|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ugnjavio sam ja svoje primjenske tehničare na polju građevine ovdje na poslu sa sto i jednim pitanjem u vezi toga, pa sam do?ao do ovoga ... Nego, moje prvo pitanje stoji, da li bi se ovakav pod mogao smatrati "plivajućim"??? Mogao bih da zapunim čepove prvo kvarcnim pijeskom, pa onda nivelirom (glazurom - estrihom, kako god vam je po volji), pa Armaflex gumom??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#93 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pa i stvarno mi se ne trese oko mene dolje ... Znači da se plivajući podovi ustvari rade kako bi spriječili vanjske vibracije od ulaska u studio, odnosno iz studia da izlaze van??? Pa s time hoće? reći da je moja prednost ta ?to sam ukopan u zemlju, jel?! Ili sam krivo shvatio? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#95 |
Pro Member
|
![]() He, he .... Glavno da se razumijemo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako ce to resiti vlagu (oprosti sto sam sumnjicav, ali ne verujem da hoce)... onda ok.. ne smeta armaflex pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#97 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ma, Bogi, pričao sam za Armaflex kao akustički element, a ne kao hidroizolacijski (ili ti to isto misli?, pa si pričao da si za cjelokupan sistem mog predlo?enog poda sumnjičav da će rije?iti vlagu??)!!! Arma ide na glazuru 3-4 cm debljine, a onda OSB. Ako će da se uvija (a čisto sumnjam), bit će u razmaku od svega par milimetara ... uvjek mo?e da dođe jo? jedan red OSB-a .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Moderator
|
![]() Quote:
OZBILJNO to mislim ... cak je BOLJE da podloga bude cvrsta nego da se pravi avantura sa "wannabe floating floor" koji zvoni na ko zna kojoj frekvenciji u donjem mid opsegu.... pozdrav bogi p.s. ako ces praviti novu betonsku kosuljicu - glazuru, onda bolje stavi armaflex ispod te betonske i armirane glazure.
![]() |
![]() |
#99 |
Pro Member
|
![]()
Eh, konačno lagani update, al sam brz
![]() Po?to sve sam radim, ovo nekako ide malo sporo, jer i slobodnog vremena skoro da i nije .. No, ne?to se stiglo napraviti, pa da ka?em koju riječ i o tom. Ispraznio sam cijelu prostoriju ... većina je totalni otpad ... zavr?ilo za prvu ruku, van podruma, do "glomaznog odpada" koji ide u 12 mj., jbga! Bar nitko ne vidi, po?to je to iza kuće ![]() ![]() Postavio sam vrata prema radioni ... vidi se samo ?tok! ![]() Malo slikice ostataka razbijanja .... ![]() A ovdje sam razbio sa Hilticom donji rub, kako bi lak?e mogao da stavim pod ... ![]() Ako ste uspjeli primjetiti, ogletao sam zidove dvije ruke, samo trebam jo? jednom prebrusiti ... kad napravim pod. Eh, zid koji je u "maloj prostoriji" ( koja ide u "L") me izmučio dobrano ![]() ![]() ![]() No, dobro. Jučer sam postavio čepastu foliju za pod kojeg ću raditi iz dva dijela, zbog velikog pada, jer ako bi ga povlačio od jedanput, na zadnjem dijelu sobe bi imao oko 8-9 cm, a znamo da mi je soba ionako mala, pa sam odlučio ga raditi iz dva dijela. Zadnji dio gdje će biti smje?tena pjevačica bi spustio za par dragocjenih centimetara (koliko god uspijem a da bude u vagu). Imao sam malo sreće pri kupovini folije i silikona. Uzeo sam cijelu balu (oko 30m2), do?ao na blagajnu i pripremio 600 kn, a ona otkuca cijenu koja se nalazila na bali i ka?e ... 19 kn!!! ![]() ![]() Evo par slika o postavljanju folije. ![]() Preklope od 15-20 cm sam lijepio sa crnim silikonom (kojeg sam dobrano nafutro ![]() ![]() ![]() I na kraju spoj izgleda ovako ... postavio sam ne?to tereta da la?ke prioni .. ![]() Samo postavljanje poda bi trebao obaviti ovaj vikend (barem prvi dio poda!). I za kraj kako bi po krajnjem planu trebao control room izgledati!!! Prednji zid bi odmaknuo za 30 cm i popunio ga vunom, sa strane idu absorberi koje sam već napravio, mada moram jo? kojeg, al no frx za to! Na strop ću vjerojatno ić sa dva "clouda" 2x2 metra. ![]() Komp, printer i gluposti idu u malu protoriju, koju ću zatvarati sa velikim absorberom! ![]() Zadnji zid si jo? nisam definirao, al kad dođem do toga, obratit ću se ovda?njim akustičnim vukovima ![]() ![]() Stol i stalci bi trebali izgledati ovako (u izradi su, ja se nadam ... frend zadu?en za to) ... ![]() Kad bacim glazuru, uploadam slikice. Pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Moderator
|
![]() ![]() Kako vidim radi se ozbiljno. Samo naprjed pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |