Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-10-2010, 12:03 PM   #21
jimitom
Junior Member

jimitom's Avatar

Default Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

U suštini se i ja slažem sa Ivanom i Francuzom (sa Francuzima se uglavnom uvijek slažem . Nema tu neba i zemlje u tom cjenovnom rasponu, sve je to više manje približno, ali razlika se može očitovati u kompatibilnosti drivera i stabilnosti rada na određenim OS-ovima, ali i u kvaliteti kućišta kada se radi o eksternoj karti. Npr. neki e-mu kao što je usb 0202, 0404 ili Tracker pre, sa svojim krhkim potenciometrima i 'socijalnom' kutijom, svakako djeluju lošije od npr. Tascama US-144mkII ili ovog TC electronic desktop konnekt 6... a nekom je i to važno. Uostalom, šta ja znam..

Last edited by jimitom; 29-10-2010 at 12:26 PM.
jimitom is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 04:02 PM   #22
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

Tja...sad ni ja ne znam...cuh recimo Lexicon Lambda (oko 15000din) i M-Audio 610 ProFire (oko 30000din)...uocio sam razliku...doduse nisu ni monitori bili isti iako su bili slicne cene...daleko da sam probao 10-tak kartica na duze staze, pa da mogu uporediti .

Recimo da za sad postujem Ivanovo misljenje (mislim da ima vise iskustva, ja jos uvek studiram, ne zivim od produkcije) i da se slazem sa njim, mada bih voleo cuti jos necije misljenje.

Jedino pri cemu ostajem je da se podrska (drajveri, OS sistem) i kvalitet izrade itekako razlikuju izmedju cene i proizvodjaca...

Pozz

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 29-10-2010, 04:24 PM   #23
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

pa pazi, ja sam ovo misljenje formirao na osnovu iskustva, a da ne pomisnjem da sam skoro 10 godina mislio kao ti sada, ok .. tada su bila i druga vremena i nije bilo kao sada.. medjutim tehnoloski je sve toliko napredovalo da je tesko i pratiti a kamoli ostalo ..

sto se tice drajvera to naravno stoji , svaka firma ima neku svoju politiku, i to su uglavnom siromasne prednosti Jedina audio karta u koju bih ja licno mogao da stojim i odgovorno da potvrdim kompletnu stabilnost sistema, sa konstantnom podrskom i veoma cestim update-ima, firma koja osluskuje svoje korisnike, a cak na njihovom forumu mozes i direktno da "caskas"ni manje ni vise nego sa vlasnikom, i da mu ukazes na mozda neke eventualne propuste itd itd, i u sledecem update-u smatraj to ispravljenim To je RME ..

Svi ostali ti uglavnom daju ono sto ti je potrebno da bi radila karta, sa osrednjom ASIO podrskom , i nigde ih nema APP (Ako prodje,prodje) .. nekome ce raditi ,nekome nece, razloga ima milion, kao i komponenti racunara uz koji se koristi, svaka ima nesto sto ne guta itd itd, sve to ide lancano .. zato ce nekom raditi odlicno, nekom sa ne tako cestim problemima, a nekom nece raditi uopste.. jer se hardveri ne trpe u nekom slucaju .. dakle jako jedna komplikovana osnova ..

dakle kada juris audio kartu treba da gledas da je to kvalitetno kuciste , dobra izrada .. po potrebi i/o kanala i to je to .. sve ostalo je manje-vise isto ili ajde da kazem slicno , ali ne opravdava visoku cenu, dakle placate dobru izradu, broj ulaza/izlaza i to je sve.. o kvalitetu konvertora i sl.. u tako niskom cenovnom rangu ne treba ni razmisljati

i sto bi rekli, srecno sa kupovinom
Old 30-10-2010, 12:04 PM   #24
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Lightbulb Re: Prva zvučna karta - pomoć i savjeti

Kao sto rekoh Bockie-u u jednom postu...svaki dan naucis (naucim) nesto novo .

Pozz

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.

Last edited by Filip_; 30-10-2010 at 12:07 PM.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2010, 03:55 PM   #25
mushica
Junior Member

i ja moram kupit skoro neku muzicku da malo snimam svidja mi se ova taskam us .gde iima da se pazari kod nas
mushica is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules