|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Da li je ovo normalno pona?anje - uzeo sam KlarkTeknik DN100 dibox, koji realno ima super sound na xlr izlazu ka preampima, i to je sve ok. Međutim, kada snimam gitare primetio sam da mi pravi problem sa paralel inputima. Naime, kada ubodem gitaru direktno u pojačalo, dobijem jedan određen normalan crunchy sound (vox ac15). ali kada ubodem gitaru u paralel input, pa drugim kablom ubodem paralelu iz diboxa u pojačalo, kao da dođe do pada nivoa, i to primetnog, sve postane lenjije i manje prodorno, tamnije i sl. Da li je ovo do diboxa, da li je to tako i sa drugim diboxevima? U igri su kablovi Klotz LaGrange, 5m du?ine. Pretpostavljam da i to ?to ubacujem jo? jedan kabl u igru, utiče na sound, ali da li je uvek u toj meri?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Koliko sam shvatio hoće? i direkt signal i na pojačalo...(?!)
Ako jeste tako, u tom slučaju si "podelio" signal i pretpostavljam da dolazi do pada ili promene karakteristike, s'obzirom da, bar po ?emi DN100 ima direktno, paralelno vezane d?ekove i xlr na inputu! Dakle sprava nije "spliter", samo "deli signal"... Kao i sa "Y" kablom...
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
tako je, oću direct signal u preamp pa u kartu, a parelelu u pojačalo pa snimiti. Kako to da izvedem a da ne dobijem gubitak u signalu ni ka pojačalu, ni ka liniji?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Avalon U5...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
ljudi, jel moguće da je to do kvaliteta diboxa? mislim, nije ovaj ni tako jeftin..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Pa nije do kvaliteta, već sprava nije spliter (distribucija)...!
Ne bio ja lenj, evo sad sam se vratio od dvojce inženjera, jer je i mene pitanje deljenja signala već duže vreme progonilo. Jedan od ovih je inženjer, vlasnik uglednog servisa profesionalne audio-video opreme, dakle BAŠ tu problematiku odlično poznaje i baš zato što je ovo relativno banalna stvar, odem i čekiram kod njega, nakon što mi je jedan prijatelj koji isto radi sa elektronikom (ali ne audio) rekao prilično isto... Dakle, bar po šemi koju je dao Klark, signal sa "link" džekova je samo paralelna veza! Dakle kao i kod "Y" kabla, fizički podeljenja na dva dela. Deo ide na sam "link" a deo odlazi ka trafou i ostatku, odnosno samom DI box-u... U tom slučaju opada impedansa, kad bi izuzeli kablove i konektore ~ teoretski ~ na pola! Pad impedanse se može i te kako ispoljiti kao promena u snazi i frekventnom odzivu! Sad sam i trećeg čoveka konsultovao koji pravi i prepravlja pedale i gitarsku galanteriju i potvrđuje mi teoriju o padu impedanse! Spliteri koštaju brrrdo para! E sad,samo prepričavam, pa ne zameri ali čovek pominje "buffer", odnosno bilo koju pedalu koja poseduje isti. Uglavnom sve pedale koje nemaju "tvrdi svič", odnosno nemaju "true bypass" ~ imaju bafer. Dakle iz gitare u DI, pa iz linka DI u pedalu sa baferom pa u njakalo! Čak ima i posebno samo bafer pedala, ali kaže malo teže kod nas da se nađe... Eto...Valjda sam nešto pomogao...
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Ista muka je i mene mucila.Cak smo svojevremno bili uzeli PODXT pro samo za te stvari jer je imao reamping rutiranje signala ali i sa njim se desavala ista stvar.Razlika izmedju direketknog vezivanja djitre na amp i splitovanjem kroz DIbox/Line6 je uvek bila znacajno cujna,narocito na tvrdim higain zvukovima.
Davno sam odustao od tog labaratorisanja,ili slikam samo DI ili samo amp.Dok ne bude prilike za uzeti valjani reamp tool,tipa Radial-a ili neceg kao svet,sa provereno zvucecom aktvinom elektronikom za te stvari....
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pomenuo ga je jer U5 ima switch "Active to thru" i tada baferovani signal izlazi iz paralele. Tek tada uredjaj u koji je ubodena paralela nema nikakav "load" na pickup-ove gitare.
Probaj sa nekom kvalitetnom pedalom (koja nema true bypass), samo da gitara prodje kroz nju, bez efekta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MAO
|
![]()
nisam samo skontao baladu sa pedalama, gde bi ja nju vezivao? Ionako mi teško pada da prihvatim da jedan od 2 osnovna razloga zbog kojih sam se oprostio od 200e, neće da može.
Pade mi na pamet, pošto ja već imam radial reamp, doduše pasivni, da je onda ipak zdravije ako već hoću to istovremeno snimanje amp i di signala, da tako splitujem signal - gitara - di - komp - reamp - pojačalo. Probaću pa ću javiti kako funkcioniše. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Koristim već du?i period Radial J48 i nemam problema sa padom impedanse (dakle gitara u input, xlr u preamp, thru u pojačalo i sve ok. Ako ima? mogućnost da ga testira? mislim da će? biti vi?e nego zadovoljan.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika u signalu gitara. Pomoc potrebna! | Elf | Gitarska Produkcija | 9 | 02-05-2012 01:18 PM |
problem u mikrofonskom signalu, pistanje | brzonogi | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 03-12-2011 05:47 PM |