|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Evo poceo sam da montiram neki spot u avi formatu.
Prvi put radim tako nesto pa ne znam ni da li sam odabrao pravi format(koji je najbolji format za montazu spota?). -Zatim me interesuje project setup na kojoj bitazi 16 ili 24kao i semplrate 41000 ili 48000? -Kao i eksport gotovog spota koji bi se kacio recimo na youtube,da li mora biti mono ili moze i stereo?Kako ustvari treba da izgleda gotov spot za youtube? -Poceo sam da montiram spot i zapeo sam kada sam hteo da isecem i iskopiram jedan deo.Nuendo to nije hteo da odradi,gde sam pogresio? O svemu ovome nemam blage veze pa mi nemojte sta zameriti.Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
nuendo ima samo video preview, nisam siguran da išta osim raspoređivanja delova hoće da radi.
Tako da upali vegas ili premier, pa montiraj a muziku samo podvuci. Inače, beta standard (najčešći po televizijama) jeste 48khz, 24bit. E sad za youtube ne znam. Ali siguran sam da može da bude stereo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Nuendo ne sluzi za video montazu i to se ne moze raditi u njemu..
U njemu mozes raditi dizajn zvucne slike, recimo uvezes gotov video fajl. ranije izmontiran i onda sredjujes zvuk...
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Kao ?to reče Arthur- Vegas ili Premiere, Nuendo jok. Javi za koji si se program odlučio pa ti napi?em detaljna uputstva za preference. Pozdrav
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
samo da napomenem, u nuendu je moguće izvršiti neke osnovne radnje nad slikom - cut i move, ali ne i copy-paste. Tako da je moguće izvršiti skraćivanje, ili zamena mesta scenama (čest slučaj kod mene
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Malo sam procesljao po netu i vidim da ima vise glasova za Vegas.Uglavnom ljudi kazu bas to da je malo jednostavniji i ''prijateljskiji'' za rad.Videcemo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Nisam nista sam snimao,nego sam jos odavno uradio jedan remix Beastie Boysa za svar check it out(bilo u promociji radova) pa sam je pre neki dan malo doterao i reko ajd da probam da je umiksujem u njihov spot cisto da eksperimentisem.Skinuo sam njihovo izvodjenje ove stvari iz emisije Laterma night live Beastie Boys killing it live on Letterman '04
Snimak je u flv formatu(prvi put cujem i nije nekog kvaliteta,ali nisam nasao bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Editing u Nuendu! Help! | Aron Woolf | Audio Software | 12 | 04-10-2007 03:50 PM |
Monitor u Nuendu i eho | Mogli | Audio Software | 7 | 14-07-2006 12:15 AM |