|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Ima li nekoga sa spravom TC Electronic Powercore Compact ?
Moze li se s ovim odraditi posao u vezi produkcije/masteringa ? TC Electronic Powercore Compact = 450 EUR ... 480 EUR http://www.thomann.de/gb/tc_electronic_powercore_compact.htm http://www.tcelectronic.com/PowerCoreCompact.asp tc electronic POWERCORE COMPACT, Firewire DSP-Card for Native Audio Workstations with VST/MAS-Support, for MacOS und PC., with two 150 MHz Motorola DSPs and one 266 MHz PowerPC , included Plugins : 24/7C, ... compressor/limiter Chorus Delay, ... chorus/delay ClassicVerb, ... reverb EQSat, ... equaliser MegaReverb, ... reverb PowerCore 01, ... synth Tubifex, ... preamp/amplifier/cabinet Vintage CL, ... compressor/limiter VoiceStrip, ... voice processing channel Character, ... to getting great sound MasterX3, ... finalizer for mastering and 3 Firewire-Connections ... Ili ozbiljne price pocinju tek od 800 EUR, sa TC Electronic Powercore PCI mkII TC Electronic Powercore firewire SSL Duende PCIe i slicnim stvarcicama... Pozdrav, Hvala, MrHeavy |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ima MD3 plug-in za powercore koji ubija (za mastering),ali je preskup.
TC X3 nije na tom nivou. Btw,za mastering ti ne treba ni UAD ni Powercore,imas odlicnih mastering eq-a,kompresora itd... u native formatu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Razlika izmedju kompakta i ostalih modela je u broju DSP-a.
Kompakt je duplo slabiji od ostalih modela jer ima 2, a ostali imaju 4 DSP cipa (ne racunajuci ovaj novi sa 8...). Razliku dobijas u plugovima i na zalost, malo sta je upotrebljivo od osnovnih plugova koje dobijes sa spravom kada je kupis u bilo kojoj izvedbi. Ono sto vredi su VSS3, MD 3, non-lin... Da ne nabrajam, videces i sam na sajtu, ali svaki od njih placas posebno, koju god kartu kupio.
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Od svega navedenog, ja nekad iskoristim chorus/delay (jako mi se svidja) i Megaverb, za neke realisticnije prostore........ sve ostalo ima bolju alternativu u native verzijama
![]() |
#5 | |
Member
|
![]() Quote:
Hvala na odgovorima. Mozete li mi preporuciti nesto od mastering eq-a, kompresora, limitera, itd. u NATIVE formatu ? Sta vi od toga koristite ? ( ako nije tajna ) Hvala ! MrHeavy |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]()
upravo kupujem powercore: PCIe verzija sa 4 chipa i sa softwareom. sad sam se upravo cuo sa dilerom. njemu je stigao i salje mi ga sutra.
mislio sam uzet samo hardware (bez ijednog plugina) pa kupit pluginove koji mi se svidjaju, ali su u ovaj softwarski paket ukjuceni character i dynamic eq i, sto je najvaznije, dobit cu bon od 500$ sa kojim cu odma uzet vss3 pa cu jos cu uzet md3 i dvr2... vjerojatno i non lin
![]() |
#7 |
Ivan Lekic
|
![]()
ja jednostavno ne mogu raditi bez tih alatki sa powercore-a .. uhh .. ala sam se navukao
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Mason
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
:: TC Electronic najavio PowerCore Unplugged :: | lesha | DSP forum | 2 | 07-10-2005 02:47 PM |
Powercore Compact | puRe | DSP forum | 36 | 30-09-2004 03:42 AM |