|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Dakle, mislim se oko kupovine izmedju dvije konfiguracije koje se otprilike razlikuju samo po maticnoj ploci i kolicini RAMa (mada to mogu da nadogradim, nije bitno). Interfejs koji koristim je M-Audio Delta 1010LT. Dakle:
Asus P8H61-MX Intel? Core? i3-2100 3.1GHz Intel? HD2000 (integrisana grafika) 8GB DDR3 1333 MHz Kingston WD 500GB Caviar Blue WD5000AAKX DVD-RW Cooler Master Midi Tower 500W ili GA-H61M-S2-B3 Intel? Core i3 2100 3.1GHz 4GB DDR3 1333 MHz Kingston Intel? HD Graphics (integrisana grafika) 500GB SATA II DVD?RW DL MidiTower 500W O ovoj Asus maticnoj ploci iz prve konfiguracije nisam mogao da nadjem puno informacija na netu, a ono sto sam nasao nije dobro. Mada, s obzirom da su obe ploce dosta slicne, i po cijeni i po specifikacijama, ovdje po forumu vise hvale Gigabyte ploce, tako da mi nije lako da se odlucim, jer zaista nisam pametan oko kompjuterskih komponenti i kako one rade jedne sa drugima. U drugoj konfiguraciji nema Cooler Master, niti 8GB RAMa, pa me samo zanima da li je vrijedno uzeti ovu drugu zbog Gigabyte ploce. Hvala unaprijed, poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Koji ti je limit za komp, pre nego krenu polemike?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Administrator
|
![]()
I u jednoj i u drugoj varijanti nemas PCI slotova (tako da ne mozes ubosti Deltu). Konfiguracija bazirana na nekoj Z68, ili P(H)67 bi bila ok, naravno uz obavezno postojanje PCI slotova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Limit je 35000 din, u najboljem slucaju 40000 din.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ima da se nadje po gradu Giga Z68P-D3, ~9.xxx din. To je vrlo pristojno. Od jeftinijih, mada ne znam kolilo bi to bio pametan kompromis, P61-S3, ona ima PCI. (oznake S1 i S2 su za integrisane.) Kvalitetno napajanje je izuzetno bitno za stabilnost rada i vek trajanja komponenti, sto mnogi otkriju tek kad se neko u elektrodistribuciji napije... Uzmi najbolje napajanje koje mozes, za memoriju ce se naci kasnije, pa dodaj. 1 min. posla. A prepakivanje masine je smorno... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
jel mi mo?e neko pomo? oko konfiguracije | loscolorados | Computer Hardware | 27 | 20-09-2011 07:59 AM |
nove rudaw konfiguracije | loscolorados | Computer Hardware | 6 | 13-07-2011 11:30 AM |
kvaliteta konfiguracije! | dlukace | Computer Hardware | 7 | 07-04-2010 08:35 AM |
pomoc oko konfiguracije?? | Perra | Computer Hardware | 16 | 18-11-2008 06:47 PM |