|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Zanima me generalno kako se povezuju sprave (outboard) sa audio kontrolerom tj. sta ako imam 3,4,5... sprava (nemam, nego figurativno
![]() ![]() ![]() ![]() Pozz
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
koja ti je I/O konfiguracija Mboxa? Kolko izlaza / ulaza, inserata.. nisam siguran da sam shvatio sta te tacno buni...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Insert outboarda mozes povezati istovremeno tocno onoliko koliko imas inputa i outputa minus 2 kanala koja koristis za monitoring. Za "jedan po jedan" uredjaj pozes povezati onoliko koliko ti je veliko patch polje, ili manje prakrticno, svaki put prespajati svaki pojedini uredjaj. Za sendove ovisi da li mixas itb ili otb.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
stavis sve ulaze i izlaze iz MBoxa na patch bay,..isto tako i sve ulaze i izlaze is (imaginarnog) outboarda. Pri snimanju provuces kroz outboard (po potrebi, pre-amp, pa u eq, pa u comp..sta vec imas).
Pri miksu na master izlaze stavis compress ili sta vec, i miksas. eto....u dve reci |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
http://www.digidesign.com/index.cfm?itemid=4893&langid=100
... znaci pored izlaza za monitore ima jos samo S/PDIF in/out ...mogu li efekti u bilo koji in/out da se steknu ili... za patch polje sam pretpostavljao da tako radi ali mi je glupo da ne postoji varijanta da koristim istovremeno dve-tri sprave, jer to znaci da ne mogu da cujem kako zvuce zajedno ili u nekoj kombinaciji, nego moram posle svake da exportujem track u wav, pa onda sledeci... Moze li da se stekne efekat u S/PDIF in/out i ako moze (a pretpostavljam da moze) da li je to stereo in i stereo out ili mono in i mono out? Pozz
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Znaci treba mi samo patch polje? Jel sam dobro ja to shvatio?
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
dobro si shvatio !! Proturas signal kroz sve sto imas dok ne dobijes zeljeni zvuk - onda ga snimis! Ako imas neki koma (imaginarni, za sada) eq i kompressor, mozes i sintije i gitar i sve da usnimavas kroz njih, pa posle opet u mixu ceo mix da chmaras kroz (stereo) outboard! samo navali, sve je u eksperimentisanju i pravilo je - nema pravila!! a patch ti treba da se nebi svaki cas zavlacio ispod stola izi kompjutera da prebadas kablove iz jednog u drugo..ok? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
dabear what a f* is this?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
OUTBOARD preterivanje !! JJ Puig | DaBear | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 21 | 11-08-2008 01:38 AM |