Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-02-2013, 06:14 PM   #21
xhotadi
Member

Default Re: Koliko je realno usnimavati u kucnim uslovima ?

Ja sam nekada koristio miksetu soundcraft mikrofon behringer b2 pro i zvucnu m-audio audiophile 192, danas miksetu koristim samo za monitoring i sluske mikrofon b2pro sam prodao uzeo audix-112 i preamp gap73 i zelim promeniti zvucnu karticu uzeti nesto bolje da trazim vecu sobu
xhotadi is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2013, 09:00 PM   #22
nikolaivanic
Senior Member

Quote:
Originally Posted by ugljesa View Post
Zar se ne isplati vise uzeti bolju zvucnu sa fantomom nego kupovati miksetu ?
racunao sam po fondu od 100-130eurona... behr ima sasvim upotrebljive male miksere sa fantomom koji primaju i kondenzatorski i dinamicki majk... ima ih za 50-60e. B1 sam kupio za 60e a B2 za 80e... uporedjivao sa audio tehnikom od 400e- vrlo uporedivo, cak mozda imaju ton koji u miksu bolje radi. Po meni bolje od rodea jeftinijih (oko 200e). ton sa sena 421 je bio takodje odlican preko behr miksera. Imas dobru kartu i sve to moze lepo da funkcionise. U miksu , ako znas da sve dobro podesis , razlika u odnosu na neki bolje opremljen studio ne bi bila veca od jedno 10%, narocito ako ekviliziras glas (gde se cesto izgubi ta pocetna razlika u kvalitetu)... najvise zavisi od tvoje tehnike snimanje, miksovanja, ispravnih nivoa u snimanju, kompresora itd

Last edited by nikolaivanic; 18-02-2013 at 09:06 PM.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2013, 10:17 PM   #23
ugljesa
Senior Member

ugljesa's Avatar

Mislio sam 130 evra samo za mik. Mada naravno ja bih da prodjem sto manje.

Npr prodao mi onda moju kartu mada ne znam koju bih mogao da uzmem sledecu koja je bolja od esi Juli@ a da je do nekih 180 evra (jer je to manje vise isti raj neki rang ili i nije) naravno sa fantomom i onda bih do 130 evra uzeo mik .

Kapiras me sada ? Nekako mi je pametnije uloziti u kartu koja ima bolje D/A konvertere i sa fantomom nego uzeti malu mikseticu koja ce mi em zauzizimati mesta em sluziti samo za mic a karta bi mi radila i jedno i drugo.

Nadam se da smo se sad razumeli
ugljesa is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2013, 10:47 PM   #24
bubu
Member

ja sam kupio majk za 50 eura (rabljeni, ebay) akg perception 100 i bolje zvuci od koleginog SE (neki model) od 150 evrića. Jest da mi u mojoj goloj sobi jako lo?e zvuči, ali sam ga korisito isto u jednoj prostoriji gdje je sve bilo puno namjestaja i tamo je jako fino zvucao. Kad sam krenio miksat pjesmu, cudio sam se da li je moguce da tak dobro zvuci za tih 50 eura. Bio je spojen na focusrite scarlet. Dobra mala zvučna, taman je a ko?ta nekih 140 eura
bubu is offline   Reply With Quote
Old 18-02-2013, 11:37 PM   #25
xhotadi
Member

zvucna karta Focusrite Saffire Pro 14 nova 180e i polovan Rode NT1-A jer nov kosta 180e,radis malo na akustiku i imaces dobre rezultate pozz
xhotadi is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules