Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-02-2013, 04:15 PM   #1
Gladijator
Junior Member

Default Problemi sa Sonarom X1

Pozdrav svima,

danas sam po prvi put na ovom forumu, odusevljen sam da ovakav tip foruma postoji i na nasim prostorima. Snimanjem se bavim iskljucivo iz hobija. Prije 2 godine sam htio investirati u nesto dobro te sam kupio Cakewalk V-Studio 700 set i dosta dobru "kantu" (PC). Usprkos svim naporima, nikako nisam mogao podesiti MIDI settings, da bi se najzad problem rijesio upgrade-anjem Sonara 8.5 na X1 (problem sa kompatibilnoscu navedenog DAW-a i Windowsa 7 64).

Nakon upgrade-a DAWa mogao sam koristiti navedeni hardware, ali je DAW s vremena na vrijeme "pucao". U posljednje vrijeme koristim i Ueberschall-ov Elastik, s obzirom na stvarno dobre samplove, ali se problem sa pucanjem DAW-a drasticno intenzivirao

- aplikacija stalno 'puca", odnosno nakon loadanja svakog miksa je potrebno restartati DAW, a ponekad i OS. Program se jednostavno "smrzne". Pritom je opterecenje memorije i harda stvarno banalno. Napominjem da sam skinuo posljednji update ya X1, kao i firmware za V-Studio.

-Windows 7 64 bit
CPU: Intel i7 950 @ 3.07 GHz
- Cakewalk V-Studio 700 (VS-700R i VS-700C)
- Roland Fantom G7, ujedno MIDI klavijatura

Neki savjet mozda?!
Gladijator is offline   Reply With Quote
Old 24-02-2013, 05:29 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Problemi sa Sonarom X1

Ajde ja prvi da ti pozelim dobrodoslicu
Forum je tu negde oko desetak godina (jel tako ?) i ovuda su prodefilovale brojne face domace muzicke produkcije...

Prvo, drago mi je da sam naisao na jos nekog ko zapravo nesto radi u Sonaru. Ja sam ovde jedan od retkih cini mi se, koji je uopste upalio Sonar, da vidi kako izgleda makar... Ima ih jos tu i tamo po neki se sakrio, ali uglavnom Sonar nije preterano popularan. I to upravo zahvaljujuci toj njegovoj nestabilnosti.

Pre neki dan, bas smo pravili test DAW opterecenja i zakljucili da upravo Sonar daje najbolje rezultate - najmanje zamara CPU, najoptimizovaniji je izgleda, ali mu stabilnost nije jaca strana.
Uradio sam nekoliko stvari u njemu i autosave je bilo postavljeno na 5min

Nisam razumeo da li imas legalan Sonar ? Pojavio se X2 producer edition kod "preprodavaca" na torrentima, sa poslednjim x2a updateom, pa ti toplo preporucujem da pokusas sa njim... Koristis 64bit Sonar, jel tako ? Nekad njegov interni bit bridge za 32bit plaginove hoce da poludi, probaj da iskoristis jBridge 1.5 umesto njegovog ugradjenog, ionako ima "native" podrsku za jBridge.
Old 24-02-2013, 07:29 PM   #3
Gladijator
Junior Member

Default Re: Problemi sa Sonarom X1

Hvala na dobrodoslici i brzom odgovoru.

Vidim po forumu da se najvise koriste Cubase, Nuendo i ProTools, ali ima rijetkih postova vezanih za Sonar pa je i meni takodjer drago da jos netko radi u njemu (Sonaru sam vjeran jos od sestice )

Imam legalan X1, Producer Suite verziju i da - 64bitni. Hvala ti puno na savjetu, probat cu s jBridge-om pa da vidim da li ima efekta. Nabavio sam i neke VSTi-e kod "preprodavaca" i instalirao ih pa sam mislio da je mozda i to problem sa stabilnoscu. U svakom slucaju bih htio izbjeci reinstalaciju svega sto imam na kanti jer bi mi to uzelo jaaaaaaaaaaako puno vremena.
Gladijator is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules