|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo ovako...ponekad nesto sa prijateljima sviramo kod mene, zezamo se, i imam problem samo sa bas gitarom... svi se kacimo na Tascam FW-1082 i bas gitaru, posto za nju nemamo nikakvih efekata posle gitare, kacim na osmi kanal jer on ima istrument ulaz. Pojacam taj kanal recimo na 7 i to je ok, nema klipovanja, dok svira normalno, ali cim pocne da slap-uje na tascam-u pocne da klipuje i to mnogo, toliko da moram da smanjim na recimo 3 sto je malo dok svira normalno... e sad, da napomenem da bas gitara i nije neka extra niti je basista vrhunski... da li ima to veze sa gitarom, sa basistom ili necim trecim...
Ja to mogu da resim kad signal udje u kubezu ali plasim se da se nesto ne desi tascam-u ako ostavim pojacan gain na kanalu... Ako ima neko ideju sta da radim bilo bi lepo jer ovako ili basista ne sme da slap-uje ili je preslab pa bi morali svi da se smanjujemo zbog njega... Pozz
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Slap je dinamički možda i najjači signal koji bass gitara može da proizvede. Sviranje "normalno" to nije.
To je jednostavno tako. Kao što se bubanj može svirati virblom (pipkanje) ili udarima o obruč i opnu zajedno kada je najglasniji... ![]() Ako kompozicija sadrži "sleping", snimi tako da slap ne ide u klip. Dakle smanji gain, a posle u miksu moraš dobro kompresovati, edoitovati ili šta već želiš da postigneš. Bass se može snimati i na -20db u inputu DAW-a, bez problema...! Pusti čoveka da "slepuje" i tako nameštaj signal, da ne bude preko -5... Sve ostalo se u miksu lepo rešava kompresijom itd... Postoji i opcija da se bas kompresuje pre ulaska u DAW, ali mislim da je to samo za live nekakva isplativa investicija, zašto bi kupovao kompresor, kad imaš more plagova i kasnije to "ispeglaš"...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ima jako fina genijalna spravica, Boss LMB-3, sluzi upravo ovoj problematici. Jednostavno i upotrebljivo resenje, (koristi ga i Richard Bona, koji je prilicno fanatican za svoj zvuk i produkciju!)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Problem je sto mi prakticno treba za live, ne nastupamo nigde ali sviramo kod mene, a to mu dodje live bez publike
![]() ...ova pedala mi izgleda kao resenje problema jer ce da mi ispegla signal pre tascama pa necu morati da brinem... ...hvala na odgovorima, i jedan i drugi su mi korisni... Pozz
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
najjednostavnije da resis problem sa slapom- das mu fretless gitaru
![]()
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Koji je daw?
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |