Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-03-2010, 07:24 AM   #31
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Priveden Branimir Djokic?

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
da li mi verujesh da nisam stigao lepo da ga istestiram..? sve kao hocu hocu ali nikako da ugrabim dovoljno vremena, bacio sam ga jednom na gitaru (uz dva c451) i savrsheno mi je odradio posao.. i to je to.. kad budem snimao neshto ozbiljnije sa njim cu da javim.. mada gemini mi odradjuje toliko posla da me je sramota u poslednje vreme hahah.. imam 10 mikrofona ali sve snimam sa njim.. znam ga kao dzep pa mi uvek odradi posao.. + je vrhunski mic..

btw pitanje je da li ga josh ima u zalihama.. mislim na titan naravno.. al ajd da ne gushimo temu..
Pa na thomann-u ga ima, a sramota je kolko je jeftin, gledam korisnici su u glavnom zadovoljni
Jan is offline   Reply With Quote
Old 01-03-2010, 11:14 PM   #32
dawid
Senior Member

dawid's Avatar

http://www.kontra-punkt.info/modules...icle&sid=56968
dawid is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2010, 12:03 PM   #33
dandi
Member

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
Nije me bilo par dana i sad dodjem i citam ovo... i ne mogu vjerovati!!
PA ZAR TOGA KOD VAS IMA !!!

Uopce ne razumijem koji je to koncept? Nemojte me shvatit krivo, al bas mi nije jasno koji je koncept s tim udruzenjima muzicara. Bavis se muzikom i onda odes na komisiju koja ti izdaje licencu da si ti sad postao muzicar. To platis i sta onda? Jel time sto placate svake godine dobivate zdravstveno ili neke beneficije pa da vam to drzava priznaje kao staz kad jednom idete u penziju? Ako je tako, onda to uopce nije lose!

Ovdje u HR nema takvih stvari. Postoji nekoliko udruga koje se bave muzikom. One "glavne" su HDS (hrvatsko drustvo skladatelja) unutar kojeg je njihov odjel ZAMP (zastita autorskih muzickih prava) koji uzima novce od radio stanica, kafica i svih obrtnika. Po novome uzimaju neku minijaturnu lovu od distributera praznih cd-a i memorijskih kartica pod pretpostavkom da ce se na to snimati muzika. Dosta kontraverzi se oko toga vrti. Oni onda te novce raspoređuju i isplacuju autorima pjesama. Autor moze biti svatko ko se besplatno uclani. Novce dobiva ako radio i televizija prijave njegovu pjesmu da su ju pustili. Zna se koliko pjesma ima minuta, a jedna minuta je jedan bod. Svake godine se izracunava vrijednost boda i prema tome se isplacuje lova. Ne moram ni spominjati da muzicari nikad nisu zadovoljni i pricaju razne price, al ko ce ga znati...
Druga je udruga HUZIP (hrvatka udruga za zastitu izvođackih prava). Oni isto skupljaju pare ali se oni bave iskljucivo izvedbama. Znaci recimo ako osoba A izvodi pjesmu od autora B onda se to prijavi i netko (organizator uglavnom) plati. Isto tako, od te udruge dobiju pare oni koji nisu autori pjesme ali su svirali na njoj (dosao covijek odsvirao npr. trubu na originalnoj snimci i sad da ne ispadne da nije nista dobio osim prijateljskog tapsanja po ramenu od autora, onda njemu huzip plati kad se ta pjesma izvodi).
I ima HGU (hrvatska glazbena unija). To je udruga u kojoj se placa godisnja clanarina. Oni imaju "snagu" da izdaju porezne potvrde pa su jako popularni. S njihovom potvrdom se ne placa porez na ugovor o djelu (tipa, organizator koncerta ne mora platiti porez drzavi pa onda da malo vise honorara bendu nego sto bi bez te potvrde dao). Navodno bi te potvrde mogle biti upitne u narednim godinama jer EU to ne tolerira pa cemo vidjet sto ce bit...HGU se također dosta bori za prava muzicara pa povremeno istjeraju neke ustupke od vladajucih (recimo natjeraju nekog gradonacelnika da za docek nove godine uzme domaci bend a ne strance) i lobira na drzavnoj razini da domaca muzika bude zastupljenija u medijima.

Nema nitko ko bi te doveo pred komisiju pa ti govorio da si ili nisi muzicar. I da bi se netko bavio muzikom teoretski ne mora biti apsolutno u nikakvoj udruzi (samo mu se to ne isplati jer ostane bez nekih novaca)...

Ajde netko s dobrom voljom i razgibanim prstima da mi napise kako to u srbiji ide s udrugama... pliiz... bas me zanima! Ma zapravo, zanima me za sve ex-yu drzave (Slo, Bih, Mk, CG...)
Yap toga ima samo kod nas ali Hrvatska je jedina zemlja koja pravi probleme i insistira da bendovi koji dolaze kod vas da sviraju budu clanovi tog udruzenja...
dandi is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 10:45 PM   #34
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Ma to su sve idiotizmi!
Kakve sam tek ja prolazio peripetije na granicama!
To je sve stvar na kakve carinike naletis. Oni su bogovi na tim granicama i ako iz bilo kojeg razloga oni odluce da ne pustaju preko grane onda nema te sile koja ce im promijeniti misljenje. Ovo su sve besmislice i gluposti sto rade. Oni izmisle nesto i onda to kao "provedu". To sa clanstvom u udruzenju. Al eto...
Zato recimo kad s bendom idemo svirati u bosnu, nikada ali nikada ne nosimo opremu. Samo gitare i klavijatura. I to onda ide pod osobne stvari i ne mogu nista oko toga srati. Al ne daj boze da probamo pojacalo staviti u kombi. S tim ne ide preko granice i tocka...

Ali cinjenica je da se bendovi na takve prelaske MORAJU pripremiti. Svaka zemlja ima svoje stoseve. Sve se to moze unaprijed saznati. Recimo to sto u blogu Sweeper spominju ATA Karnet i cude se - to je praksa i u sloveniji i u ostalim europskim drzavama. Jednom ga izvadis i vrijedi godinu dana. I cao! Garantna pisma isto tako - rjesavaju se cim se bookira svirka i bez njih se ne sjeda u kombi... itd...
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2010, 11:33 PM   #35
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Jel moze neko meni neko od upucenih chlanova foruma nekako da pomogne?Bio bih mu jako zahvalan na odgovoru.

Trebalo bi da putujem sa bendom na neku mini turneju na leto,Slovenija,Austrija i mozhda upadnu Hrvatska i Nemachka.

Da li mi to mozemo da izvedemo ako se uchlanimo u udruzhenje Jazz,Rock i Pop muzichara?

Unapred hvala!
Elf is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 07:07 AM   #36
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

opusti se

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 09:12 AM   #37
dandi
Member

@shoot
ne cudimo mi se zbog ata karneta, nisi lepo razumeo, jasno je da se on mora imati i vrlo je laka procedura da se dobije sve preko neta samo se licno podigne...vec se cudimo sto i pored njega i poz pisma hrvatski policajci na granici su insistirali da budemo clanovi tog famoznog udruzenja i sto je cinjenica da samo Hrvatska, jednostrano, sputava srpske bendove koji dolaze da sviraju maltene besplatno. Nismo ni prvi a verovatno necemo biti ni poslednji bend iz srbije kome se to desilo...
Sto se tice dozvole za rad, obzirom da smo krenuli u klub koji redovno organizuje svirke predpostavili smo da je organizator to vec resio, medjutim njihovo neiskustvo smo nalazost mi morali da platimo..ali opet razlog naseg vracanja je udruzenje estradnih umetnika..
I da, slazem se da je zakljucak na kraju da su sve to idiotizmi...
dandi is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 10:07 AM   #38
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
opusti se
Jel to mogu da vidim kao da?
Elf is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 08:21 PM   #39
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Ne, to samo znaci da se opustis kad stignes na granicu. Prste da razmrstis, i naocare stavis, pa kad carinik gleda u tebe, ti gledas gdje hoces (or.iz. Bolji Zivot, scena na granici pri povratku iz Trsta)

diviner is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2010, 08:46 PM   #40
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

zapravo su išli u Solun sa ženama na šoping
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules