|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
1 : Zanima me ime gitariste i postoji li kontakt kakav,decko koji svira sa zeljkom joksimovicem solo gitaru, mislim da ima nekog godina el.git/ak.git, crvenog, ima godin klasicnu, on je 2007 u Bg areni na koncertu solo gitarist...
2 : Imate li pametnih savjeta za pojacalo za klasicnu gitaru... Imam piezzo sistem, gitara je nesto slicno godinu i nekim takvima bez tijela,samo rucni rad jednog majstora u mom gradu...hvala vam lijepa,evo tek sam se prijavio i ne znam mnogo o forumu... sve najbolje svima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Pozdrav i dobrodosao!
Covek koga trazis se zove Sale Sedlar i mozes ga naci na facebook-u A sto se tice pojacala ja ti od srca preporucujem Marshall AS50D, ima slabu tonsku kontrolu(ja mislim samo bass i treble), ali ima prilicno dobar preamp i ako ti gitara radi kako treba pojacalo ce uraditi svoj posao vrlo dobro, ali nece od babe napraviti dedu.Mom acc gitaristi zavrsava i prilicno lep posao za monitoring gitrare na bini, a cesto radimo na mnogo velikoj snazi.
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
hvala lijepa na savjetu...
nisam ni obratio paznju na tog marshalla... dobio sam info samo o nekom rolandu ac-90 za kog sam i davno cuo,ali i probao pa se sjecam da i nije bas bio najgenijalnije rjesenje...ne znam sada s ovom gitarom kako ce izgledati,drugi je piezzo sistem... hvala majstore...mi se cujemo na facebook ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
nema na cemu
A kako mislis drugi piezo sistem? Da li imas onboard preamp na gitari(piezo transuctor-i su specificni po tome sto imaju vrlo slab signal i skoro pa da su neupotrebljivi bez pre-a za piezo koji ce dovesti volazu i imedansu na prihvatljivi nivo)
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
imao sam na prvoj dakle piezzo ugradjen u bridge i preamp straga,SHADOW elektronika sva,najbolji model,ne znam točno...pona?ala se odlično...imam neke kućne snimke pa bi mogao postaviti ako koga zanima...
sada sam naručio istu,ali s EMG elektronikom,s preampom koji nema parametriju nikakvu,samo svoj zvuk koji je meni osobno predrag...njega sam čuo na graditeljevoj prvoj,ima ga i jedan gitarist poznati u svojoj...o tom u gitarama... dakle rijetke su barem koliko sam ja sretao bez preampa,ali vidio jednu jesam i priznam da nisam bio odu?evljen,bar po pitanju klasičnog zvuka... postoji novi sistem,ne mogu se sjetiti imena,ali ima u sebi uz piezzo kao male kondenzatorske mikrofone koji kupe i zvuk drveta kod ovih gitara bez ?upljina malo lo?ije,a kod ovih 'rupičastih' su kao puno bolji...testirao sam i to,priznam da nisam bio odu?evljen,previ?e je pr?tavo bilo,tako da eto sada se vraćamo na emg... uz sve to ima i novih rje?enja,sada sve je ovisno o tom piezzu masu,jer eto treba rje?iti da je sve volumenski u redu,dakle postoje pojedinačni koji svak ?icu za sebe grabe i oni su bolja opcija,samo i skuplja podosta...problem kod ovih u komadu zna biti tehničke prirode,?to jedan kristal hvata drhtaj svih ?ica...i deblje onda imaju jaču tenziju,i glasnije su...postoje neka tehnička rje?enja kojih se dosjete najmudriji graditelji...tako da...eto to je ?to ja znam...svirao sam uvijek direktno,to ima veliki hendikep zbog monitoringa...dakle zbog toga eto ?elim pojačalo jo? uklopiti |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|