|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Sto se mene tice, imao sam i Roland (S 550) i AKAI (S 3000 XL) a sada imam Z8, sa kojim sam prezadovoljan, izuzev katastrofalne sporosti editinga kada editujem preko kompa i USBa.
Sound - to je za pricu...Mislim da mu nijedan hardware sampler ni blizu ne prilazi. ASR sam probao odavno, kod Kobca, ono sto sam cduo je malko "zujkavo" ali interesantno. Sa EMU sam radio dosta, i zaista je dobar, mada nije ni blizo AKAI Z8, kada su simfo zvuci u pitanju, za bubanj nisam siguran, ali gudaci, duvaci, horovi, simfo perkusije, solo drveni duvaci, i slicno - TU CARUJE cak i kada se poredi sa vrhunskim soft samplerima i dobrim D-A konvertorima, AKAI je definitivno bolji, jer ima taj svoj "Personality" taman koliko treba, bez preteranog farbanja i "midlovanja" kao kod EMU...Moj Z8 ima full memoriju (512 meg) i ATA hard od 120 giga, kao i 10 izlaza, a i dodao sam mu USB CD pisac, tako da i citam i pisem setupe. sve radi besprekorno, i ne bih ga nikako prodao i pored svih kontakata, EXSova i Giga na MACu i na PC-u...
![]() |
#22 |
Mason
|
![]()
A tu ti je prednost i velicina banke, posto su (po meni) Akai, STS, Roland 7xx vec out, u odnosu na danasnja ogromna chudovista...
http://www.facebook.com/idekius Last edited by idekius; 11-12-2007 at 07:54 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
kad smo kod semplera da li neko zna gde se moze nabaviti 64 mb edo rama kao i fx karta za e6400?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
mnogo puta mi pomogne u miksu njegovih 16 izlaza...kad nema vise ulaza na velikim faderima.... zvuk , manje vise..meni je sve isti k....! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Senior Member
|
![]()
emu 6400 nisam cackao godinama do pre koju nedelju kad sam ga ponovo upalio.semplovao sam softwerske sintove(baterija i ostalo).ritam i bas sam uradio sa uadom pa onda sa semplerom.znaci jednostavna deonica samo da bi se uporedio zvuk.onda sam pozvao par drugara da cuju obe varijante.nazalost u ovom trenutku nemam monitore pa su morali da slusaju sve preko slusalica
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Senior Member
|
![]()
Kladim se da je pobedio EMU. Ja imam 78 mb rama i FX, kostalo me djavo ipo kad sam to nabavljao, memoriju ces naci jevtino, to je sada vec istorijska memorija i ima je za dzabaka, samo potrazi, nekom skuplja prasinu. Mislim da ne moze vise od 78 mb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
meni je ovo STRASNA IZJAVA!!!!! pa DaBear kod samplera je najbitnija kvaliteta sounda...ako to ne cujes onda ![]() @ Slowstar pa i tu nazalost moram reci da sto se tice mogucnosti Z8 moze skoro sve ( imao sam ga probao i prodao) napomenuo sam moze skoro sve !!!!! nemoze samo distignuti kvalitetu SOUNDa drugih SAMPLERA!!!!! jedaina DVA samplera na ovoj planeti koja osobno nisam imao SU SYNCLAVIEROV SAMPLING i FAIRLIGHT ![]() nadam se da cu i to uskoro rijesit i slobodno si dopustam da kazem da neki sampleri imaju ili nemaju sound i koje su razlike NAIME!!!!! ja se snalazim na svim sampling platformama pa i na TX16W i mogu reci da su sampleri posle S 3000XL strasno losi!!!! u odnosu na ove starije!!!!!! po soundu NARAVNO ..a sve sto oni mogu lako se napravi i na PLUGINOVIMA pa ako vam je "sve isti k" u kvaliteti zvuka onda vama pugovi eto!!!! ovim postom ne napadam nicije znanje sposobnost ili posao ...ali reci da svi sampleri zvuce istio i isti su K....za jednu osobu koja se bavi zvukom i glazbom profesionalno je STRASNO , makar pricam o osobi koju jako respektiram i cijenim njen rad!! to je kao da neko kaze da Ceca pjeva kao Brena , a Brena kao Severina, a Severina kao MInea...doduse meni je to sve isti k. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pa jos nisam presao na VST ili sta vec...prebacujem samplove i CD ROMe za sad..! Sto se tice zvuka samplera - PO MENI - puno zavisi i od sampla!! Ljudi sempluju kik ili ga odaberu (lose) itd.. iemaju pojma i cude se kako to ne udara i ne mastiu miksu. Prva stvar - pazljivo odabrati sounds! Nisam se nikad opterecivao uporedjivanjem samplera i kvaliteta zvuka...radio sam sa njima puno, umesto... Imao sam sve Akai od S900 do 6000 (sem rije) i to je sve manje vise isto! Jedinu razliku (od istog sampla!) sam cuo kad sam ga gurnuo kroz Synclavier! Veliko, debelo, masno, bas ubija (valjda je zbog konvertora, posto ima 2 po svakom izlazu!! 16 BIT za pocetak i telo sampla i 12za rep sampla)... Akai lepo proturimkroz dobar pre-amp ili kroz SSL module, pa onda jos plugin fx i ko zna odakle je taj sample dosao!? A koga i briga ako radi u pesmi i miksu !!? A KAD SE RADI U STUDIJU NA DEADLINE, KAD SU VELIKE FACE PORED (DJ, KOMPOZER ILI AR IZ LABELA) SVE MORA DA IDE BRZO!!!! NEMA SE VREMENA DA SE CHMARA SA MALO RAMA-A, ILI CEKA NA LOADING ITD.. E TU SU SOFT SAMPLERI KOMA!!! SVE JE DOSTUPNO U SEKUNDI, STO SE ZA AKAI ILI SYNCLAVIER ILI EMU NE MOZE RECI....NEMA "loading sound, please wait!" poruka... A da ne pricam sto sve zavrsi na nekom mp3 playeru na kraju !!!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Mason
|
![]()
I ja bih rekao isto. I mislim da se ljudi ne muche bezveze povecanjem broja layera, 24-bitnim samplovima itd...
Danasnje banke su ogromne, bolje samplovane i realnije od onih jucerasnjih. Tu dolazi do izrazaja ram. Necemo valjda da poredimo edo ram od 128 mb, sa DDR2 od npr 3gb??? A generacijski, sto se memorija tice, izmedju su bili SD ram, DDR 1 266, 333, 400, DDR2 aktuelne verzije... trenutno najkorisceniji je onaj sa clockom na 800 megaherca. Svako ko iole ozbiljnije radi muziku ima barem 2 gb ram-a. Sve je to O.K.... ali klavir od 4 gb npr. u odnosu na Akai koji na sebi ima XY farbi i sve to stane na CD od 650 mb... mislim... jasna stvar... Moja kolekcija Akai samplova je velikim delom prebacena na DVD diskove, ono sto smatram esencijalnim je i dalje na polici (npr. Simphony of Voices), ostalo, posto je zalosno baciti, je slozeno u kutije, zasticeno od vlage i spusteno u podrum...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|