|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Nisam pominjao niciju "urednost" samo mi je (meni licno) stav autora pesme
malcice............................Sto se "kacenja" tice, nemam nista protiv da svako "kaci" sto mu je drago, ili kako mu drago, samo eto, napominjem da smo iz takvih i slicnih stavova imali prilike da ucimo, saznajemo o desavanjima u raznim ne bas prijatnim mestima u periodu od 1939 pa sve do 9. maja 1945, a mesta su bila Ausvic, Buhenvald, i tako dalje, da ne "osvezavam" pamcenje ni sebi ni drugima, a napominjem po drugi put, da sam svestan istorije i moralnog stava kao i razvoja "subjekta" o kome je "pevano" uostalom i ja s..em, receno je nema politike, mada ovo uopste i nije politika, zar ne? Sto znaci: Ne zameram ni najmanje onom ili onima koji tako nesto "kace", cak im zahvaljujem na primeru, ali se ne slazem sa "ideologijom" u tekstu doticne pesme - u slucaju da se nismo najbolje razumeli, sto NIKAKO ne bih zeleo da se desi
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 30-03-2008 at 03:08 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
MAO
|
![]()
hmm, trudim se, al mi izmice poenta pominjanja ne bas lepih mesta, nadam se da pesmu/lik i delo autora nisi na neki nacin doziveo kao nacisticke?? Veruj mi da mi za vise godina kolko znam ovu pesmu i spot, to zapravo nije zapalo za oko, niti je to ocigledno bila namera autora. Ovo je prosto i jednostavno (a ipak izmedju redova), iskazivanje jednog licnog stava o jednoj osobi i njenim moralno-lirskim kvalitetima, i sa obzirom na trud koji je ulozen u to, ne doima se da su ga tek tako potkacili, iz dosade. Nije tolko komplikovano zapravo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Slowstare, zasto u svakoj prilici i primeru traziti neku teoriju zavere.
Cela poenta zasto sam ovo okacio, je da mi je simpaticno kada neko nesto estabilirano ismeva ne ovoaj ili onaj nacin. Mozda sam kao mali previse citao Alan Forda i do besvesti prucavao Leteci Cirkus. Sta das se radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Lacky, uopste nisi ti u pitanju, rekoh da je na protiv, DOBRO sto poneko "kaci" razne, pa i takve informacije, nista nemam protiv tvog lika i dela, sto i sam znas, ali me malcice uznemirilo ovako dozivljavanje "benda", kazem, i pored svega (moralne stabilnosti, postenja, doslednosti, i tako dalje) sto nam je poznato o "liku" koji je tema pesme, cak i mogu da se slozim sa nekom od konstatacija navedenim u tekstu "pesme" ali je ipak nacin "sankcionisanja" "sudjenja" i narocito izvrsenja "presude" maaaalcice neprijatan, zar ne?
Ako nisam u pravu, ispravite me, covek uci dok je ziv, zar ne?
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Eh taj ''tema pesme''....
Nikad mi nije bio jasan...a ima dobri pesama...... nego kad se oseca u pozadini da nesto nije nekako iskreno vec je ciljno smisljeno.....onda gubi draz.... ko politicari kad imaju ciljne grupe.... mozda gresim da zakljucim: Boze drzi me ovde gde jesam, jer ne znam dal bi izdrzao (da ostanem cist) kad bi bio tamo gde su neki!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|