Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-10-2009, 08:41 PM   #101
Flamez
Member

Flamez's Avatar

Default Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?

alek, pretpostavimo da svi prestanemo da psujemo u nasim pesmama; koji je vas sledeci korak?
Flamez is offline   Reply With Quote
Old 11-10-2009, 09:23 PM   #102
alek019
Senior Member

Nemoj me precenjivati Flamez. Ja nisam mnogo bitan u celoj ovoj stvari. Bitniji ste Vi, Vi trenutno ?ivite sa svime ovim. Iz prilo?enog se da zaključiti da ja nikakav uticaj nemam ovde. Malo smo elaborirali problem (barem ono ?to ja do?ivljavam kao problem), nismo daleko odmakli, tako da mislim ako niko vi?e nema ?ta da doda da je sledeći korak da moderator ovu temu zaključa i molio bih ga (ko god da je) da to uradi.

Vama svima bih po?eleo sve najbolje, i da oni koji stvaraju muziku (kakvog god da je ?anra) istu stvaraju po sopstevnim nadahnućima i savesti. Va?a muzika je Va?a, ona predstvlja Vas, pa kakvu god da je napravite ona je Vi. Postarajte se da Vam muzika bude dobra, za ?iri krug ljudi.

Veliki pozdrav jo? jednom i ako se i ostali sla?u da zatvorimo ovaj thread.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 12:50 PM   #103
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Veliki pozdrav još jednom i ako se i ostali slažu da zatvorimo ovaj thread.
Izvini ako ti ovo što ću reći bude zvučalo pregrubo ili čak zlobno: sad pošto si nam objasnio ko si i koje ti je poreklo, više ne moramo da pričamo? Ovaj... a kakve to ima veze sa temom?

Mislim, ja nemam umetničko poreklo ali poštujem slikare, vajare, grafičare, multimedijalne umetnike (sa ovima potonjima već dugo sarađujem na razne načine). Kada sam bio klinac, a i kada sam bio mnogo matoriji ulazio sam svakih par meseci u Narodni muzej u Bgd (dok ga ne zatvoriše) samo da bih video Ubavkićevu Ženu sa velom - čim se popneš na prvi sprat, odmah levo pored stepenica. Onako s?m, bez škole ili matoraca. Pa šta?

Čitao sam i Oskara Vajlda, pa u predgovoru za roman Slika Dorijana Greja pročitao: "Nema ničega poput moralne ili nemoralne knjige. Knjige su dobro ili loše napisane. To je sve".

Ali TI si pokrenuo temu, postavio retoričko pitanje i nikada nisi zaista odgovorio na njega (a retorička pitanja postoje da bi se na njih odmah odgovorilo, jel' da?). Dakle, sad ja tebe da pitam:

Alek, šta tebi konkretno smeta u tekstu pesme Yo!Hambin? Npr. "ružne" reči, kontekst pesme itd.?

Možda si negde već natuknuo odgovor, ali priznajem da sam možda bio zaslepljen silnim slovima koja si otkucao, pa mi je odgovor ostao nedokučiv. Ako te mrzi da ponovo pišeš, samo uradi copy/paste tog pasusa.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-10-2009, 01:09 PM   #104
djape
Junior Member

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Dakle, sad ja tebe da pitam:

Alek, šta tebi konkretno smeta u tekstu pesme Yo!Hambin? Npr. "ružne" reči, kontekst pesme itd.?

da, stvarno bi bilo lepo da alek napiše eksplicitno. (inače, naziv je "yo!hambin 91" gde je taj dodatak kapiram jako bitna odrednica i čini mi se još više udaljava smisao pesme od vulgarnosti koja smeta aleku )
djape is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 01:10 PM   #105
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Ma bice bolje, evo i gosn' Dzenan skinuo Roberta Kreja... ...bar uvod...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2009, 01:12 PM   #106
Flamez
Member

Flamez's Avatar

sta znaci to ime, uopste?

edit:
naso

Last edited by Flamez; 12-10-2009 at 01:24 PM.
Old 12-10-2009, 01:26 PM   #107
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Flamez View Post
sta znaci to ime, uopste?

edit:
naso
Nisam neki stručnjak za islamska pitanja, ali mo?da znači "Rajko" od D?enet=Raj

Pozdrav,

Vasa
Old 12-10-2009, 01:29 PM   #108
Flamez
Member

Flamez's Avatar

mislio sam na dzoambin. al nadjoh.
a i dobar prevod za dzenana.

Last edited by Flamez; 12-10-2009 at 01:46 PM.
Old 12-10-2009, 04:42 PM   #109
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by djape View Post
da, stvarno bi bilo lepo da alek napi?e eksplicitno. (inače, naziv je "yo!hambin 91" gde je taj dodatak kapiram jako bitna odrednica i čini mi se jo? vi?e udaljava smisao pesme od vulgarnosti koja smeta aleku )
Evo obja?njenja! Na?ao sam ga na 9. strani!

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
sa mog gledi?ta ako ima prostih reči (da se zadr?imo na njima) tad je to vulgarno. Moja generacija bi rekla devojka je ili trudna ili nije, da bude malo trudna, to je jako,jako te?ko, iliti nemoguća.
I sad, po?to su se u pesmama kojima sam i sam kumovao pominjali "pederi", "dupe", "kita", "tadagadam", "kurata sreća" i takve stvari kapiram da sam iskvario silnu omladinu, i jo? sam bio politički nekorektan.Po?to vidim da na YT to omladina i dalje slu?a, ozbiljno sam zabrinut. A i dok sam svirao sa Rambom izvodili smo pesmu KPGS pred omladinom.

Dakle Alek, ako ti je tolika frka od prostih reči mogao si čim si se učlanio na ovaj forum da krene? od D?onija ?tulića (Poljubi me) i Riblje čorbe (Amsterdam). Nisi morao da čeka? Yo!Hambin (91). A ne sumnjam ni da će tvoji sinovi postati dobri i odgovorni ljudi, po?to ih ne vaspitavamo ni D?oni, ni Bora, ni Drakula iz Direktora, ni ?kabo, ni ja i moji drugari.

Izvinjavam se ?to mi se preksinoć činilo da ova diskusija mo?e da bude ne?to vi?e od op?te logoreje kojoj sam do sada i sam doprinosio. Neću vi?e.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-10-2009, 05:39 PM   #110
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Alek,matori,ti imas BAS BAS jako puno slobodnog vremena zar ne?

to je tako kul.
darkstar is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules