Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-03-2012, 01:15 PM   #11
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Default Re: waves 9

meni najzanimljivije što se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2012, 02:14 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DADDY Z View Post
meni najzanimljivije ?to se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)
Vala, ako je tako o'ma instaliram, mada mi i verzija 7 radi najnormalnije. Ali me u?asno smara to ?to realno koristim 5-6 pluginova, a morao sam da instaliram celu kobasicu

Pozdrav,

Vasa
Old 23-03-2012, 01:54 AM   #13
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa sta ti je to problem! Pobacas viskove iz plug foldera.
9 radi savrseno u 64 bita. Super nesto!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2012, 10:14 AM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

?ta je sa projektima koji su započeti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?
Old 23-03-2012, 11:20 AM   #15
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Nisam jos instalirao 9, ali ne bi trebalo.. Nije nikad pravio te probleme..
Old 23-03-2012, 06:47 PM   #16
Matya
Member

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
?ta je sa projektima koji su zapo?eti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?
Nema bez greske rade, meni nisu hteli da rade neki projekti u kojima sam koristio pakete pre v6 i v7, sada radi sve kao sat!

A za pakete V6 i V7 postoji Shell2Vst koji sam koristio i onda ti raspakuje Waveshell u pojedinacne plugove i onda biras ta ces da instaliras a sta ne....
Matya is offline   Reply With Quote
Old 23-03-2012, 09:18 PM   #17
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....
Old 24-03-2012, 03:12 PM   #18
LAMPASH
Pro Member

LAMPASH's Avatar

Quote:
Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

Ja imam Voxengo boogex, elephant2 i pristine space i sve radi OK.

Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7. Da li sam mozda nesto zakakio prilikom instalacije?

Last edited by LAMPASH; 24-03-2012 at 03:23 PM.
LAMPASH is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2012, 03:18 PM   #19
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Quote:
Originally Posted by LAMPASH View Post
Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7.

Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase
Jan is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2012, 03:30 PM   #20
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

J*** ga, pardoniraj me, ne daje ti izbor da li oces VST3 ili nesto drugo... Ali jeste VST3, zbog toga ti je u tom folderu
Jan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules