|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Sta koristite za padove ? Jurim neki tip padova koje sam cuo na albumima Z. Vasica, Georgieva.. Hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ...ma nema kod padova recepta tj. ak ces koristit recept bit ce bezzzze... najbolje je napravit svoje, pazis sam na frekvencijski spektar, a sve drugo sto kreativnije to bolje ![]() Last edited by Maiv; 09-05-2009 at 11:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Tu jos uvek vladaju hardware sintovi, mozda malo "atmosphere" ili "omnisphere" ali iako na prvo slusanje dobro zvuce, narocito sami, ne mogu da se "probiju" kroz matricu ni blizu kao pravi, hardverski sint (vidi pod Roland Fantom X ili G, ili Kurzweil PC3, ili mozda KORG M3)
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa Atmosphere i Omnisphere bi i ja preporucio a hardware je vjerovatno i bolji! Ali cemu shabloniziranje? Meni kad stavim npr. atmosphere pad zvuci super, ali u isto vrijeme i isprano! Ti saundovi su tak dobri a u isto vrijeme toliko tipcni
![]() Zato sam i savjetovao radjenje vlastitih padova, malo kreativnog rada u pozadini a moze dati neke neocekivane podsvjesne farbe koja se u prvi mah ni ne dozivljava. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
A ?ta mislite o..da ne vjeruje? Hipersonic..ima jedno dva padova koji super legnu..pa i kad uzmem hardveske..nisu ba? tako..tako bolji .
![]() ..ima jo? koje koristim iz raznih vst..ova..i uz malo pode?enja..dobiju se izvanredni rezultati..zato me ćudi da..kako velite hardver..zakon..jer moje mi?ljenje upravo kod padova to nije..mo?da grije?im.. ![]()
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Na koje padove iz Hipersonic-a mislis ? Ajd navedi ih ako hoces.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
![]()
Malo volje , programinga, lejeringa i eto pedova , iliti "tepiha" kakve oćeš...i sa sofotom i sa hardom i sa svim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
Idealno je ako imas volje/znanja/vremena/alata da programiras/layer-ujes ili makar tweak-ujes (neki factory preset) pad za svaki konkretan aranzman/produkciju. Mnoge hard/soft sprave (ukljucujuci i gore navedene) ti u tom slucaju mogu dati zadovoljavajuce rezultate.
Ipak, kroz godine "eksploatacije" pokazalo se da odredjene (hard) sprave u nekim specificnim situacijama daju malo bolje rezultate od nekih drugih. Moja iskustva su sledeca: - soft,warm & voicey pad: Roland MKS-70/JX10, Roland JD-990/JD800; - atmospheric, moving, morphing pad: Korg Wavestation (AD,SR,EX), Access Virus (B,C,TI), Kurzweil K2xxx; - poly stack, digi bell pad: Roland D-550/D-50, Yamaha SY99; - hard, belly pad: Waldorf Wave/Q/Blofeld; - airy, flutey pad: Oberheim Matrix 12/1000, Xpander; - vintage orch & string machine pad: Alesis Andromeda A6; - complex, seq, rhytmic pad: Nord Modular G2(X); Naravno, u odsustvu ovako "profilisanih" sprava, uz dobro tweak-ovanje, "allround" sprave tipa Fantom/M3/Motif mogu dobro da "zavrse posao"...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|