Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-10-2009, 12:49 PM   #21
Griffith White
Junior Member

Default Re: Bubanj pomoc

da da
znaci preostaje mi jedino da skupljam pare za neki m box
Griffith White is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2009, 01:11 PM   #22
binzulja
Junior Member

Cao HEPEK!
Da li bi mi otkrio tajnu kako si usnimavao gitre u pesmama Ocajna i To nismo mi i koje si mikrofone koristio ako si ih koristio? Da li si ih snimao suvo pa im u miksu dodavao efekte,i kako ih uopste tretiras u miksu?
Bas me zanima na kojoj opremi si radio?
Hvala
Pozdrav
binzulja is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2009, 01:13 PM   #23
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

a što bi uopšte morao da radiš sa PT??
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2009, 01:28 PM   #24
Hepek
Member

Quote:
Originally Posted by binzulja View Post
Cao HEPEK!
Da li bi mi otkrio tajnu kako si usnimavao gitre u pesmama Ocajna i To nismo mi i koje si mikrofone koristio ako si ih koristio? Da li si ih snimao suvo pa im u miksu dodavao efekte,i kako ih uopste tretiras u miksu?
Bas me zanima na kojoj opremi si radio?
Hvala
Pozdrav
To ti je sirotinjska oprema, nista posebno evo sve cu ti napisati, to je snimano jos za vrijeme studentski dana u mojoj sobi..

1.Gitare: Gibson Les Paul i Ibanez s seria custom made.
2. Pojacalo mali neki fender ali sam koristio neko gitarsko lampasko predpojacalo koje je neke lijeve marke..(distorzije boss ds1 i na ovom predpojacalu imam njegovu distorziju koja je odlicna)
3. Mikrofon shure 57 koji je direktno isao u zvucnu kartu m-audio fast track.
I naravno sve sam snimao bez efekata, znaci suho, poslije sam dodavao efekte reverb dilej eq i kompresor.
To bi bilo odprilike to, ako te jos sta zanima pucaj
Pozz.
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 11:02 AM   #25
Griffith White
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
a ?to bi uop?te morao da radi? sa PT??
Pa i ne bi kad radim nesto sebi, ali po mnogim studijima ima samo PT i moras da ga znas samim tim razmisljam da imam kuci neki najjeftiniji LE da bi bio familijaran sa samim programom shortcut-ima i slicno
Griffith White is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 11:38 AM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Griffith White View Post
Pa i ne bi kad radim nesto sebi, ali po mnogim studijima ima samo PT i moras da ga znas samim tim razmisljam da imam kuci neki najjeftiniji LE da bi bio familijaran sa samim programom shortcut-ima i slicno

Evo konačno jed(i)nog suvislog odgovora na pitanje "čemu PT?"

Pozdrav,

Vasa
Old 01-11-2009, 10:57 PM   #27
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
a ?to bi uop?te morao da radi? sa PT??
Zato sto je Pro Tools jedno, a sve ostalo nesto sasvim drugo.

Svi oni koji ga nikad nisu videli uzivo i pricaju napamet, pa onda oni koji su ga samo videli, preko onih koji su ga probali, sve do onih koji su ga imali i bili zadrti da se prepuste drugacijem nacinu razmisljanja i rada, neka ne pricaju napamet i ne daju pausalne ocene i izjave.

Neka podigne dva prsta onaj ko se savrseno dobro snalazi u Steinberg-u, Logic-u, Pro Tools-u i jos gomili drugih manje poznatih programa, sa njim vredi pricati i pitati ga bilo sta, jedino ce takav dati realan sud i realno misljenje, a ostali...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 11:04 PM   #28
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

probao oba, odradio par projekata u PT, kupio M-powered kartu da bi mogao da nastavim projekte u PT, ostao veran Steinbergu kao prvom izboru platforme. Nije da mi je PT loš, samo nisam primetio da je bolji.
Old 01-11-2009, 11:19 PM   #29
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Koliko sam ja nauchjo iz sve priche o ProToolsu ovde na forumu i shire, fora je imati HD karte sto vishe moze dakako i onda ga vredi isticati ispred Stajnbirge i Logicha. Ovako, kao LE pa tripujes se suming je nekako bolji, topliji, onakav, znas... Chak i ako postoje neke razlike koje obrtanje faze ne pokaze, to su psiho-akustichke stvari i to je jos uuuvek znanje koje je za sada nesagledano dovoljno (ili jeste, al ipak nije )... Verzija za HD je sigurno drugachije pisana u startu za odredjeni broj procesora i imalo se vishe slobode naravno i uradjeno je kako treba. Audio procesing (onakav kakav "bog zapoveda") je ipak vrlo zahtevna matematika... Mozda gresim, ne znam

Last edited by silicon science; 01-11-2009 at 11:30 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 01-11-2009, 11:25 PM   #30
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

mislim da je većini korisnika irelevatna ta sitna eventualno postojeća razlika u summingu. Većina ljudi ne ume pošteno ni reverb da namesti a bavi se teoretisanjem o digitalnom summingu. Smešno zar ne? Ono o čemu ja pričam je da sam workflow i generalne opcije koje PT nudi u radu nisu ništa lošije ali ni bolje od Steinberga, naročito ne od novijih verzija koje su pokrpile dosta rupa u funkcionalnosti. Sami built in plugovi, bez obzira što su lepše nacrtani, mene nisu dojmili soundom toliko da bih rekao da je i to neka prednost. Ok je protools, ko tek počinje da radi, čak mu i savetujem da zbog te monopolističke okolnosti o dominantnosti PTa u studijima, počne od njega. Mada ko ne počne, a nauči da se bavi MUZIKOM i PRODUKCIJOM koristeći veoma dostupniji Nuendo, neće mnogo u životu pogrešiti.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules