|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Prilikom rada u Cubase povremeno se pojavljuje plavi ekran sa greskom i zatim se resetuje kompjuter. To je pocelo sve cesce da se desava i jako me iritira
![]() Da li je moguce da je problem hardverski ili je do softvera? Napominjem da se to za sada desavalo samo u Cubase Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
imao slicnu stvar..... kod mene bili virusi, a jos gore sa antivirusom kad radi. Konkretno, nesto se desava sa memorijskim resursima
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Izvadi memoriju pa malo produvaj slotove, moze biti da prasina pravi problem. Takodje moze biti i da ti je memorija neispravna. Moze biti jos puno toga ali prvo kreni od ovoga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
Ocistio, bilo malo prasine ali i dalje isto..
Ne verujem da su virusi, redovno apdejtujem antivirus mada ko zna, provericu i tu mogucnost.. Ako nista drugo reinstaliracu sistem pa ce to valjda resiti problem U svakom slucaju hvala na odgovorima
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Napisi konfiguraciju, koje napajanje imas?
Moze biti i da ti se neka komponenta previse greje, recimo graficka kartica. Proveri temperaturu komponenti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Da,,,hardver....
Napajanje nakon nekog vremena počne zezati |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
Intel I7 860
Gigabyte GA-P55-UD3 GEIL 2X2GB Gigabyte-GV-R467ZL-1GI (Ati Radeon HD 4670..) Lc power 6600gp 650W Nema 3 meseca kako sam uzeo komp. Ortak uzeo sve isto kao i ja i crklo mu napajanje pre neki dan al njemu je skroz otislo.. Koji to bese program koji prikazuje temperaturu komponenti? Inace sad ne mogu da otvorim projekat na kom radim, kad krene da ucitava samo izbaci gresku u jednom trenutku i resetuje se. Smorio sam se najgore ![]() Gresku izbaci kad se RAM otprilike napuni na 1gb i tu pukne tako da mi je sumnjiva memorija mada sam testirao sa drugim programima nema taj problem,samo se cubase-om
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Probaj metodom eliminacije da ispitas module. Izvadi jedan modul memorije pa vidi jel radi. Isto tako probaj i sa drugim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Superoperater
|
![]()
Tu gresku moze masa problema da izazove... Evo kojim bi ja putem isao :
Prvo proveri da li sve komponente leze dobro u svojim PCI slotovima - pogotovo ako imas UAD 2 - nekad se desi da nije lepo nalegao - desavalo mi se ovo. Takodje driver UADa ume da pravi probleme - procackaj na ovu temu google... Takodje, neki za*ebani plugin moze da izazove tu gresku. Probaj da se igras nekim sasvim drugim projektom da vidis da li se tamo isto ponasa. Promeni privremeno audio drajver u cubaseu na - directx asio - drajveri za zvucnu umeju da budu izvor BSODa (plavog ekrana) - probaj da ih updateujes - BTW sta imas od zvucne ? FW takodje ume da bude problematican. Ako je Windows 7, probaj da FW stavis u legacy mod Probaj da reinstaliras dongl ili sta vec koristis da pokrenes cubase - ako ne i ceo cubase - desi se da neki plugin razdrnda syncrosoft sistem - jesi li skoro ubacivao nesto od Arturije ili Linpluga ? Napajanje ne mora sasvim da crkne da bi pravilo probleme, ali po tome sto se to samo u cubaseu desava i to koliko shvatam na istom mestu - pre ce biti da je drugo nesto, ali kao sto rekoh i to moze lako da bude problem Sto se pregrevanja tice - ne verujem - bas i nije da umres od vrucine a radio je komp pre toga, nisi nista novo dodao ili iskoristio pa je on prokuvao odjednom - al eto, uradi i to na kraju da budes siguran/
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
FRUITY LOOPS PROBLEM HITNO!!!! | walsh | Audio Software | 12 | 21-07-2010 05:32 AM |
HITNO, problem na muzickoj | Nemania | Computer Hardware | 3 | 07-04-2010 08:40 AM |
Cubase problemcic, hitno | OFF | Audio Software | 4 | 03-03-2010 04:12 PM |
Problem sa Motifom - Hitno! | balthazaar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 7 | 24-02-2010 04:38 PM |
HITNO: Cubase 5 & UAD 2 | Komplex | Audio Software | 3 | 03-10-2009 04:12 PM |