Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-10-2011, 06:57 PM   #41
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

Default Re: Van Gogh in NRG Recording Studios

Bez iskrenosti nema pravog umetničkog dela, pa bilo da je ono naručeno ili se stvara pod takozvanim ?za du?u? okolnostima. Pri tom, naravno, ne mogu dokazati da li je Đule iskren ili neiskren, mogu samo priznati ?ta (ne)osećam dok poku?avam da ga razumem. Tako je sa svakim čovekom, i nema potrebe sopstveni rakurs razmi?ljanja nametati ili tvrditi da je neprikosnoven. Verujem da niko pametan ovde to ni neće. E sad, druga je stvar ?to svako svet posmatra iz neke svoje perspektive, te otud se i pitam: ?Bo?e, koja li je to Đuletova perspektiva? Gde li ?ivi taj čovek i muče li i njega sve ove budala?tine oko nas? Jer, ako uzmemo da je kao iskustvom nadahnuti autor prevazi?ao ovo na?e ludilo na lokalu, a majku mu, primećuje li da i sa tim svetom tamo (ne?to) ni?ta nije u redu? Postoje toliki muzički pravci gde ovo ?to rekoh nije va?no. Ali u rock'n'rolu...
Old 16-10-2011, 12:25 AM   #42
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
to sto se tebi ne svidja nesto (iz kojih vec razloga) nema razloga da kritikujes / pljujes po bendu. Ni meni se ne svidja ali postujem sto ljudi mogu da napune stadion, sto su opstali toliko dugo i sto ima mnogo ljudi kojima ta muzika IPAK nesto znaci.
I pre sam rekao..ko ume bolje - samo izvolte!
Apsolutno! Ja nikad nisam bio fan Van Gogha ali ovo gdje je Van Gogh danas dokazuje da jednostavno imaju viziju kao bend, da zele da prezive i da zive od onoga sto rade, da prate trendove a danas je to jako bitno u muz. biznisu, mozda nije na Balkanu toliko! Zajebi ti to jesu "pravi" r`n`r il nisu, aj zivi od r`n`r na Balkanu? Mislim da nisu pretjerali sa dodvoravanjem i ne treba se toliko traumirati jesu li oni ono sto neko od nas misli sta je to jebacki r`n`r! Brate, za sve ima mjesta pod suncem! Ljudi sviraju, putuju, zaradjuju i dobro se provode a mi kuckamo i zasto imati kompleks od bilo cijeg uspjeha pa makar bio i Van Gogov?
Ja opet mislim da je klasicna,dzez muzika nesto zahtjevnije a ovo sve ostalo (i RnR, funk,disko,metal,el, zanrovi i tone svih drugih jbn zanrova) pa to je sve po konstrukciji - "pop" muzika u nekom sirem smislu ove rijeci!
Mozes ti misliti kako slusas cyber-tech-dark-grind-mistiq-crossover-k-palac najoriginalniju muziku koju ti bendovi samo za tebe prave i samo tebi distribuiraju. To je pop-ularna muzika koja se radi da bude popularna i slusana a na kraju i nesto banalnije forme!!!
Jeste mali prostor pa se svaciji prdez cuje ali zasto sebi dopustiti da te necije bilo sta nervira osim onoga sto ne mozes promijentiti daljinskim?
Samo jedan proizvod sa dodatnim paketom opremem!
Nekako vecina ljudi ovde muz. biznis shvata zuto-medijski. Kome cija frizura smeta, ne svidja mi se sto se podmladio, ofarb`o, ko je koga j..o a nije treb`o i slicni kritrijumi. Svidja ti se - ne svidja, opusteno!
Brate, napises umjetnicki uzvisenu muziku, ponudis Djuletu i ekipi, svidi im se, isproduciras im album i dotjeras ih po svom! Slobodno...ko nam brani??? Ili bilo koga drugog?

Apslotuno razumijem kad neko unovci nakon 2es i kusur godina svoj staz a opet da ne pretjerujemo, nije snimio prdenje u kantu!
Jebi ti taj pravi rokenrol pa poslije pises za neke tamo mace,kuce i pice da bi prezivio!
Ja bih doduse i volio cuti koji je to parametar pravog rokenrol zvuka ovde na Balkanu pa da vidim da nisam promasio temu? Koji je to pravi rnr bend u nas a da je toooliko bolji od Van Goga?

Da mi je prije par godina neko rekao da cu nekad mogao braniti lik i djelo Djuleta Van Goga reako bih mu da me lozi!

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 16-10-2011 at 12:33 AM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2011, 08:31 PM   #43
quake2
Banned

Nemam pojma o cemu pricate jer Van Gogh ne pratim vec duze vreme.Evo ga link za poslednje sto sam upratio....jeste bilo pre Hrista ali je odlicno odradjeno.Mozda bi neke informacije o tome ko je tu sta i kako radio ovaj thread ipak ucinile iole korisnim.Koliko se secam snimano je u 5-ici???http://www.youtube.com/watch?v=MVBWlQMW6os
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2011, 09:50 PM   #44
Danilo S
Member

Danilo S's Avatar

Sa gotovo svim se sla?em iz iznesenog u ovom threadu sem onog "Uradi ti bolje ako zna?".

Ne moram ja znati kuvati grah da bi ocijenio jel mi je ukusan ili ne.
Danilo S is offline   Reply With Quote
Old 16-10-2011, 10:13 PM   #45
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Nemam pojma o cemu pricate jer Van Gogh ne pratim vec duze vreme.
Oh... kad me već vuče? za jezik (a lako me je povući po?to sam se vratio sa porodičnog skupa koji je obilovao Stomaklijom i ?pricerima/gemi?tima):

Pričam (u svoje ime) o jednom poslovnom poduhvatu u obliku muzičke grupe koja samu sebe reklamira kao izuzetno uspe?nu (?to je tačno) i popularnu (?to ba? i nije tačno).

Mogu samo da natuknem kako poslovni uspeh ne mora nu?no da bude posledica popularnosti. Ne znači da je svako čija glava viri iz publike nu?no izbrojao neke pare na blagajni (?to je HeatMan već pomenuo). A vrhunski uspeh je ubediti ljude da si popularan.

Sve to naravno nema nikakve veze sa tim da li je muzika koju izvodi Van Gogh pop ili rok... ali ima veze sa tim da li sadr?aj paketa odgovara onome ?to se vidi na pakovanju.

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Evo ga link za poslednje sto sam upratio....jeste bilo pre Hrista ali je odlicno odradjeno.Mozda bi neke informacije o tome ko je tu sta i kako radio ovaj thread ipak ucinile iole korisnim.Koliko se secam snimano je u 5-ici???http://www.youtube.com/watch?v=MVBWlQMW6os
http://www.discogs.com/Van-Gogh-Hodi/release/2444200

Jedan od aktera je pro?log leta bio gost foruma, drugi je VIP član foruma i predstavlja se kao peruzza.

Pozdrav,

Vasa
Old 16-10-2011, 11:39 PM   #46
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Oh... kad me već vučeš za jezik (a lako me je povući pošto sam se vratio sa porodičnog skupa koji je obilovao Stomaklijom i špricerima/gemištima):
E pa ziveli cika Vaso....samo sto te ne vucem za jezik vec je poslednji album koji sam kupio i slusao od VG bio Hodi i tu im se sto se mene tice gubi svaki trag.Usput...album je bio u LP formatu.Nisam bas u toku i nemam pojma sta su radili dalje,cujem nekada negde nesto,ali nedovoljno da bih se u ovoj temi ukljucio kao kriticar njihovog rada na bilo kojoj od zaracenih strana.U sustini....meni je logicno da na ovom forumu pricamo o tome kako su snimali,cime,zasto bas tako i slicno....Vidim da je NRG studio radio i stari No Doubt,dojajni Tragic Kingdom album,pa Bon Jovi have a nice day....e sada su me vec zainteresovali da cujem i taj VG radjen kod njih pa ajd da vidimo sta se to tu tako kuva pa javljam utiske....Pozzzz
Old 17-10-2011, 12:04 AM   #47
quake2
Banned

Evo cuo sam na brzaka par stvari sa Lavirinta,pretpostavljam da je to radjeno u NRG?...Sto se zvuka tice,vrlo sam zadovoljan ovako na prvu...a sto se tice sadrzine,jbg...DJule ko Djule....ne cujem tu neke radikalne promene u odnosu na stare radove i neznam sto se bre cimate uopste toliko oko toga.
Old 17-10-2011, 02:47 PM   #48
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Evo i ja da se ubacim u raspravu ''Van Gog-Večita enigma'',?ta mislim o njima, ni?ta posebno, jer kao i većina ovde ne osećam da to rade iz srca nego na silu.Bez ikakve ljutnje kada sam obratio pa?nju ko slu?a Van Gog uvideo sam da se ti ljudi ne razumeju ba? u rok end rol.Ne kontam materijalnu situaciju Đuleta i ekipe ,ali mi se čini da ili su puni ili ih neko gura jer njihova muzika ne zaslu?uje neku veću pa?nju(mene malo vi?e dave).
A ?to se pravog rocka tiče,naleteh pre neki dan na novi singl Majki i odu?evih se dok gomila starih rokera izdaje albume reda radi,Bare je kao staro vino sve bolje stvari pravi,ne znam kakve će mu biti ostale stvari na albumu,ali meni je i ova jedna dobra dosta.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2011, 06:50 PM   #49
yaix
Junior Member

yaix's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
...
A ?to se pravog rocka tiče,naleteh pre neki dan na novi singl Majki i odu?evih se dok gomila starih rokera izdaje albume reda radi,Bare je kao staro vino sve bolje stvari pravi,ne znam kakve će mu biti ostale stvari na albumu,ali meni je i ova jedna dobra dosta.

Ostale su prilicno bezveze...a ova stvar nije baretova (osim loseg texta) vec od gitariste Silje iz gatuza...
Jedino sto valja je produkcija...
yaix is offline   Reply With Quote
Old 17-10-2011, 11:00 PM   #50
skansi
Junior Member

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Evo i ja da se ubacim u raspravu ''Van Gog-Večita enigma'',?ta mislim o njima, ni?ta posebno, jer kao i većina ovde ne osećam da to rade iz srca nego na silu.Bez ikakve ljutnje kada sam obratio pa?nju ko slu?a Van Gog uvideo sam da se ti ljudi ne razumeju ba? u rok end rol.Ne kontam materijalnu situaciju Đuleta i ekipe ,ali mi se čini da ili su puni ili ih neko gura jer njihova muzika ne zaslu?uje neku veću pa?nju(mene malo vi?e dave).
Zanimljivo. Makar me riff neodoljivo podsjeća na Djuletovu "Kiselinu".
skansi is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules