Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 19-12-2009, 11:56 AM   #21
google
Banned

Default Re: Osnovni sadrzaj za studio

Quote:
Originally Posted by mr_eko View Post
Pozdrav svim clanovima foruma, sve najbolje za sajt. Po prvi put pisem, i nadam se da ?ete mi pomo? oko ovog problema kojeg imam. U planu imam da napravim studio koji ce da sluzi sa snimanje narodne muzike i sevdalinki! Nov?ana sredstva kojima raspola?em su 10 000 eur. Imam prostor izra?en samo ga trebam akusti?ki izolovat (sa tim sam dosta upoznat, vidio sam na forumu). Mene u su?tini interesuje oprema? Gledaju?i na forumu odlu?io sam radit sa miksetom (npr. Allen&Heath ZED-R16 ili Allen&Heath ZED 428 ).
Znam da mi je potreban dobar racunar ali bi volio da mi neko ko je bolje upoznat napise sve konfiguracije? Mikrofon RODE K2; monitori DYNAUDIO BM6A ! Eh sad neznam koja mi je zvucna potrebna ako cu radit preko miksete te koje mic predpojacalo i sta mi jos nedostaje???
Zahvaljujem se unaprijed!!!
Puno pozdrava

Ja bih uzeo ovo da sam na tvom mestu, a da mi treba 16 kanala:http://www.lynxstudio.com/product_detail.asp?i=16
google is offline   Reply With Quote
Old 19-12-2009, 01:41 PM   #22
Zeroo
Member

Default Re: Osnovni sadrzaj za studio

Quote:
Originally Posted by mr_eko View Post
Odslucio sam da idem sa miksetom, ali koji preamp da uzmem i uzet cu taj UAD.....i jos par mikrofona...

Evo ovako ce ti mozda biti jasnije.

ZED R-16 koristis za usnimavanje u racunar sto znaci da mozes da koristis njegovih 16 kanala tj. 16 pre ampa za usnimavanje u racunar.Ne treba ti nikakva kartica jer je ZED sam muzicka karta koju preko firewire kabla povezes sa racunarom.Ona ima izlaze i ulaze i za ADAT veze ali o tom potom.Ono sto si usnimio u racunar mozes da miksas takodje kroz ZED R16 i da taj miks snimis kao MASTER na neki mater snimac ili da ponovo vratis u kompjuter i u njemu snimis master.Dakle nikakva ti posebna muzicka karta nije potrebna,ZED R-16 ti sve zavrsava.Mozes da pogledas i Mackie ONIX mixer koji je slican za rad kao ZED R-16 a imas i PreSonus_StudioLive_16.4.2 mixer koji je slican kao ova dva predhodna ali ima vecinu efekata u sebi pa ti FX kartica i nije preko potrebna.Evo ti link pa tu mozes lepo da pogledas http://www.presonus.com/products/Det...Id=52.Prednost ovakvih sitema je sto mozes da ih koristi i za Live snimanje.Evo ti sema kako to od prilike funkcionise.

http://www.allen-heath.co.uk/zed/dl/...pps_Studio.pdf

Sto se tice efekata mozes da koristis VST efekte ili da kupis FX kartu tipa UAD ili TC iresio si problem sa efektima.
Trebaju ti jos mikrofoni a tu nema kraja i dobar racunar a mislim da ti je najbolje da uzmes RUDAW jer ti je tu sve sredjeno i odmah sljakas bez problema.

Dobio si od kolega savete za jos dosta dobrih konfiguracija i sistema za studio,ali posto si TI insistirao da radis sa mikserom ovo bi po mom misljenju bilo ono sto ti treba da bi mogao da se uklopis u 10000 koje si odredio kao gornji limit.Jer kad skupis sve ovo i plus monitori to ce ti od prike izaci te pare.Normalno je da ima mnogo boljih sistema ali to kosta mnogo puta vise.Bice mi drago ako sam pomogao.Pozdrav
Zeroo is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules