Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Matko Sasek - Koolade

Matko Sasek - Koolade Jedan od nasih najboljih i nasiroko (US-Evropa) najcuvecnijih Hip-Hop producenata, razgovara sa vama na temu produkcije Hip-Hop muzike. Saradjivao sa Blackout Project, Edo Maajka, General Woo, Nered, Popay, Masta Ace, Ghostface Killah, Talib Kweli, Izza Kizza itd itd...

Thread Tools Display Modes
Old 15-03-2010, 02:20 PM   #1
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Koliko vremena radis "beats"

Koliko ti vremena ode na matricu.?

Jel dodajes po malo, pa se vratis posle nekog vremena, ili izudaras sve za par sati?
Jel doradjujes posle ili ostavis "onako kako izadje"?

(evo sad se bas cuh sa Mirom iz Moris studija...)
DaBear is offline  
Old 15-03-2010, 02:53 PM   #2
koolade
Junior Member

Default Re: Koliko vremena radis "beats"

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Koliko ti vremena ode na matricu.?

Jel dodajes po malo, pa se vratis posle nekog vremena, ili izudaras sve za par sati?
Jel doradjujes posle ili ostavis "onako kako izadje"?

(evo sad se bas cuh sa Mirom iz Moris studija...)

koliko tebi treba za matricu? jel dodajes po malo, pa se vratis poslije na nju, ili izudaras sve u par sati? Jel doradjujes ili ostavis onako kako izadje?
mislim, pitam te to jer sumnjam da se moj nacin rada previse razlikuje od tvog...
pozdrav!
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 03:02 PM   #3
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

U pa super vi razgovarate.
Al aj to malo na PM, pa tamo razvijajte phillo-stillo - znam te zna? me fore!
Old 15-03-2010, 03:08 PM   #4
koolade
Junior Member

Aaaa?
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 03:18 PM   #5
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Hehe, Igore, jes ustao na lijevu ...

Ma Igor je samo htjeo da kaze da bi zelio da cuje sta i kako radis, siguran sam da nije mislio nista lose (iako ovo tako zvuci, nekako drsko ).

diviner is offline  
Old 15-03-2010, 03:49 PM   #6
koolade
Junior Member

Ma nije bed! Ne ljutim se ja na nikog. Tesko da cu se samo tako naljutit na nekog... ovaj "aaaa?" u prijevodu znaci "prevedi" ne znam jesam li malouman, ali fakat nisam skuzio sta je kolega htio da kaze...
nego moj odgovor DaBear-u mozda isto zvuci malo drsko, ali nije. fakat mi nije namjera nikog vrijedjat. ja samo volim biti sarkastican sa vremena na vrijeme.
pa da pojasnim... svi mi imamo iste momente dok radimo muziku. za neku svar ti treba 2 sata, a za neku 2 mjeseca... svi se nekad uhvatimo u kostac sa nekim beatom s kojim nismo zadovoljni ono 100%, i nikako da ga dovrsimo... desava se i najboljima!
nego, vec samo pitanje kolege mi je bilo... hmmmm... i odgovor na njega! sve sto si pitao brate, sve se to desava. svako ko radi muziku zna da tu nema pravila, nikakve formule ili recepta... to je muzika! bilo bi glupo da je svaki put sve gotovo za pola sata zar ne?
jos jednom no hard feelings DaBear! no hard feelings Igore!
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 03:54 PM   #7
koolade
Junior Member

nego ajmo malo konstruktivnije... neka me gospoda, ako su culi nesto zanimljivo na mojim matricama i ne znaju kako sam dosao do tog, neka me pitaju kako sam to isfuro. to bi bila malo konkretnija rasprava nego da pisem opcenito, jer svaki uradak ima neki svoj tok kojim je isao.
koolade is offline  
Old 15-03-2010, 04:00 PM   #8
Igor
Pro Member

Igor's Avatar

He, he...
To je to.
Topic koji sada ima smisla.

P.S.

Izvinjavam se zbog provokacije, namere nisu lo?e.
Old 15-03-2010, 10:59 PM   #9
Ngino
Senior Member

Ngino's Avatar

Talking Re: Koliko vremena radis "beats"

Pozdrav cova!

Nadam se da necu ugnjaviti ljude na forumu a i tebe. Malo mi je duzi - - POST naravno!
Bez nekog ulizivanja ali zbilja iskrene cestitke na dosadasnjoj karijeri koja je zbilja za svaki respekt.

E sad, interesantna mi je ova stvar. Meni su radovi koje si radio za domace artiste, generalizovacu naravno, mnogo bolji od onih koje si "izvezao" vani.
Shvatam da je `ip `op postao jbn trend-chasin`, OK; ali opet ne kontam i taj neki vec dugo prisutan minimalizam, mozda to produceri izguraju na ime, cimanje, managment,odsljakaju ili sta god, ali mislim da je to pretjerano.
Govorim to zato sto sam skont`o da i ti imas par takvih radova za koje bas nisam siguran da si ih nesto zdusno radio,ono sa merakom, i sam imam dosta takvih iskustava pa kontam da je to.
Kontam kad sprasis neki bit koji mozda i tebi samom nije bas najdraze "cedo" ali kad se neko zakaci zakaci,OK sta je tu je,kul. Jedan od njih npr. eMC, oprostices ne sjecam se imena singla, taj mi je dosta ispod tvojih instrumentala.
Ako mozes uopste prokomentarisati taj "minimal" hip hop trend, ono, worldwide.

Sledece, npr. Izza Kizza>Bump>sempl u toj stvari. Jesi dobio neku dozvolu za koristenje ili je to lik preko izdavaca regulisao,i kako to tamo ustvari hoda sa koristenjem semplova konkretno u tvom slucaju. Koliko tu zbilja ima zajebancije? Kontam da je to relativna stvar ali ipak je tamo zakon nesto odredjeniji po tom pitanju nego kod nas ili se varam? Drum beat si tu odradio al do jaja, totalno onaj 1Thing-Amerie - old vintage soul smek. Super.

Vec si rekao da si potpuno dugo nezavisan u svakom pogledu, i u kreativnom a i u onom tehnickom! E sad, kako je to izgledalo kroz ove godine? Prije svega mislim na miksanje.

Koliko si ustvari kupio kajmak od npr. Mire Vidovica ili od nekoga ko je u pocecima zavrsavao tebi taj dio posla? Kako je to izgledalo iz tvog ugla?

E da, jos ovo . Dooks je na Wiklerovom albumu za svoj beat koristio sempl koji? Davno sam slusao Masta Ace-ovu stvar il je neki rmx u pitanju ne znam, sa tim semplom, fantazija stvarka ali nikad je nisam uspio provaliti. Sta je u pitanju?

www.myspace.com/slikaiprilikamusika

Last edited by Ngino; 15-03-2010 at 11:23 PM.
Ngino is offline  
Old 16-03-2010, 12:25 AM   #10
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Oce ovde ljudi malo preterano da shvate sarkazam, no nedajte se pokolebati, ima i nas koji uzivamo u istom
SumAnuT is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules