Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-03-2010, 12:35 PM   #1
333sharks
Junior Member

Default Poku?aj prevare

Ćao drugari, ne znam gde da postavim temu pa vi odlučite... malo pre sam ovo postovao na još jednom forumu...

Elem, pre neko veče postavim oglas na kupujemprodajem.com da kupujem monitor kao ovaj jedan što imam, da ih uparim lepo... i odmah ujutro mi se javi tip sa broja 065 523 1827 i kaže, eto daće mi ga za 30€... ali pošto je u Novom Pazaru, bilo bi dobro da mu pošaljem pola iznosa (1.500 din) nekako poštom da bude siguran da ga šalje, pošto je slao već neku robu pa mu se to vraćalo, bla, bla... i kad vidim monitor da mu pošaljem još 1.500 din a ako mi se ne svidi, on će novac vratiti meni... meni je to sve komplikovano, što mu i rekoh a on vrlo ljubazno da nećemo propasti ni jedan ni drugi za 1.500 din...

da mi on svoje podatke, ja njemu pošaljem moje i kažem poslaću mu lovu danas-sutra... ali njemu se nešto žuri, šalje mi poruke svakih 5 min, te sad je krenuo u poštu, te naleteo je na kurira pa mu dao (???), te stoji ispred pošte pa da i ja požurim sa uplatom... kaže da se zove Majdak Miljan, da živi u Sopoćanskoj bb u Novom Pazaru... meni prvo bilo čudno kako naleće na tog kurira, što toliko žuri sa pošiljkom a i ta adresa bb mi je čudna za fizičko lice (možda moja glupa logika)...

ne budem lenj, izgooglam tipa i naletim na sledece:

http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?p=122677
http://www.facebook.com/people/Majda...00000610119536
http://www.subotica.com/clanovi/profil/ZIZIMON

pošaljem mu poruku da zadrži monitor, a da mogu da mu platim sve zajedno jednom kad dođem u Pazar... nije se više javio..

Očigledno se radi o tipu, spominje se još jedan (pročitajte malo) koji vam nudi lepe cene baš za nešto što tražite, pošaljete mu malo parica i on se ne javi... vidim da je par ljudi naselo, ipak... radi se o manjim iznosima, 500, 1.000, 2.000 dinara... kažu ljudi iz Pazara da je momak aktivan konzument svega i svačega pa mu svaka para dobro dodje...

Eto, pripazite malo... neko se može zaleteti za neku manju stvar... veće i skuplje se naravno nikad ne kupuju na neviđeno... možda vam se učini da ima super cenu za neki mikrofončić, parče hardwera, sluške.. ne bih vas više gnjavio, pogledajte po netu malo ako vas interesuje... moje je bilo da svoje iskustvo podelim sa vama... pisao sam ljudima sa kupujemprodajem da postave nekakvo obaveštenje ali ne znam koliko je to njihova stvar..

Eto, uživajte, pozdrav!

P.S. jel' ima neko Asus VB172D 17" da bi prodao ali stvarno?
333sharks is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2010, 03:44 PM   #2
kejkz
banned

Default Re: Poku?aj prevare

Svasta ljudi rade i pokusavaju. Ne bi bilo lose da ovaj tred jedno vreme stoji kao sticky, cisto da se bude na oprezu.
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2010, 05:23 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

E, ima jedan cool sajt, www.prevara.info, i evo ovde ima bas o ovakvom nacinu varanja ljudi... Isto je i sa recimo gazda Jezdom, to je stara prevara iz 20-30-ih godina 20-og veka...

Last edited by Bockie; 31-03-2010 at 03:39 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2010, 06:15 PM   #4
333sharks
Junior Member

Odličan sajt. Verujem da je taj telefon iz primera bio ne?to skuplji.
Pi?ite ljudi i na drugim forumima o ovome.
333sharks is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2010, 10:00 AM   #5
radsoul
Member

Isti taj iz Novog Pazara se meni nudio da proda memorij! Na njegovu zalost odmah sam ga skontao!
radsoul is offline   Reply With Quote
Old 02-04-2010, 07:52 PM   #6
Gmile
Member

Gmile's Avatar

Dobro je sto se sve zavrsilo samo na pokusaju. Mene su uspjeli prevariti. Nakon sto sam PIK.BA oglasio prodaju Shure 87A mikrofona, javio se izvjesni Vanja Jevric iz Bosanske Gradiske (osnivac i lider benda Kazoo) i ponudio mi zamjenu za SM57 i doplatu od 100 eu. Poslao mi je sve svoje podatke, adresu, br. LK i JMBG. Imam prijatelja koji radi u policiji i zamolio sam ga da te podatke provjeri. Sve je bilo OK, radilo se zaista o tom liku. Nakon sto mi je na ziro racun studija uplatio tih 100 eu, uredno sam mu spakovao i poslao mic na kucnu adresu, ali 57-icu od njega nikad nisam dobio. Nakon sto sam ga nekoliko puta podsjetio na to, poceo je da negira identitet (kao fol nije to on, nego neko se koristi njegovim profilom na PIK-u...) pa cak i da prijeti. Nakon toga sam digao ruke od svega, jer nervne celije vrijede puno vise od mikrofona. Eto, mozda nekom i ova informacija bude od koristi ako bi slucajno kupovao ili mijenjao nesto sa tim likom. Budite oprezni!
Gmile is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 05:28 PM   #7
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

poenta. samo preko ebay-a kad je feedback jak. i ako je u srbiji. onda onda samo u chetri oka.

drugachije ne moze sa ljudima.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2010, 06:31 PM   #8
radsoul
Member

Ima strasno puno varalica! Obicno kada dodje to doga se treba sresti u cetiri oka, kao nesto se naljute ili ne jave vise, ili bude prica "ali ja nisam nikoga jos za****o!".
radsoul is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 01:34 AM   #9
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Meni nije jasan taj princip prodaje, kad je sve jednostavno.
Sprava se posalje post expresom i izvrsi se dogovoreni otkup.
Nema ko koga tu da prevari.
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2010, 08:58 PM   #10
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

hm....a vidiš li ti tu spravu? Ima i tu velikih zajeba....Moj kolega je tako kupio Alesis midi verb 3 umjesto dogovorenog tc m3000. Uređaj je bio u paketu, ali ne onaj koji je trebao doći, Platio ga je po realnoj cijeni za tc m3000. Vrijedi li toliko taj alesis? Kasnije ti dokaži šta si zapravo trebao dobiti u paketu.

Ljudi se zbilja služe sa svim i svačim.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules