Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-03-2008, 03:29 PM   #1
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Default Cme Uf8

Kupio bih ovaj kontroler, pa me zanima ima li ovde neko iskustva u radu sa istim, gde ga je nabavio i koja je trenutna cena...

Hvala puno
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 21-03-2008, 05:30 PM   #2
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Default Re: Cme Uf8

CME su odlicni kontroleri, vrede svaku paru... a imas ih u Artistu u BG-u i oni mozda i jedini imaju CME i cene su im ok... 011/3471-465

Pozz
Old 21-03-2008, 06:39 PM   #3
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Hvala puno..Jos kad bi mi neko izneo iskustva u radu sa njima, npr. kakav je touch dok se svira akusticni klavir i tome slicno
Old 21-03-2008, 07:24 PM   #4
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by "7" View Post
CME su odlicni kontroleri, vrede svaku paru... a imas ih u Artistu u BG-u i oni mozda i jedini imaju CME i cene su im ok... 011/3471-465

Pozz
imas ga? zanima me.. obzirom na kinesku kvalitetu... znam da super izgleda i sve, ali kakav je nakon nekoliko mjeseci/godina upotrebe?

naime, ljudi na netu se zale da su jako slabo sastavljeni i ofarbani, da ga zacas iskracas.. itd.. da nije neka trajan kvaliteta sta ti mislis o tome?

i kakav je touch na tom UF8 u usporedbi sa recimo yamahinim "klaviriskim" tiplama ala P250, 300 i sl..?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 22-03-2008, 08:23 AM   #5
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Ja imam CME UF 60, i uzeo sam ga pre dva meseca... ali dok sam se raspitivao i skupljao lovu, svasta sam procitao o njima i probao sam maltene sve osim Uf8... ali sam zato probao VX8 koji ima odlicne dirke i ako su na UF8 iste... (mada su vx noviji) problem je sto nisam probao sa semplom akusticnog klavira pa ne mogu oko toga da kazem nista, ali osecaj i dirke pod prstima su super (sigurno mozes da probas u Artistu)...

Sto se tice ovog mog UF 60, nisam primetio da je bilo gde lose sastavljen ili da je poceo negde da se guli i sl. Jeste napravljen u Kini ali mislim da nije lose uradjen, naprotiv, i da ima malo vise od "kineskog kvaliteta".
Kada sam se raspitivao niko ko je imao CME nije rekao losu rec za njega, sto govori samo za sebe... ja sam mojim prezadovoljan.
Old 22-03-2008, 08:30 AM   #6
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Malopre procitah izvod iz Sound on Sound magazina, nahvalili su CME do neba
Old 22-03-2008, 08:41 AM   #7
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Eto ... kazem ti, za tu lovu koju das za CME sigurno ne postoji nista bolje (a da je u tom fazonu)... jedino sto treba da uradis je da odes da probas, jer ipak je licni utisak najbitniji a za lovu se covek snadje...
... ja sam recimo probao onaj M-audio... kako bese... prokeys 88... mislim da je taj, ali ima klavirske dirke i neki mali display i par dugmica (mislim i da ima par svojih zvukova)... ono je KRS za CME sto se tice dirki, bar je meni tako delovalo, a probao sam ih jedan za drugim...
Old 22-03-2008, 09:04 AM   #8
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Mislim da mislis na Keystation88 PRO...Ja sam ga probao pre 2-3 meseca, i TOTALNO sam se razocarao! A bio sam tako zagrejan za njega...Prvo sto mi se nije svidelo je bio osecaj pod prstima, posebno kad sviras nesto sa jacom dinamikom, ako udaris malo jace dirku, tacno se cuje udarac plastike u dno:S...Jedina ok stvar je bila ta sto ima pregrst knobova i dugmica, mada mislim da ni ovaj CME ne zaostaje u tom pogledu..
Old 22-03-2008, 11:59 AM   #9
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Ne, bas mislim na Prokeys 88, samo sto on nije kontroler nego stage piano... izgleda da su im sve klavirske dirke katastrofa, i na ovom sam imao isti osecaj kao ti na keystation-u.
A sto se tice knobova i ostalog... ova nova serija UF 50,60,70,80 (nisam siguran za 5,6,7,8) ima (pored ostalog) u sredini 8 knobova i 9 fadera x3... ovo puta 3 znaci da ima 3 layer-a i na svakom layer-u mozes knobovima i fader-ima da dodelis razlicitu funkciju... tako da prakticno kao da ima 24 knob-a i 27 fader-a, i pored transport kontrole i onih tastera + endles knob sa desne strane, mislim da zivom coveku vise i ne treba ... a da ne kazem da ova novija serija ima Widi (wirelles midi) pa ne treba kabl za spojku sa kompom
... sve u svemu... zacin C ... ako imas dovoljno love bolje uzmi UF 80( http://www.cme-pro.com/en/product-de...p?product_id=2 ), a ako ne, neces se zeznuti ni sa UF 8 (mada http://www.cme-pro.com/en/product-de...p?product_id=4 )... a u njihovom cenovnom rangu bolje neces naci... srecno sa kupovinom

Pozz
Old 22-03-2008, 06:14 PM   #10
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Hvala na savetima..Mislim da cu ostati pri obicnoj UF8, ali ko zna...Kako sljaka tvoja 60ica, sta sviras preko nje?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules