Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2010, 04:09 AM   #91
quake2
Banned

Default Re: "Non-US rap sucks"

Nisam nikada ono kao seo i slusao rap ali mi se od ovih domacih svideo Edo Majka.Covek se tako dobro zajebava, i zabavlja sigurno sasvim veliki broj ovih nasih napacenih ljudi da je potpuno besmisleno polemisati o tome da li je to umetnost,kakva mu je dikcija,koji je majk u pitanju bio na snimanju,da li je on pravi reper i sl.Nekome ulepsan dan-zadatak obavljen-sve to itekako ima smisla.Drugo je kada te bombarduju primitivizmom da ti zamazu oci pa te navuku,posebna prica,o tome uostalom i neki reperi pevaju,pricaju ili stali vec.
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 01:26 PM   #92
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Mo?da je problem u domaćem repu to ?to se pesme na brzinu ?tancaju i kako ih čuje? tako ih i zaboravi?.Čini se kao da reperi prave pesme za druge repere,treba malo pro?iriti vidike,pustiti rime kroz vime,uzeti cediljku i dobro ih procediti.Za?to je Sunshine dostigao veliki uspeh.Reči su im bile ubistvene,a neke misli se i dan danas citiraju u govoru.Ne?to je ostalo iza toga.U celoj ovoj polemici mi jedna stvar nije jasna.Rep je odavno vi?e puca na same rime nego na muzičku podlogu,?to bi neko iz amerike slu?ao rep na na?em jeziku,kad nema ?ta da ga privuče.Pa jebote kad strance nije privukao balkanski rok osamdesetih,koji je melodičan do jaja,rep ih sigurno neće privući.
Ja u poslednje vreme slu?am Twiztid,te?ki su i mračni do jaja,ali su odlični.

disco violence is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 03:51 PM   #93
rastamankg
Member

Jos malo, po mom misljenju, kvalitetnog repa

To je sto se tice stranog rapa, kacicu i domaci
rastamankg is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 05:20 PM   #94
google
Banned

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Možda je problem u domaćem repu to što se pesme na brzinu štancaju i kako ih čuješ tako ih i zaboraviš.
I ja tako mislim. Treba vise truda uloziti u sve.

Mogu reci kako sve to izgleda iz ugla ko definitivno nije ljubitelj svega toga. Dosta sam dugo slusao muziku i slusao sam iz radoznalosti mnogo toga,...

Uspeo sam zapamtiti 4 domaca repera, od kojih je jedan imao stila i bio duhovit je, jedan je odvratan, ali sam ga zapamtio, jedni cak i sviraju sto me je iznenadilo i jedan se trudi da bude kao neko sa strane, ali sam ga zapamtio po tome sto je imao prilicnu podrsku, iako nije nesto...

Onaj link sa francuzima je prilicno bolji nego sto sam ocekivao. Vodili su racuna o mnogo cemu, sto opet nisam ocekivao i sto se retko moze cuti u produkciji tog tipa, pogotovo sa ovih prostora. Mogao bi posluziti kao primer (mozda).

Last edited by google; 08-09-2010 at 05:23 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 06:41 PM   #95
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Prvo se izvinjavam sto kenjam, probacu da ne gnjavim vise supljom.

@Heatman Ma ne, ne velicam ja gurua, stavise on mi i nije omiljeni mc, mozda ni u top 10.
Nego po meni je jazzmatazz (mislim na vol.2, ovo kasnije je bilo tanje i tanje) standard, kao album, najkvalitetniji rep album ikada, a s obzirom na ekipu, skromnno je reci da je to samo rep album. Standard koji i dan danas mnogi pokusavaju nadmasiti zivim usviravanjima u hip hop.
Cak i da sad izadje bio bi vruc.

Treba prihvatiti cinjenicu da hh odavno nije nikakva revolucija kako bi mozda htjeli mi koji kao volimo cuti slicne zvuke!

Kad vec spominjes Elemental, pa postujem ja nj rad,da se razumijemo al vise sam bio fan onih prvih albuma.

Skontali su vjerovatno, da ako zele da ostanu u igri moraju da da budu pristupacniji i melodicniji, pjevljiviji jel? Valjda je repovanje uz bend jedina prihvatljiva varijanta ovde?

To je to komercijalno razmisljanje, i po meni, dodvoravanje homo balkanikusu na koje su ljudi/muzicari odavde prinudjeni.
Stvarno bi se postidio da pljujem po bilo kome,znaci nista lose ne mislim, stavise, ali nekako mi je to mlako a nisam nabrijani hardkor gengbeng klinac!!! Nekako svirka za djevojcice,preslatki balkanski mainstream, ali prihvatljivo u svakom slucaju.
Poenta, daleko je to od pravog repa ali pravi rep ne placa racune na Balkanu razumljivo.

Izvinjavam se jos jednom i ne ponovilo se moje kenjanje!

Kad ce ovakvo zvucati kompromis na Balkanu?
Vjerovatno nikad!

i interesantno kako ozbiljnije teme zvuce hiticno, a meni puno duze ostaju u uhu, bar meni, nego repanje o guzicama i sisama. Daleko od toga da ne volem iste ))

Last edited by Ngino; 08-09-2010 at 07:04 PM.
Ngino is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 07:13 PM   #96
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Mo?da je problem u domaćem repu to ?to se pesme na brzinu ?tancaju i kako ih čuje? tako ih i zaboravi?.Čini se kao da reperi prave pesme za druge repere,treba malo pro?iriti vidike,pustiti rime kroz vime,uzeti cediljku i dobro ih procediti.Za?to je Sunshine dostigao veliki uspeh.Reči su im bile ubistvene,a neke misli se i dan danas citiraju u govoru.Ne?to je ostalo iza toga.
Upravo o tome, između ostalog, i ja pričam

balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 07:16 PM   #97
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

imam blagi utisak da niko nije poslushao ni jednu stvar koju sam okachio.

samo vi nastavite da gurate svoje..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 07:23 PM   #98
Matoree
Member

Quote:
Originally Posted by google View Post
I ja tako mislim. Treba vise truda uloziti u sve.

Mogu reci kako sve to izgleda iz ugla ko definitivno nije ljubitelj svega toga. Dosta sam dugo slusao muziku i slusao sam iz radoznalosti mnogo toga,...

Uspeo sam zapamtiti 4 domaca repera, od kojih je jedan imao stila i bio duhovit je, jedan je odvratan, ali sam ga zapamtio, jedni cak i sviraju sto me je iznenadilo i jedan se trudi da bude kao neko sa strane, ali sam ga zapamtio po tome sto je imao prilicnu podrsku, iako nije nesto...

Onaj link sa francuzima je prilicno bolji nego sto sam ocekivao. Vodili su racuna o mnogo cemu, sto opet nisam ocekivao i sto se retko moze cuti u produkciji tog tipa, pogotovo sa ovih prostora. Mogao bi posluziti kao primer (mozda).
A sto ne odgovoris coveku na pitanje? ( Ko si ti i sta si sve to radio do sad? )
Cisto zbog komentara ovog tipa:

Quote:
Onaj link sa francuzima je prilicno bolji nego sto sam ocekivao. Vodili su racuna o mnogo cemu, sto opet nisam ocekivao i sto se retko moze cuti u produkciji tog tipa...
Matoree is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 07:30 PM   #99
google
Banned

Quote:
Originally Posted by Matoree View Post
Cisto zbog komentara ovog tipa:
Ucinilo mi se vrlo korektno to sto sam cuo, iako ne slusam rep. Nisam mislio nista lose.

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
Preslusacu.

Last edited by google; 08-09-2010 at 07:45 PM.
google is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2010, 07:39 PM   #100
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post

samo vi nastavite da gurate svoje..
Ja sve, ima dobrih, samo nastavite da gurate svoje. A za forumske mrmote, ?ta vas briga, njih je bilo i biće. Svi su pametni pred svojim monitorom.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules