|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav!
Sa ovoga foruma, stekao sam puno znanja vezanih za miksovanje i dobio poprilican broj odlicnih saveta od miks-mastera, pa bih zeleo da vam dam skoram, amaterski, savet u vezi sviranja uzivo, preko amp simulacija. Oko dve godine se bavim miksovanjem i celo vreme sam imao problema sa zamucenim tonom i losim frekvencama. Tek sam psoel godinu dana shvatio da je problem do kabinet simulacija. Pokusavao sam i pokusavao, ali zaista je bilo tesko postici kvalitet zvuk sa salbim i starim interfejsima i preampima. No skoro sam otkrio "caku" kod live sviranja. Igrom slucaja, povezem na output moj gitarski kabinet. Imam 1x12 cab, jer za sbu mi vise ne treba. Svirao sam preko amplitube-a i niakko nisam bio zadovoljan zvukom....opet ona munoca i nedefiinisanost, cak jos gora nego na monitorima. Malo sam razmislio i shvatio da u ovom slucaju ja bodem virtualni kabient u pravi kabinet. Bypass-ovao sam amplitube cab i dobio zapanjujuce rezulatate. Do sada najbolji zvuk, kako za klin, tako i za distorziju. Iznenadejn sam kako simulira peavey 5150 i boogie. Mutnoce nema i distorzija je prilicno jasna. Jednostavno, virtualni kabineti su previse losi napravljeni. Nema koji kabinet nisam probao, i orange cabs, i guitar hack i redwirez, ali ni jedan nije mogao da pridje realno kabintu ( cak na monitorima koji su mnogo bolji od kabineta, vitrualni kabinet unisti taj kvalitet). Ukratko, ako svirate uzivo, kupite jedan dobar 30-40 w ( za sobu ) 12" GITARSKI zvucnik ( ima ogranicen opseg frekvenci), prikljucite na interfejs i bypass-ujte vitrualni cab. Molim vas d aopristite, ukoliko slicna tema vec postoji, ja je zaista nisam nasao. Zelim vam sve najbolje! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
moje neko iskustvo sa amplitube3 i sansampom kao i sa line6 je da su kabinetske simulacije iako diskutabilne, sasvim upotrebljive, kako studijski tako i lajv. SAMO POD USLOVOM da već simulirani kabinet signal ne šalješ u pravi kabinet. Idealno je da se nađe gitarski slave amp, ili pojačalo koje ima power-amp in, i da iz simulacije šalje samo signal glavnog ampa, gitarske "glave". Ako pošaljete u pojačalo signal simuliranog pojačala sa simuliranim kabinetom, napravili ste tešku glupost. Sve druge kombinacije su potpuno ok. Čak i za koncerte, ako radite sa simuliranim kabinetima, nema nekih većih problema, osim samog monitoringa, jer su većina binskih monitora na koje će te naići, uglavnom nedostojni doživljaja.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Da, tu nema diskusije, dobra simulacija (sa cab.) u dobar razglas, ili bez cab simulacije u pravi git. cab. Ostalo nije ni opcija...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nova podsekcija foruma "LIVE SOUND" moguca? | SBaudio | Predlozi i sugestije | 10 | 05-07-2010 07:41 PM |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
"MiSeManta"-live(acid jazz,disco,funk,soul...) | splatch | Promocija radova | 2 | 18-07-2006 05:50 PM |