|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Isprobavajući opremu i prostoriju za snimanje bubnjeva napravili smo jedan demo snimak koji sticajem okolnosti ima ozbiljan tehnički problem koji se, ako slu?amo samo bubanj, čuje sasvim jasno i glasno.
Bubnjar je međutim tvrdio da se to u miksu neće čuti. Da bismo to proverili dodao sam nekoliko instrumenata (trebalo bi da je tu i vokal, ali ga zasad nema) i ?ivo me interesuje da li neko na ovom isečku mo?e da detektuje u čemu je tehnička gre?ka. http://soundcloud.com/ddjuric/ks24iii
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
smeshan snare? ili nesto drugo?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
prvo sam mislio da je tempo u pitanju, ali sad ne znam... cuje se pet kila rooma na sneru, ali to sam rekao... ne znam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ajde da vidimo, možda neko ipak uspe da čuje. Ako ne čuje niko to znači da je bubnjar bio u pravu, a ja ću posle reći šta je u pitanju.
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
iskreno, na pc slušakama, ne čujem ništa preterano problematično. Dosta je uska postavka bubnja, i mnogo mi je veliki bleeding hajheta u sner. I neka gitara desno je bolno van štima, to mi baš smeta da slušam bubanj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
MAO
|
![]()
i čujem neki opaki flem oko 0:28, dal je nešto pošlo na zlu na bubnju, il se nešto dešava sa bassem, štagod daje, tehnički je neispravno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Covek je pomenuo sta ne valja na drugom postu...
Ali mislim da je bubnjar u pravu! Licno, mislim da je tehnicki deo najmanji problem... Sve ostalo je veci....
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
hi-hat i snare zvuce kao da su snimljeni sa nekog telefona, malog kasetofona ili slicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Usred snimanja odvrnuo se neki ?raf u mehanizmu hi-hata i to je počelo besomučno da klopara, kao kompozicija teretnog voza na liniji Loznica-Ruma. To se u snimku samih bubnjeva jasno čuje - druga polovina ovog isečka, kad krene onaj refren i leva noga podi?e hi-hat. Iritira do besvesti. Samim tim i zvuk hi-hata je oti?ao u q. po?to se gornja činela podizala ukrivo. Kad se slu?a bubanj izolovano to zvuči neupotrebljivo čak i kao pilot podloga za konstruisanje ostalih elemenata aran?mana.
Dodao sam dve-tri VSTi zezalice (bass je Emu Proteus) i gitaru na par kanala i kloparanje je magično nestalo. BTW, dobo? sam zamenio prvim semplom koji mi je bio pri ruci jer je stalak tog mikrofona bio priljubljen uz stalak crash činele i hvatao je ne?to kao zavijanje sirene.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|