|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
Ljudi koji su prosli pored magnetofona...
...jeste li primetili abnormalnu razliku, na dobosu-u posebno...? Koji plug moze ovo...? Pitam zaista iz znatizelje, da ustedim vreme (mada ga imam), pa molim ko je probao, uporedjivao i dobio priblizan rezultat da opise... Evo se igram , i originalni (DAW) usnimak ima ultra attack, i bas nikakav , tupav sustain, te se dobije samo vrlo kratak punch, bez "tela", dok isto to "preko trake" izgubi toliki punch, ali dobije litrazu... Nemojte mi zameriti, ali sve u domenu "analog vs digital" ce biti obrisano, molim prakticna iskustva...!
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Ne bas totalni offtopic.
S obzirom da nisam nikad radio sa trakom, a cesto gazim svim zivim saturatorima narocito drums, danas sam se igrao sa novim toneboosters (ex Jeroen Breebart) plugin-ovima i njegov tape emu TB Ferox radi interesantno, na danasnjem miksu sam ga koristio, ne znam koliko blizu originalne trake, ali drugacije malko od ostalih saturatora. Eto kao predlog da se cisto poigras ![]() Nadam se da mi ne zameras sto sam uskocio na temu ![]() EDIT: Ukakio sam se kako im desser recimo radi http://www.toneboosters.com/tb-ferox/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Muka mi je od idijotskih komentara, pa sam malo "naostren" bio u startu, za zalutale u "analogiju"... ![]() Thanks za info... ![]() Trudicu se da probam... 'Ajmo dalje...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 07-01-2011 at 04:25 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Bockie, ne može niti jedan plugin.
Taj plugin se još nije rodio. Jer ionako tu se radi o snimanju i dobivaš zvuk trake a ti kad snimaš u DAW ne dobivaš ništa. Naravno, sve dosta ovisi o levelima na kojima printaš. Više levela na traku više saturacije trake-zaobljeniji atak i tijelo. Za dobiti crunch i onaj udarac u pleksus od snare-a 15 ips je uvijek bio trik. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Hmmm...
Onda verovatno ili ne resavaju , ili je fora sa preampom dobiti nesto... ![]() Tnx! Aj da cujemo jos iskustava...
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Evo jedno moje iskustvo;
Imam neki bubanj snimljen u DAW-u. 4 kanala - 2OH, sner i kick - sve skupa stereo smiksano. Zvu?i skroz ok, ?ak i relativno mekano za digitaliju, ali bili su lampa?ki preampi i "vintage" mikrofoni u igri. E sad, prije par dana nabavili smo Soundcraft Delta 200 mikser i pustili ta 4 kanala kroz njega. To je takva osjetna razlika, da to nije istina. Iz miksera smo i?li u mono Nagra magnetofon i snimili sa dosta jakim signalom. Trebao bi sad tu traku baciti u digitaliju da se ?uje razlika prije/poslije, ali meni i frednu zvu?i kao 2 razli?ite snimke - dakle zvuk je puno otvoreniji, bubanj ima puno bolji sustain i op?enito puno vi?e "muda". Na? setup je trenutno focusrite saffire pro 40 - 8 kanalna kartica i preko nje ili sa njenim ili sa lampa?kim preampima snimamo na komp. Nakon toga iza?emo u soundcraft, miksamo OTB na traku. Trenutno je Nagra, pa je mono (kaj za na?u retro muziku i nije bed), ali u planu je nabavka Studera C37 stereo, pa ?e onda biti na njega, i onda nazad u komp na mastering. Eto koristimo najbolje iz oba svijeta. I stvarno se jako ?uje razlika. BTW Big Bockie, ako nije tajna, taj Studer od 1100 eura, jel jo? na prodaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Big_Bockie, jesi li probao PSP vintage warmer ? Dizajniran je sa tvojom idejom na umu...sam proceni da li su uspeli.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ajd, bas hocu... Tnx...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 10-01-2011 at 02:02 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Pa nemoj onda toliko da tweakujes kada ti je kanal na solo, vec u miksu. Mislim da nije toliko do plugina već do miša što klikće po njemu
![]() Last edited by analog; 10-01-2011 at 08:53 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
psytrance traka, polugotova =) | nunuk_t2L | Promocija radova | 9 | 29-07-2010 11:41 AM |
Studijska traka od 2 inca | DzoniPFC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 7 | 29-06-2010 10:22 AM |
Mix traka - pitanje? | akordeonista | Audio Produkcija - Tehnike | 12 | 18-10-2008 01:52 AM |
Export traka u Cubase-u? | HeatMan | Audio Software | 58 | 16-05-2007 12:29 AM |
Cubase Traka | Brka | Audio Software | 7 | 17-05-2006 11:19 AM |