Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 29-09-2010, 07:33 PM   #71
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Akademija besplatno za bendove

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Jos samo treba da se pojave "automati" kao za fotografisanje... gde udje bend u kiosk, plati neku kintu i automat ga snimi... kad zavrsi "pljune" mu narezani cd...
A paj' sad: Zdravko Čolić, VanGogh, pa ?eljko Joksimović, pa opet Z.Č., pa opet Van Gogh, sad i El. Org. - svi daju svoje CD-e za D? (uz MTS ili Telenor pakete) i to kao nema veze. Ali je zato MNOGO ZAJEBANO ?to će grupa Vo?dovac Zombie Pack da snimi četiri pesme za D? u nekoj ?koli. Mislim, hehehe.

Pozdrav,

Vasa
Old 29-09-2010, 07:40 PM   #72
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
A paj' sad: Zdravko Čolić, VanGogh, pa ?eljko Joksimović, pa opet Z.Č., pa opet Van Gogh, sad i El. Org. - svi daju svoje CD-e za D? (uz MTS ili Telenor pakete) i to kao nema veze.

Quote:
Ali je zato MNOGO ZAJEBANO ?to će grupa Vo?dovac Zombie Pack da snimi četiri pesme za D? u nekoj ?koli. Mislim, hehehe.
.......
premali je Rumski da bi se bavio globalnim "problemima"... imaj razumevanja

Mislim... ova diskusija ionako nece nista promeniti...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 08:17 PM   #73
Tribal_kg
Senior Member

Tribal_kg's Avatar

Automati već postoje.

http://www.youtube.com/watch?v=4an3rpucSos

Last edited by Tribal_kg; 29-09-2010 at 08:18 PM. Reason: Pogrešan quote
Tribal_kg is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 09:21 PM   #74
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
A paj' sad: Zdravko Čolić, VanGogh, pa ?eljko Joksimović, pa opet Z.Č., pa opet Van Gogh, sad i El. Org. - svi daju svoje CD-e za D? (uz MTS ili Telenor pakete) i to kao nema veze. Ali je zato MNOGO ZAJEBANO ?to će grupa Vo?dovac Zombie Pack da snimi četiri pesme za D? u nekoj ?koli. Mislim, hehehe.

Pozdrav,

Vasa

Ispravka - ne daju ONI za dzabe. Daje telekom provajder (koji je njima platio za taj neki "besplatni" tiraz!!)
To i ovde uzima maha! Poceli su da daju CD i DVD uz nedeljne novine!!
Mail on Sunday - ?2 i dobije CD !!
Prince je preko njih izdao jedan ili dva zadnja albuma (tiraz bude po par miliona !!!), Kylie hitovi pre dve nedelje, Busted ekskluzivan novi album...
UB40 hitovi, Simply red..itd itd..

svi imaju racunicu....artist dobije oko ?400-500,000 (za tiraz od oko 1,5 - 2 miliona)...ta cifra je kao da su prodali regularno oko 500,000 albuma - STO JE DANAS NEMOGUCE!!!! Tako da su svi srecni...a novine se oderu takodje...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 10:03 PM   #75
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Propast muzike kao biznisa možda će doprineti povratku muzike kao umetnosti. (Mogu misliti koliko se miksadžije tome raduju.)

Last edited by Znak; 29-09-2010 at 10:06 PM.
Znak is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 10:28 PM   #76
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Ispravka - ne daju ONI za dzabe. Daje telekom provajder (koji je njima platio za taj neki "besplatni" tiraz!!)
Da, možda sam pogrešno formulisao - ne daju ONI za džabe, nego publika DOBIJE za džabe.

Habić je u svojoj sekciji postavio retoričko pitanje "Zbog čega više ne postoji praksa da diskografska kuća plaća producenta?" pa mu je objašnjeno da više ne postoji klasično izdavaštvo, da YouTube rulez i trtmrt i Like i Share i demokratičnost i sve tako to... E, pošto su Like i Share DŽ, onima koji nemaju šemu za MTS i Telenor obaška se isplati da dobiju snimke za DŽ, pošto se od tih snimaka ionako leba neće najesti, koliko god oni dobri ili loši bili.

Pozdrav,

Vasa

Last edited by awacs; 29-09-2010 at 10:47 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Old 29-09-2010, 10:45 PM   #77
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Da, možda sam pogrešno formulisao - ne daju ONI za džabe, nego publika DOBIJE za džabe.

U onoj svojoj sekciji Habić je postavio retoričko pitanje "zašto izdavači ne plaćaju producente?" pa mu je objašnjeno da više ne postoji klasično izdavaštvo, da YouTube rulez i trtmrt i da maltene Like i Share imaju istu vrednost koju je nekada imao prodat primerak. Pa... pošto su Like i Share DŽ, onima koji nemaju šemu za MTS i Telenor obaška se isplati da dobiju snimke za DŽ, pošto se od tih snimaka ionako leba neće najesti, koliko god dobri ili loši bili.

Pozdrav,

Vasa
pa sad se sve to svelo na promovisanje benda, preko besplatne muzike, da bi (eventualno - ako znaju dobro da sviraju i pevaju) odradili sto vise koncerata i uzeli pare od toga !!
ko ne zna da svira uzivo - duva ga !!

PS - ovde su (uglavnom) producenti poceli da naplacuju unapred , po pesmi...jer od downloada nema nista....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2010, 12:15 AM   #78
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

opet se teme rasplinjavaju i sl. al ajd da odgovorim na šta sam zapamtio

- LogicMan

Ili si bezobrazan ili samo lenj ili i jedno i drugo. Ali nisi čitao moju detaljno obrazloženu bojazan zašto mislim da ovakav potez škole nije dobar. Čim postavljaš pitanja na koje je već dat odgovor. A pitanje na koje nisam još odgovorio je : da, bio sam na BK, video sam šta se tamo dešava, i pobego glavom bez obzira. Takođe, dobijao sam snimke bendova koji su otišli tamo iz tih namera, i koje sam posle pokušavao da spasem. Da, jeste to meni donelo nešto novca, ali rezultat je i dalje bio jako blizu piti od govana. Što jednostavno u globalu nije dobro. Ni za mene, ni za školu, a ponajmanje za bend.

odgovor i za sve ostale : GOMILA LOŠIH SNIMAKA KOJE BENDOVI NE UMEJU DA IDENTIFIKUJU KAO LOŠE JER IH ZABOLE VIŠE ZA SVOJ DŽEP NEGO ZA KVALITET, JE POGUBAN PO OPŠTI KRITERIJUM RADA NA TOM TRŽIŠTU. JEDINO LEGITIMNO JE PO MENI OVO, AKO JE ISKLJUČIVO U DEMO I PROMO SVRHE, BEZ DA BENDOVI IMAJU PRAVO DA TO OBJAVLJUJU KAO LEGITIMNA IZDANJA, KAO ŠTO TO VEĆ SAE I RADI.

I ne slažem se da je propast jednog načina zarađivanja za izdanje opravdan razlog da ona sad postanu besplatna i za proizvodnju. Snađite se ljudi, kod mene u studiju još uvek ima onih koji su našli način da im se to isplati. A Like i Share im upravo u tome pomažu. Nemojmo samo kukati i pričati kako je nekad bilo bolje, nego vidimo gde je ova čaša polupuna. To je ujedno i odgovor na Habićevo pitanje. A ne da je ovo samo po sebi ovako sve do jaja. Samo traži kreativnosti i kvalitetnog rada. I flexibilnosti u pristupu.
Čak mi je i ta MTS priča skroz razumna, jer svi dobijaju. Samo kad bi oni uvideli krajnji potencijal tog tržišta, lakše bi se disalo.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2010, 12:24 AM   #79
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

i još da pojasnim recimo moj pristup obučavanju kadra, da mi ne bi kukali kako jadni bogati i dokoni studenti sa BK nemaju na čemu ni da uče.

Kod mene u studiju imam razrađen sistem gde se šegrt pojavljuje dobrovoljno, i u zavisnosti od nivoa znanja i iskustva sedi i gleda šta se dešava u realnim situacija, sa bendovima koji su tu. A svaki dan se neko mixa ili snima. Potom, ja ih polako na terminima puštam za komande da i sami krenu da bodu tejkove i edituju u letu, pod mojim nadzorom i uputstvima, ako se bend sa tim slaže, što je skoro uvek, jer su momci tu već neko vreme, i bend se navikne na njih. I uvek ostavljam extra vreme i sate da se eventualno nešto nadoknadi što oni nisu brzo ili dobro uradili. Ako je moguće, puštam ih da sednu u svakoj mojoj pauzi, pa ako ne prate moj tempo rada, dižem ih čim odmorim, a ako prate, onda rade dalje sami pod nadzorom. I to sve u realnim terminima, sa pravim materijalom koji klijenti plaćaju meni a ja snosim odgovornost za njega.
Što su više samostalniji u radu to ih više ostavljam same, pod revizijama, pa i sami uzimaju da rade cele termine i u mom odsustvu, a na moju odgovornost. Najčešće je dovoljan jedan album da u potpunosti ovladaju rutinom i kriterijumom mojim za usnimavanje i editingom, posle čega ih smatram ravnopravnim snimateljem u studiju, i sledeći album ili posao rade za novce. Nisu veliki novci jer je i studio jeftin, ali dajem skoro 50% dnevnice na ljude, jer me je blam da im dajem manje para.

I na ovaj način može i sama škola da radi, i još da zarađuje pare na nekom a ne na studentima samo, koje posle mora da maže i laže kako nešto zapravo uče i rade. Na svakom normalnom fakultetu za ostale profesije postoje profesori koji slično rade sa svojim studentima, i tu klijenti plaćaju uvek.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-09-2010, 12:57 AM   #80
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
opet se teme rasplinjavaju i sl. al ajd da odgovorim na ?ta sam zapamtio

- LogicMan

Ili si bezobrazan ili samo lenj ili i jedno i drugo. Ali nisi čitao moju detaljno obrazlo?enu bojazan za?to mislim da ovakav potez ?kole nije dobar. Čim postavlja? pitanja na koje je već dat odgovor. A pitanje na koje nisam jo? odgovorio je : da, bio sam na BK, video sam ?ta se tamo de?ava, i pobego glavom bez obzira. Takođe, dobijao sam snimke bendova koji su oti?li tamo iz tih namera, i koje sam posle poku?avao da spasem. Da, jeste to meni donelo ne?to novca, ali rezultat je i dalje bio jako blizu piti od govana. ?to jednostavno u globalu nije dobro. Ni za mene, ni za ?kolu, a ponajmanje za bend.

odgovor i za sve ostale : GOMILA LO?IH SNIMAKA KOJE BENDOVI NE UMEJU DA IDENTIFIKUJU KAO LO?E JER IH ZABOLE VI?E ZA SVOJ D?EP NEGO ZA KVALITET, JE POGUBAN PO OP?TI KRITERIJUM RADA NA TOM TR?I?TU. JEDINO LEGITIMNO JE PO MENI OVO, AKO JE ISKLJUČIVO U DEMO I PROMO SVRHE, BEZ DA BENDOVI IMAJU PRAVO DA TO OBJAVLJUJU KAO LEGITIMNA IZDANJA, KAO ?TO TO VEĆ SAE I RADI.

I ne sla?em se da je propast jednog načina zarađivanja za izdanje opravdan razlog da ona sad postanu besplatna i za proizvodnju. Snađite se ljudi, kod mene u studiju jo? uvek ima onih koji su na?li način da im se to isplati. A Like i Share im upravo u tome poma?u. Nemojmo samo kukati i pričati kako je nekad bilo bolje, nego vidimo gde je ova ča?a polupuna. To je ujedno i odgovor na Habićevo pitanje. A ne da je ovo samo po sebi ovako sve do jaja. Samo tra?i kreativnosti i kvalitetnog rada. I flexibilnosti u pristupu.
Čak mi je i ta MTS priča skroz razumna, jer svi dobijaju. Samo kad bi oni uvideli krajnji potencijal tog tr?i?ta, lak?e bi se disalo.

Cika Arthure - 100% si u pravu...
A logicman je izgleda reinkarnirani Google...
Bilo mi cudno da neko dize rep posle 10 postova, ali sam namirisao taj "aranzman"...

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules