|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
danas sam po prvi put na ovom forumu, odusevljen sam da ovakav tip foruma postoji i na nasim prostorima. Snimanjem se bavim iskljucivo iz hobija. Prije 2 godine sam htio investirati u nesto dobro te sam kupio Cakewalk V-Studio 700 set i dosta dobru "kantu" (PC). Usprkos svim naporima, nikako nisam mogao podesiti MIDI settings, da bi se najzad problem rijesio upgrade-anjem Sonara 8.5 na X1 (problem sa kompatibilnoscu navedenog DAW-a i Windowsa 7 64). Nakon upgrade-a DAWa mogao sam koristiti navedeni hardware, ali je DAW s vremena na vrijeme "pucao". U posljednje vrijeme koristim i Ueberschall-ov Elastik, s obzirom na stvarno dobre samplove, ali se problem sa pucanjem DAW-a drasticno intenzivirao ![]() - aplikacija stalno 'puca", odnosno nakon loadanja svakog miksa je potrebno restartati DAW, a ponekad i OS. Program se jednostavno "smrzne". Pritom je opterecenje memorije i harda stvarno banalno. Napominjem da sam skinuo posljednji update ya X1, kao i firmware za V-Studio. -Windows 7 64 bit CPU: Intel i7 950 @ 3.07 GHz - Cakewalk V-Studio 700 (VS-700R i VS-700C) - Roland Fantom G7, ujedno MIDI klavijatura Neki savjet mozda?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Superoperater
|
![]()
Ajde ja prvi da ti pozelim dobrodoslicu
![]() Forum je tu negde oko desetak godina (jel tako ?) i ovuda su prodefilovale brojne face domace muzicke produkcije... ![]() Prvo, drago mi je da sam naisao na jos nekog ko zapravo nesto radi u Sonaru. Ja sam ovde jedan od retkih cini mi se, koji je uopste upalio Sonar, da vidi kako izgleda makar... Ima ih jos tu i tamo po neki se sakrio, ali uglavnom Sonar nije preterano popularan. I to upravo zahvaljujuci toj njegovoj nestabilnosti. Pre neki dan, bas smo pravili test DAW opterecenja i zakljucili da upravo Sonar daje najbolje rezultate - najmanje zamara CPU, najoptimizovaniji je izgleda, ali mu stabilnost nije jaca strana. Uradio sam nekoliko stvari u njemu i autosave je bilo postavljeno na 5min ![]() Nisam razumeo da li imas legalan Sonar ? Pojavio se X2 producer edition kod "preprodavaca" na torrentima, sa poslednjim x2a updateom, pa ti toplo preporucujem da pokusas sa njim... Koristis 64bit Sonar, jel tako ? Nekad njegov interni bit bridge za 32bit plaginove hoce da poludi, probaj da iskoristis jBridge 1.5 umesto njegovog ugradjenog, ionako ima "native" podrsku za jBridge.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na dobrodoslici i brzom odgovoru.
Vidim po forumu da se najvise koriste Cubase, Nuendo i ProTools, ali ima rijetkih postova vezanih za Sonar pa je i meni takodjer drago da jos netko radi u njemu (Sonaru sam vjeran jos od sestice ![]() Imam legalan X1, Producer Suite verziju i da - 64bitni. Hvala ti puno na savjetu, probat cu s jBridge-om pa da vidim da li ima efekta. Nabavio sam i neke VSTi-e kod "preprodavaca" i instalirao ih pa sam mislio da je mozda i to problem sa stabilnoscu. U svakom slucaju bih htio izbjeci reinstalaciju svega sto imam na kanti jer bi mi to uzelo jaaaaaaaaaaako puno vremena. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Problemi sa mikrofonijom !! | ugljesa | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 30-09-2009 07:53 AM |
m-audio problemi | Danny Lou | Computer Hardware | 2 | 29-04-2009 01:44 PM |
Problemi sa lap topom | Max | Razno | 2 | 26-01-2009 09:40 PM |
Problemi problemi ! | morchant | Audio Produkcija - Tehnike | 8 | 11-08-2007 03:00 AM |
IRQ 6 problemi | pulsar 2 | Computer Hardware | 3 | 30-10-2004 03:11 AM |