Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-01-2012, 07:43 PM   #31
iatros
Member

Default Re: Houston, we have a problem!

Bit cu slobodan da saberem Bosance, Hrvate i Srbe - jer su i jezikom i sudbinom slicni - pod "MI" pa da upitam sta je to nase postignuce u (h)istoriji (naucno, politicki, kulturno...)? Sta mozemo mi ponosno navesti svojoj dijeci kao sjajan primjer naseg umjeca, kulture itd.?

Bojim se da ipak nismo igrali neku vecu ulogu u natrci za let u svemir, pa izvolite, dajte mi sugestije!

Na politickom polju:

Iako nisam neki YU-nostalgicar (premlad sam), kad sve pogledam, Jugoslavija jeste bila vrijedan konstrukt. U najmanju ruku neka vrsta Evropske Unije juzno-istocnih zemalja. Za EU se uvjek navodi da sluzi sprecavanju rata (medjuostalom) u Europi poslije strasnog iskustva u 20. stoljecu. Jugoslavija na tom polju - na zalost - nije uspjela. Kad je postalo da bude "usko", pobjedili su nacionalisticki nagoni. Trenutno dozivljavamo neprestane krize u EU-zoni, stim je ,mislim, relevantno i pitanje daljneg razvitka EU i Europe.

Pozdrav!
iatros is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2012, 07:44 PM   #32
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Quote:
Al' sad ne razumem na koga misliš kad pominješ "one koji to mogu sanirati"? Na "vlast"?
I na vlast i na ljude koji mogu uticati masovno (od sportista preko umetnika pa do novinara) i na ljude kojima je od vlasti dodeljena funkcija da deluju po tom pitanju.

I sve ostale koji mogu doprineti tome.

Nekako mi se čini da se 80tih godina više brinulo o tom stanju "javnog" morala nego danas.. Ili sam pak bio previše mali pa sam na to gledao drugačije. Ili se vreme promenilo.
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 15-01-2012, 08:02 PM   #33
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by iatros View Post
Bit cu slobodan da saberem Bosance, Hrvate i Srbe - jer su i jezikom i sudbinom slicni - pod "MI"
Ja bih bio slobodan da pod "mi" saberem ceo ljudski rod. Engleski, ruski, bošnjački i ostali jezici, kad se malo bolje prouče, mnogo su sličniji nego što se to na prvi pogled vidi.

Quote:

Bojim se da ipak nismo igrali neku vecu ulogu u natrci za let u svemir, pa izvolite, dajte mi sugestije!
S obzirom na onu moju prvu stavku, upravo mi smo imali ključnu ulogu u trci za let u svemir, a sve priče da su za to zaslužni vanzemaljci iz Rozvela su čista izmišljotina.
Old 15-01-2012, 08:07 PM   #34
iatros
Member

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Ja bih bio slobodan da pod "mi" saberem ceo ljudski rod. Engleski, ruski, bo?njački i ostali jezici, kad se malo bolje prouče, mnogo su sličniji nego ?to se to na prvi pogled vidi.
Nemam razloga da se tome protivim.

Quote:
S obzirom na onu moju prvu stavku, upravo mi smo imali ključnu ulogu u trci za let u svemir, a sve priče da su za to zaslu?ni vanzemaljci iz Rozvela su čista izmi?ljotina.
iatros is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2012, 10:35 PM   #35
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Ovaj dokumentarac me inspirisao da napravim ovo http://rumski.com/forum/showthread.p...293#post320293
disco violence is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules