|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
dakle ovako, imam komp koji je postao jako bucan, fanovi na 'ladnjacima polako postaju sve bucniji. Prostorija u kojoj snimam je 5x6m, tako da mi mikrofon (audio technica at2020) solidno kupi taj noise.
![]() ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Hmm najjednostavnije (bez menjanja komponenti)...pluta i sundjer? Pazljivo iseceni i zalepljeni...stiropor je odlican, ali i odlican toplotni izlolator pa nije bas dobar izbor...
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Iduci put biraj silent komponente, a do tada, pre nego krenes sa plutom i sundjerom, zameni sve fenove na compu. To je potrosna roba, najgoreg kvaliteta, (oem ugradni), ne samo da urlaju posle 6 meseci, nego mogu da ubiju cpu i graficku. Sto su bucnijilosije rade. Bilo koja pc prcvarnica ima fenove, to je jeftino, izmeris velicine i zamenis, pa si miran jos neko vreme. Ima i skupljih fenova, dodje na isto, samo malo duze traju i bolje rasipaju vazduh. Pazi da ne udavis previse dovod vazduha sa sundjerom, da ne pocne da se pregreva. Mozda i neka vrsta izolacione kutije, koja ide preko kucista SAMO dok sa snima. Ima puno pristupa i ideja. Ukucaj na gug silent pc. Poz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Pluta i sundjer ili bilo koji izolacioni materijal nema smisla, posto ti nece mnogo utisati komp (vec sam pisao na par mjesta da je to tek zavrsni "udarac" koji zadajes buci, nakon sto obratis paznju na samu tisinu izvora buke).
Pogledaj koji ventilatori, hladnjaci generisu najvise buke pa se javi ovdje. Ako je to procesor, nije lose investirati u neki od relativno jeftinih kulera (recimo hyper tx3 i slicne). |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
Jednostavno pravilo za fan, kad budes birao, sto veci i sporij i= manje buke, a tkdj. i ucinak. Ako ti integrisana ne baguje, super. Ako imas dobro napajanje, zamena fena je vrlo isplativa, a intervencija je 10min. i par srafova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Uzmi skini fan sa grafe i ocisti ga... isto i sa fanom na napajanju nije neka fizika,imas plasticni osigurac koji nesmes da polomis nadjes ulje podmazes i kao nov,a ako si resio da menjas uzmi noktua fanove,tihi su dosta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
I ja sam imao problema sa bukom..Najace je bilo napajanje, tj njegov ventilator iako chiftecovo, zatim ventilator (koji nije ni za k) procesora intel i5 2500k..
Kako sam resio problem-kupio sam NOCTUA ventilatore koji su mi drasticno smanjili buku, racunar jedva da se cuje..cuje se samo tihi huk..Dakle zamenjen je ventilator na samom napajanju Noctuom. Pored toga dokupio sam i fan kontroler Zalman kojim kontrolisem ostale ventilatore u kucistu marke Xilence, posle Noctue jedni od boljih (sto se tice buke) (zakacicu neku sliku kompa da vidis kako izgleda taj zalman). Noctue su dosta skupi ventilatori-tipa ako je neka dvanestica 500-600din noctua ti je 1800-1900din..To je austriski proizvod sa radnom garanciom od 150000 h (dok ostali daju samo 50000) i 5 godina!!! Zaista su skoro pa necujni. Ovi Xilence su kinezi, ali po meni bolji od coolermastera, thermaltake i sl..ali ipak od noctue mnogo daleko, pa planiram i njih zameniti noctuom u skorije vreme, mada sada fino rade posao. Dalje, kada montiras ventilatore, nemoj ih srafiti metalnim srafovima, vec gumama koje se npr uz Noctue dobijaju, da nebi dolazilo do vibracija..Kupi grafiku sa pasivnim hladjenjem..imas neke graficke za 2500-3000din (meni licno grafika nije toliko bitna). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
Svuces lepo svoj miks sa pilotima i snimas jedan po jedan ne gubeci vreme. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
A gde je tu merak rada iz svoje sobe?
![]() To je generalno pametan nacin rada za ozbiljne projekte i kada je licni studio vrlo pristojan. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Opet problem u problem-programu | ANITA | Audio Software | 23 | 02-10-2007 10:14 PM |
Raptori i buka... | peraZdera | Computer Hardware | 4 | 18-02-2007 10:03 PM |
problem.. midi problem | nestor | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 15-12-2006 05:24 AM |
problem veoma ozbiljan problem | alavuk | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 15-10-2006 02:47 PM |