Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-12-2008, 03:29 PM   #121
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM

Ako su to sve primedbe koje imas na adsl,onda je to i vise nego kul...
Ja sam dve i po godine kod sbba i mogu da ispisem roman o nedostacima i podvalama...

dexyco na prethodnoj strani rece da je sad cak za iste pare (tj 50 din vise) troduplo veca brzina neta kod Telekoma. :S tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S..

u sv slucaju,ja bjezim...

pozz

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
1. SBB je prilicno povoljniji po pitanju onoga sto nudi za novac koji se placa. (godinu i nesto dana iskustva imam)
2. ADSL je realno nesto "tromiji" od kablovskog interneta zbog specificnog nacina rada, pricam o surfanju... kad ima puno sitnih fajlova. Za prevlacenje vecih fajlova nema neke preterane razlike (za isti iznajmljeni protok)

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 03:33 PM   #122
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
....... tako da ne znam sta je ti je tu toliko povoljnije kod sbba :S..
.....
upload

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 06-12-2008, 04:26 PM   #123
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Rekao je i Boggy ali da dodam... ja sam trenutno na adsl-u a imam sbb kablovsku, i odatle mi tu i tamo losa iskustva sa sbb-om ali isto tako znam i kako je sa adsl-om... kao sto rece Boggy adsl je svuda isti tako da je nebitno kod koga si... ja placam 1450din (5%popust ako placas na vreme) za 786/64, a sbb flat je 1350din za 1024/128... odakle Dexicu ona informacija ne znam... mozda je prvih 15 dana za nove korisnike... ko ce ga znati... uglavnom, ja cekam neku rekonstrukciju mreze i prelazim munjevito na sbb internet... naravno, odmah ugovor na 12 meseci i miran sam sto se pomenutih problema tice...
... inace ni adsl ne prolazi bas bez problema... ja sam imao svakakve situacije... jednom nije prosla uplata pa sam morao da im nosim moj primerak uplatnice, pre oko 3 meseca se desavalo citavih 20 dana da cesto veza pukne tj protoka nema a konektovan sam... pre oko godinu ipo dana su me iskljucili greskom pa nisam imao net 5 dana... i tako...
S druge strane imam kablovsku (sbb) i vec 5 godina (bogami i vise) cekam na je*enu rekonstrukciju mreze... do sada su dolazili bar 50 puta i nesto mumlali, zapisali i nestali... i tako redom... ali opet, sto se tice prekida, mislim da na prste jedne ruke mogu da nabrojim koliko puta je za sve ove godine nestao signal...
... i eto... i za i protiv... ali za internet ipak mislim da je ugovor na 12 meseci za neki flat paket jos uvek kod nas najbolja solucija...

Pozz
Old 06-12-2008, 05:08 PM   #124
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2008, 01:16 AM   #125
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
za sbb ti ne treba ugovor na odredjeni period. nisi obavezan ni da uplacujes svaki mesec.

Ma da, nego smo pricali o tome da je problem ako ne uplatis par dana ranije da ti secnu net pa moze da se desi da ga nemas kad ti je bitno... a ovako sa ugovorom si miran... + imas digitalnu kablovsku za dz (inace je 1000din start i 200din mesecno)...

Pozz
Old 07-12-2008, 02:02 PM   #126
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Mene nervira to sto te Lelekom obavezuje na godinu dana. Sto se drugih stvari tice, imao sam problema sa pojedinim radnicima Telekom Centra u Smederevu, pre svega zbog njihove neupucenosti, ali su ovi u Nisu i vise nego ljubazni. Ali, kao sto neko rece, sve to zavisi od plate koju primaju. Info o privremenom povecanju sam dobio mejlom, to je ona njihova usluga speed-up, koju naplacuju inace, ali naredna tri meseca je besplatno koriscenje. Stabilnost im je na nivou, samo neki kratak period sam imao problema sa povremenim iskljucivanjem sa mreze zbog prebukiranosti. Opet, SBB je dobar jer ima duplo veci protok u svom hub-u...
Old 16-01-2009, 01:35 PM   #127
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

posle vise od godinu dana koriscenja presao sam opet na SBB net .. paket 4096/384 .. i uopste nisam zadovoljan .. upload mi je gotovo uvek dobar .. isti .. ali downstream je tako sarolik da je to uzas .. nekada upola .. a najcesce ispod pola .. dok nekad ..a to je retko dostize maximum od 3900 otprilike ..

sve u svemu ADSL je daleko bolji .. toliko dugo sam koristio i nikada mi nije opala brzina toliko .. uvek bila .. razumna u odnosu na paket i nikad nisam mislio ..

Ipak .. Adsl je Adsl ..

Old 16-01-2009, 01:45 PM   #128
SumAnuT
Pro Member

SumAnuT's Avatar

Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.
SumAnuT is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2009, 01:50 PM   #129
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post
Cudno, bas bi trebalo da je kab, kad je kvalitet u pitanju, bolji.
pa evo vidis .. kada je stabilnost u pitanju adsl je bar kod mene godinu dana radio vrhunski .. a ovo nikad ne znas kada ce da ti prepolovi brzinu . nestabilno i to poprilicno .. kazem za down .. a up je ok
Old 19-01-2009, 11:56 PM   #130
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Pogledajte brzinu downstream .. zadnjih par sati ..na SBBu .. a placam paket 4096

Znaci munjevito se vracam na adsl ..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules