Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-06-2009, 10:41 PM   #1
matija
Member

Default MIDi pitanje

Jedno početničko.Kad otvaram neki vst insrument u cubaseu,na koji način mogu "reći" MIDI klavijaturi kako da prepozna potenciometrer tog vst-a.U FL studiu je to rije?eno kao desni klik i "link to controler",i sve ?ljaka..kako na klavijaturi na?telat cc kad radim u cubase-u.
Koristim kljavu M-audio Oxygene 8 v2. http://www.rainbowguitars.com/images...4139210-xl.jpg
Nisam ba? sto posto jasan mo?da,ali..ako neko mo?e odgovorit bio bi jako zhvalan.bok.
matija is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2009, 12:17 AM   #2
Perfect-Harmony
Junior Member

Default Re: MIDi pitanje

Pa nije to kod Steinberga reseno tako jednostavno ... moras da pravis prvo generic control pa onda da rucno mapiras vecinu stvari za koje nemas prethodne preset-e .... ukratko ima da se lepo pomucis
Perfect-Harmony is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2009, 09:12 AM   #3
alexale
Junior Member

el si probao da skines setup fajl sa neta? http://forums.m-audio.com/local_links.php?catid=15
alexale is offline   Reply With Quote
Old 23-06-2009, 11:14 AM   #4
matija
Member

Quote:
Originally Posted by Perfect-Harmony View Post
... moras da pravis prvo generic control pa onda da rucno mapiras vecinu stvari za koje nemas prethodne preset-e ....
mo?e? malo to "prevest" na moj zdravoseljački...da te ceo svet razume

Last edited by matija; 23-06-2009 at 11:41 AM.
Old 23-06-2009, 11:16 AM   #5
matija
Member

Quote:
Originally Posted by alexale View Post
el si probao da skines setup fajl sa neta? http://forums.m-audio.com/local_links.php?catid=15
nisam probao... ?ta dobijem s njim?
Old 23-06-2009, 04:50 PM   #6
Perfect-Harmony
Junior Member

Quote:
Originally Posted by matija View Post
mo?e? malo to "prevest" na moj zdravoseljački...da te ceo svet razume
http://www.espace-cubase.org/anglais...age=appcubmr13 ovde su tu sve dali lepo i precizno da sada ja ne objasnjavam ... ako ti negde bude zapelo onda cimni na PM pa cu ti objasniti sta treba ... Srecno
Perfect-Harmony is offline   Reply With Quote
Old 24-06-2009, 08:47 AM   #7
alexale
Junior Member

Quote:
nisam probao... ?ta dobijem s njim?
Ne moras rucno da konfigurises. glupo bi bilo da proizvodjac ne izbaci konfiguracioni fajl.
Attached Files
File Type: zip Oxygen_8v2_Cubase.zip (1.4 KB, 236 views)
alexale is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2009, 06:42 PM   #8
matija
Member

evo još novih problema.
Nevezano za ovo gore,kad počnem svirat neki vst instrument u midiju sve šljaka normalno...,a onda probam bacit neki efekt,.arpeđo neki ili slično,i pojavi se latencija kod snimanja.Kasni zapisivanje nota u većini slučajeva...ili se pak dešavaju čudne stvari, kao npr...sve odsvirane note budu pobacane na početak trake?!?..to se dešava kod snimanja MIDI-a. u čemu je kvaka.Prčkao sam malo po device setupu,da se nisu možda neke postavke poremetile...al ne mogu prokužit.
...
Old 25-06-2009, 07:07 PM   #9
loverboydex
Member

loverboydex's Avatar

Quote:
evo jo? novih problema.
Nevezano za ovo gore,kad počnem svirat neki vst instrument u midiju sve ?ljaka normalno...,a onda probam bacit neki efekt,.arpeđo neki ili slično,i pojavi se latencija kod snimanja.Kasni zapisivanje nota u većini slučajeva...ili se pak de?avaju čudne stvari, kao npr...sve odsvirane note budu pobacane na početak trake?!?..to se de?ava kod snimanja MIDI-a. u čemu je kvaka.Prčkao sam malo po device setupu,da se nisu mo?da neke postavke poremetile...al ne mogu proku?it.
...
Ima? valjda neku zvučnu karticu koja je ozbiljnija od one integrirane na matičnoj ploči...
loverboydex is offline   Reply With Quote
Old 25-06-2009, 09:44 PM   #10
matija
Member

Quote:
Originally Posted by loverboydex View Post
Imaš valjda neku zvučnu karticu koja je ozbiljnija od one integrirane na matičnoj ploči...
ne,nije stvar u zvučnoj...
koristim M-Audio Firewire solo
http://blog.gksden.org/wp-content/up...o-firewire.png

to sam zaboravio reć.Nema nikakve latencije kod audio snimanja.Pa i kod Midija mi ne kasni zvuk dok ga slušam na slušalice,ali kad snimam...onda počne zajebavat...znači samo kad snimanja mi kasnije zapisuje note...i to nakon određenog vremena.Prilikom otvaranja programa funkcionira normalno,al onda se nešto pošemeri nakon nekog vremena i počne muka.

Last edited by matija; 26-06-2009 at 09:43 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules