|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
...o tome da napravimo neko glasanje i na kraju top listu soft emulacija zivih instrumenata
mislim da ce dosta pomoci svim novim clanovima, a i mnogi ce moci pomocu toga sastaviti setup u studiju koji ce im raditi posao bez mnogo sopstvenog experimentisanja recimo da glasamo za najbolji bubanj, bass, klavir, el. piano, gudace, duvace itd itd itd... naravno sa obrazlozenjem zasto bas ta banka... kao npr. sto imamo primer sa trilogy-jem da zvuci fenomenalno standalone ili sa manjim brojem kanala u mixu, ali zato sa vise kanala ne mozes da ga izvuces ni bicevanjem na eq i comp ![]() ako vam se svidja ideja mozemo da pocnemo, ako ne nek moderator obrise temu pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Odlična ideja, ?to se mene tiče, već ovim je otvorena rasprava, pa nek postuju svi svoje favorite.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
... ma to ce biti cirkus jer ce za svaki instrument biti 100 predloga a razbacano po thread-u, i opet nikom nece nista biti jasno... jedino ako bi neko na kraju lepo to slozio i postovao... tipa trubaci - pa prvo, drugo... mesto je taj i taj plug, u zavisnosti od broja onih koji su ga preporucili... a i ukusi su razliciti pa tako svejedno sve treba da se proba...
Pozz
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ideja je super, samo je treba dobro produkcijski organizovati
![]() salim se... mozemo da napravimo listu osnovnih 8 instrumenata 1. Klavir 2. Gitara 3. Bas Gitara & Synth Bas 4. Zivi Bubanj & Electro bubanj 5. Synth (bilo koja vst emulacija kompletnog synth-aa) 6. Gudaci (kompletni i pojedinacno) 7. Udaraljke (zive i sinteticke) 8. Vst Sempler ako sam nesto zaboravio dopisite... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
I os jedan odeljak Ethnic instruments |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
1. Klavir - modart
2. Gitara - Real guit za akustare, elekricne ne postoje dobre 3. Bas Gitara & Synth Bas - Majestic, synth - hm.... nisam nasao 4. Zivi Bubanj & Electro bubanj - BFD 2 5. Synth (bilo koja vst emulacija kompletnog synth-aa) - koristim hardware makine, mada prizeljkujem omnisphere 6. Gudaci (kompletni i pojedinacno) - Nemam neke vrh..... Miroslav filharm, ili neka edicija za Kontakt na slovo S.... ima boljih sigurno 7. Udaraljke (zive i sinteticke) - culture 8. Vst Sempler - Kontakt 9. Etno - Etno world 4 (za kontakt)
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da ovo sve nema mnogo smisla .... ali evo
1. Klavir - Grand 1 ( jede modart za dorucak ![]() 2. Gitara Real Guitar ... a ima super za elektricne , ali morate da pitate Zorana Radetica , taj ne koristi akustaru ni kad moze , a nista se ne primeti ![]() Ja sam dobio par super ritam kranceva tako sto sam real guitar stavio u guitar rig ( ili sl ) .... naravno , odaberete steel picked ...... 3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix ![]() ![]() 4. Bubanj .... BFD 5. Sint ..... PoCo Virus 6. Gudaci ..... hmmmmm , moraju da se mesaju .... ubedljivo najbolji semplovi su Wienna ... ali su svirljiviji EW ..... mada ako treba nesto " prljavije " onda nesto sa AKAI semplova 7. Udaraljke ...... Culture 8. VST sempler .... Kontakt 9. Etno ..... nisu najbolji , ali meni naj upotrebljiviji Wizzoo Darbuka i latigo .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ne bi trebalo da ispadnem heretik ako napišem da su svi VSTi još uvijek daleko od prave stvarnosti kada su u pitanju 'prirodni' instrumenti.
Plastika cinci-linci da, ali od živih su daleko. Nemam drugih nego VSTi, pa se pojedem živ radeći raznorazne kompromise na račun kvaliteta i nikada nisam zadovoljan jer bih htio jedno a uradim drugo, jer tako moram. Kada dođem s' posla napisaću u edit svoju listu. ali, još jednom : daleko je Sunce. Old Scool snimljeno je predivno za mix. Bar radeći mix za BoZo takmičenje bio sam više nego oduševljen kako se sve lijepo slaže i sjeda u mix, bez nekih većih intervencija i izmišljotina, a zvuk - boli glava. edit : 1. Klavir - Zavisi od lage : znam od jednog uzeti 'lijevu' a od drugog 'desnu' ruku i uglavnom koristim one koje pominje većina : u zadnje vrijeme sam pronašao par dobrih na Sample Tank 2 (ili 3 - zaboravih oznaku ovog posljednjeg). Kad mi se ne sviđa ni jedan, snimim sa synth-a. 2. Gitara Real Guitar, ponekad onu Steinberg automatizovanu Virtual Gitarist, za acc. Za električne sve dostupno sa svim dostupnim fx. I nijedna mi se ne sviđa. 3. Bas gitara : dosta sa ST2(3) ; sa svih ukinem 'fabričke' efekte, pa onda proberem, 4. Bubanj : Add i EZ. Dodatke kao wav korištenjem Baterry onog prvog ili čak onaj LM-7 što preuzima wav sampliće, 5. Sint : Hyper 6. Gudaci : EWQ, Miroslav (koji mi se uglavnom ne dopada), i na Kontakt stare gudače na mislim 19 CD, što dobih od Ivana ; ti su mi možda ponajbolji, 7. Udaraljke : Culture i šta stignem. Ali, uglavnom mi se ne dopadaju, 8. VST sampler , Kontakti, STi 9. ništa 10. Ostalo : u zadnje vrijeme dosta Magixovih VST i VSTi. Last edited by alfom; 26-01-2009 at 03:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
jel moze neki savet za harmonike?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta mislite? | radoje3 | Pravna Pitanja | 9 | 10-05-2008 02:43 PM |
Sta mislite | Steka | Promocija radova | 6 | 14-07-2005 05:48 PM |
Sta mislite......... | Steka | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 08-04-2005 12:52 PM |