|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
mod?rateur analogue
|
![]()
heheh fischek ma nema frke. da iskljucio sam alesis effect na andromedi. ali bez obzira ne eventide, mislim da svi ovi mogu dobro posluziti kao demo za sami sint, nisam bas koristio efekte nekog debljanja ala chorus i sl.. vise samo spacijalne efekte kao delay reverb i to..
evo jos cetiri komada , prvi sound sam napravio malo na moog varijantu (kako bi trebao zvucati moog-ov polysynth recimo). sto se efekta tice; prvo ide kroz filtered delay, zatim reverb kroz flanger..itd.. zadnji je primjer multimode-a.. split solo i bass, svaki ima svoju sekvencu i arpeggio ![]() A6_heavy-Orville_filterdelay A6_heavy-Orville_flangedreverb dry -> wet A6_Pyramids-Orville_mercurycloud A6_multi-Orville_BarkingChamber dry -> wet |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
vazan detalj je da mks70 postize svoju magiju tek u layeru (4dco) i ima kad oba chorusa upaljena (kao primjer koji sam postao) bez toga nista.. ..dok andromeda zvuci deblje i življe od njega i kad je suha i bez icega. samo dva oscilatora, nema chorusa. kad sam je kupio to je bilo prvo sto me zapanjilo.. eto sto ti je dobar VCO. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Senior Member
|
![]()
odlicno zvuci - kazem ja lepo GAS generator - sad nesto s Milosem diskutujem o nacinima za realizaciju tog plana (da postanem vlasnik Andy-a) - prodam TR, dodam, prodam Nord, prodam, dodam...ne prodam, skupim, itd...sigurno je poznato kako funkcionise to oboljenje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Iliti "Andromeda-jel vredna toga da se prodaju Korg KP3,Korg TR i Nord Lead 2x da bi se kupila "
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
![]()
Ma sad jos ja da uskocim.....
pored svih polyanaloga kojih imam najvise puta palim andromedu..... mogu sa njom napravit vecinu soundova koje trebam....i volim jih programirat i igrat na nju.... Super joj pase da ju pustim preko nekog vanjskog filtera (moog/mutator/waldorf/qtron/tubezipper....) i analog eq-a i kompresora (veoma dobro se razume sa neve 33114 vs dbx160SL), tako mogu dobiti puno vise razlicitih "boja" ili taj famozni "vintage" sound..... Isto tako voli malo RE tape delay-a ili EMT reverba a i Bi-Phasa se ne brani. Ali to je sve extra..... Bitno je da sama po sebi ima fenomenalan sound , interface, analog style sequencer, arpeggiator, multitimbral, najludi routing, midi implementaciju, super su joj knobovi....imam je i za master keyboard.....blablabla.... Ako bi morao sve sinteve prodat zadrzao bi A6 i Arp 2600.... Pozdrav, Gregor Z
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Senior Member
|
![]()
Ma dajte ljudi, bas stavljate sol na ranu. Cluster, fenomenalan je eventide, a nije ni A6 los
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Moderator
|
![]()
Hehe.....evo jos malo soli......
Imamo u malom studio Supernova Keyboard.....koristi se za mother keyboard...mislim da sam sve skupa tri sounda upotrebio odkad je tu....najgluplja nabava ever.... Andromeda vs Supernova= ![]() Imao JP 8080 i JP 8000.....odlican sint za Viva Trance i Italo dance.....prodao 5-6 godina nazad...inace PLASTIKA!! Imam puno boljih sintova u Logicu. Andromeda vs JP 8080= ![]() Pulse imam jos, ne plus verziju ali imam Waldorf 4 pole..... Andromeda vs Pulse= zadrzi, ima pulse neke svoje fore, tri oscilatora i to, a i "dere" u mixu a i filter ima svoj sound....mozes furat Andromedu kroz njega..... Korg Micro X....pojma nemam ali imam feeling da mozes to zamenit nekim virtual synthom.... Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace Last edited by gregor z; 28-01-2008 at 09:10 PM. Reason: greska |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Senior Member
|
![]()
evo jedan simpatican vid. http://www.youtube.com/watch?v=S0EnzRoVY6Y
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
MCI Master
|
![]()
evo i mene
i ja imam A6---sjeca se cluster...kad sam je nabavio dobili noge ...JP8080, pulse plus, deepbass9 , virus A i mc 505.... pa sad jel vredna ooooo daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa vrhunski sint a supernovu sam skoro i ja kupio kad je bila In ona II verzija ..fala bogu nisam se uvalio..slusao sam je kod kuma...ziva plastika cak po meni veca od JP 8080 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Andromeda A6 | fischek | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 44 | 16-04-2008 09:57 PM |