Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2012, 05:53 PM   #1
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Default Zvucna Kartica...Pomoc!!!

Pa ovako ljudi kupio sam zvucnu karticu Lexicon Omega, povezao sam je i moze se reci da je ok kartica, samo imam nekoliko problema: prvi problem je sto nece da snima u stereo, sve sam pokusao a ona i dalje pravi mono signal, drugi problem je kada podignem cubase preko kog radim, momentalno gasi zvuk tj. kada slusam muziku na winamp onda se nista ne cuje kao da ga mutira, samo se cuje ono sto radim na cubase.. Da nije mozda problem u drajverima, probao sam ih nekoliko ali je isto? Pozdrav
StevicaNish is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 06:30 PM   #2
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Zvucna Kartica...Pomoc!!!

Quote:
Originally Posted by StevicaNish View Post
Pa ovako ljudi kupio sam zvucnu karticu Lexicon Omega, povezao sam je i moze se reci da je ok kartica, samo imam nekoliko problema: prvi problem je sto nece da snima u stereo, sve sam pokusao a ona i dalje pravi mono signal, drugi problem je kada podignem cubase preko kog radim, momentalno gasi zvuk tj. kada slusam muziku na winamp onda se nista ne cuje kao da ga mutira, samo se cuje ono sto radim na cubase.. Da nije mozda problem u drajverima, probao sam ih nekoliko ali je isto? Pozdrav

Probaj da otvori? stereo traku u cubase. Zatim u options => vst connections (f4 u cubase) namesti? da ima stereo ulaz. I na tom kanalu koji si otvorio izabere? taj stereo kanal. Ako su sve fizičke konekcije uredu i karta ispravna, MORA da radi.

Zvuk se gasi jer je Cubase "preuzeo" driver, odnosno sound output. Ako ima? drugu kartu, dodeli taj driver (output) winampu...
To je jednostavno tako.
Iskreno, ne vidim svrhu slu?anja winampa dok radi?... Ako ne?to treba da preslu?a? - ima? "preview" na open new audio...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 06:46 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Zvuk se gasi jer je Cubase "preuzeo" driver, odnosno sound output. Ako imaš drugu kartu, dodeli taj driver (output) winampu...
To je jednostavno tako.
Iskreno, ne vidim svrhu slušanja winampa dok radiš... Ako nešto treba da preslušaš - imaš "preview" na open new audio...

Poz'
... a može i da aktivira opciju "Release Driver When Application is in Backgound" koja se nalazi u padajućem meniju Devices/Device Setup/VST Audio System

Pozdrav,

Vasa
Old 01-02-2012, 06:50 PM   #4
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
... a može i da aktivira opciju "Release Driver When Application is in Backgound" koja se nalazi u padajućem meniju Devices/Device Setup/VST Audio System

Pozdrav,

Vasa

...jeste, zaboravih zato što je to kod mene par puta srušilo cubase pa sam "isključio" to u pameti ko što kaže avatar......ali može da proba...

Old 01-02-2012, 08:38 PM   #5
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

Hvala, ali kao sto kazete sta ce mi muzika dok radim u cubase.. A ovaj drugi problem nikako da resim, lepo ja podesim da bude stereo in, ali opet nece onda snima samo levi kanal i opet ispada mono. Da nije do kablova mozda, ali mi se to na predhodnim zvucnim kartama nije desavalo.
Old 01-02-2012, 09:18 PM   #6
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Kako Stevo "vezuje?" izvor za kartu?
U koje inpute , ?ta , kako, kojim kablovima, daj gukni...

Old 01-02-2012, 09:47 PM   #7
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

hehe, pa da krenem: svi kablovi koje ja koristim su kvalitetni i pravljeni su rucno to su trosistemci valjda sa kenon bananama, kabli koji ide u mikrofon je uboden u input u preamp, kabli koji ide u zvucnu je isto kenon i uboden je u input u preamp i u mikrofonski ulaz u zvucnu, to je valjda sve lepo povezano.. Evo jos malo da ti olaksam, zvucna je Lexicon omega, preamp je MIC200, mikrofon je Akg c 214.
Old 01-02-2012, 09:50 PM   #8
StevicaNish
Member

StevicaNish's Avatar

hteo sam reci kabli koji ide u zvucnu je ubodem u preampov output, greskom sam gore napisao u input.
Old 01-02-2012, 09:55 PM   #9
Khan
Moderator

Khan's Avatar

upravo si rekao da imas MONO signal na ulazu u karticu. Elem, mono i na izlazu.
Khan is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2012, 10:05 PM   #10
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Pobogu Stevo...

...uzmi taj mic200 preamp i momentalno baci u kantu za smeće... ..samo kvariš signal, a mislim da je već negde bilo reči o tome... ...to može, tvrdim , samo da upropasti signal u odnosu na ostatak opreme koji imaš!
Mikrofon direktno bodeš u kartu, u tvom slučaju i ende (kraj)!
..."trosistemskim" kablom...

A drugo, supicu mu jareću, šta će ti koji kurčić stereo signal sa JEDNOG mikrofona?!?

Snimi MONO i slobodno kasnije pošalji MONO signal u STEREO efekat (reverb,dilej ili slično)... ...ah...

Treće, 1000 mu karamelica, nema "trosistemskih" kablova, to je izraz za zvučnike (ili delove istih najčešće), a kabl je balansiran (tro-parični ili tro-žilni,mikrofonski ili neki drugi) ili nebalansiran (sa dve parice, gitarski itd)...

Last edited by Bockie; 01-02-2012 at 10:14 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules