|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Ovako... Trebalo bi da kupujem power amp za razglas.
Negde sam pročitao da snaga pojačala treba da bude dupla u odnosu na snagu zvučnih kutija. Sa druge strane, gomila ljudi mi priča da ću tako da spr?im kutije. A opet neki prodavci mi predla?u da pazarim pojačalo koje je 50% sna?nije od kutija(?to mi ima smisla)... E sada, je bih se radije odlučio za varijantu broj 1, odnosno duplo sna?nije, ali rekoh da vidim ?ta vi imate da ka?ete na to... ![]() Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://www.sweetwater.com/shop/live-...ng-guide.php#5 Pozdrav P.S. Nećeš spržiti kutije ako ti pojačalo ne klipuje, tojest ako ne dozvoliš da ti radni režim bude preblizu klipovanja. Ako imaš kutiju od npr. 100W IEC (štono kažu "100 vati sinusa", iliti kontinuirane snage), ona može da izdrži bar još toliko snage u peaku (kada se radi o snazi to je +3dB). Ako ostaviš ~6dB rezerve na mikseti - miran si. To onako u principu, ali valja da pročitaš detalje svake sprave, kao što vele i na Sweetwateru.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 02-06-2009 at 03:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
svakako je najlošija varijanta pojačalo koje je slabije od kutija, jer će kada ono bude u overdrive režimu slati ravan signal zvučnicima, koji kao takav ne može da se reprodukuje kako valja nego se pretvara u toplotnu energiju i skenjava drajvere.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Interesuje me ?ta mislite: 50 ili 100% jače... Inače, planiram da Crown xls 5000 uparim sa Dynacord D15-3. Čak je taj amp jači 120%. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Preamp dilema!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 40 | 16-10-2009 03:54 PM |
Mixerska dilema | Daddy_o7 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 09-06-2006 11:52 AM |