Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-11-2008, 01:58 PM   #21
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Default Re: IK Multimedia T-RackS 3

Meni je to ljudi, u poslednje vreme, bar sto se ovih poznatijih firmi tice (waves, sonalksis, ik, urs...) sve isto. Niko tu nesto revolucionarno nije izbacio vec godinama, sve je to tu negde. Evo probao sam i t-racks 3 ..... dobar je, super.... ko i sve ostalo iz ove bratije gore pobrojane .
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 16-11-2008, 08:35 PM   #22
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Pa nebih se bas slozio sa tobom, da je sve isto.
Stvari su dosta razlicite, e sad' sta je kome blize po nacinu i ukusu i za njegovu muziku, to je drugo.
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2008, 02:43 AM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

u jbt kako su dobri.. najbolji zvuk do sada.. samo shteta shto tolko procesora crpe..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2008, 07:31 AM   #24
ivanziza
Junior Member

Testirao prosle nedelje...zanimljivo...ali kao sto rekoste svi - procesor...
ivanziza is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2008, 08:11 AM   #25
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma jebesh procesor. na masteru cu ga sigurno koristiti.. a ovako.. uff... jedino je loshe shto ne moze da se rasturi na vishe komada kao proshli.. upotrebljiv je u sv sl
Old 17-11-2008, 08:25 AM   #26
milos
Pro Member

milos's Avatar

Ja sinoc probao demo na Mac-u i sta znam - Fairchild me i nije nesto odusevio ,Pultec mi je solidan ali davno sam slusao UAD-ov tako da se ne secam kakav je u usporedbi...
Na sta da obratim paznju, koji plug unutar T-Racksa?
milos is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2008, 10:37 AM   #27
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Izvezem mix i u njemu standalone mogu postaviti max. 4 plugins (zavisi sta aktiviram - pojede mi 95 % i odradi na granici). Moze izvesti audio, ali ne mogu slusati za podesavanje, radi krckanja, vise od tri-cetiri, tako da cu se zadovoljiti za rad samo malih dorada mix tracka. Mislim da je i to dovoljno za analizu kvaliteta, uporediti sa pethodnim, jer mi mirise da od nekih komponenti driveri nisu pipnuti. Graficki je dotjeran i vrlo lako moze biti da mi tu zdere resurse.
Ako ste utvrdili da grafika pojede cpu, je li kvalitet takav da mi se isplati zamjeniti graficku, ako je do nje? Imam graf. sa samo 128 MB mem.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2008, 02:11 PM   #28
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Ja sam TR3 probao na Logicu 8 i sto se potrosnje cpu-a tice nisam osetio bas toliku prozdrljivost doticnog plug in-a. Ucitao sam ga na tri kanala od kojih je jedan bio master kanal i to da su sva tri puta ucitane po tri komponente. Na ostalim kanalima (12 komada) ucitano je jos ukupno 25 plug in-a (uglavnom logic-ovih i nesto sonalksis), a na midi kanalu je ucitan BFD2. Sa svim tim stvarima procesor mi je bio na nekih 60-65%.
E, sad, mozda TR3 losije saradjuje sa windowsom nego sa os x-om, ne znam . Bilo bi zanimljivo to ispitati.
Da je ipak prilicno zahtevan po pitanju cpu-a dokazuje i cinjenica da kada sam iskljucio sva tri ucitana plug-a opterecenost procesora se spustila na oko 35-40%. Ali ipak citajuci neke od vasih postova vidim da neki bas imaju prilican problem sa opterecenosti proca.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 17-11-2008, 03:33 PM   #29
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ipak je do njega. Kada aktiviram prikaz 'processes' i njega isključim iz tog okvira za dijalog, prateći dijagram potrošnje CPU, skoro trenutno CPU pada na 0 %.
Ha, šta da se radi ; ostaje za nazovi mastering i tačka .
Ipak, zadovoljan sam njegovim učinkom. Bar mi se 'na prvu' čini dobra razlika između zvuka sirovog mixa i onog što se propušta kroz IK TR-3.

@ Shigumicu : kod mene je ipak 32 bit AMD Burton procesor (2,8 / 2,1 MHz).
Biće to sve dobro, jer kada podignem latenciju na zvučnoj, gura on i svoje presete sa po 6 plaginova. Pa i šta će više? Ako za obradu mixa treba više od par komada, onda ne valja mix!

Dodatak : Ovo prethodno što sam pisao je bilo za 48.000/24. Na 44.100/16 troši nešto više od polovine prethodnog.

Last edited by alfom; 17-11-2008 at 04:29 PM. Reason: Dodatak.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2008, 04:43 AM   #30
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Izvezem mix i u njemu standalone mogu postaviti max. 4 plugins (zavisi sta aktiviram - pojede mi 95 % i odradi na granici). Moze izvesti audio, ali ne mogu slusati za podesavanje, radi krckanja, vise od tri-cetiri, tako da cu se zadovoljiti za rad samo malih dorada mix tracka. Mislim da je i to dovoljno za analizu kvaliteta, uporediti sa pethodnim, jer mi mirise da od nekih komponenti driveri nisu pipnuti. Graficki je dotjeran i vrlo lako moze biti da mi tu zdere resurse.
Ako ste utvrdili da grafika pojede cpu, je li kvalitet takav da mi se isplati zamjeniti graficku, ako je do nje? Imam graf. sa samo 128 MB mem.
nije do grafike.. ja imam 2x radeon x1800 (mislim da mu je to oznaka), u sv sl obe su po 512mb rama i jake su u pm.. a i dalje mi secka.. ovo definitivno procesor zdere..

btw, brikwall me odushevio.. pogotovo shto ima nekoliko vrsta saturacije..

od compova i eqova (ne znam shta je pultek itd) do jajca su mi lin phase eq i 760 comp (ako se tako beshe zove)?

enivej nisu me skoro tako odushevili plugovi.. poslednji put su me sonnox-i

poz
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules