Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-10-2007, 09:56 PM   #1
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Default Umjetničko ime/ime benda/nadimak

Za?to i kako ste ostavili/promjenili svoje izvorno ime? Na temelju čega ste prona?li ime benda/svoje vlastito umjetničko ime ili čak i nadimak? Ako ste ostavili svoje stvarno, biste li to učinili i u slučaju da vam nikako ne odgovara?

I ?to predla?ete onima koji ga te?ko pronalaze da naprave? Kako i gdje da potra?e inspiraciju za promjenom imena (bar onog umjetničkog)?
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2007, 10:18 PM   #2
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Default Re: Umjetničko ime/ime benda/nadimak

dobro pitanje... aj da vidimo sta ljudi misle o tome...

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.

Last edited by sRce; 23-10-2007 at 10:25 PM.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 23-10-2007, 11:34 PM   #3
nenad
Senior Member

nenad's Avatar

umetnicko ime....to mi je oduvek bilo smesno
Pa ako se zovem Nenad i ako me tako moji prijatelji poznaju ne vidim razloga da se negde predstavim kao MESEC.....a sto se tice imena benda, e to je vec stvar kojoj treba posvetiti paznju.......jer bend je institucija....a TVOJE ime je TVOJE ime, nebitno, moze biti i broj ali TVOJ je.....i cuvaj ga

nenad is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 03:08 AM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Arthur P. Dent je lik iz moje omiljene knjige, koju sam procitao 10ak puta u tom periodu kada sam prvi put krocio na elektronske komunikacije... Tada sam se nekako ozbiljno identifikovao sa tim likom, i od tada sebe tako dozivljavam i predstavljam Marko Jovanovic uopste nije lose ime, mozda za nijansu precesto, i koristim ga za sve zvanicne potrebe - potpise na albumima i drugim nedelima

Za mene to nije los nacin nalazenja nadimaka/umetnickih imena/ imena bendova ... pojmovi ili licnosti sa kojima se poistovecujemo, i preko kojih bi sebe zeleli drugima objasniti
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 08:32 AM   #5
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

na stvaranje pesudonima ja gledam kao na stvaranje jedne kompletne osobe koja nije opterecena realnim stvarima tipa: da li sam oprao zube, kakve su mi pertle, da li je prozor otvoren, sta ce ko reci i sl. nego je ta "persona" samo fokusirana na umjetnicki rad i stvaranje.
Opet cu reci da odvajam komercijalu i "underground" tako da ce mozda danas nesto raditi Danilo a sutra Lou mozda zvuci imbecilno ali mislim da sam naveo dobar razlog gore.
danilo brine o egzistenciji a Lou ne itd.
odmah da presjecem sve misli koje mogu na bilo koji nacin da dovedu sizofreniju u vezu...
ljudi previse razmisljaju o pseudonima tipa: treba da opisem svoje osobine, anagram, betagram, numeroloski pristup, mjeseceve mjene, astrologija i sl.
mislim da to treba biti spontano i prirodno (naravno ko hoce da se "imenuje")...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 09:19 AM   #6
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

7 mi je omiljeni najbolje obozavani broj ... a pod navodnicima je jer nije moglo da se registruje samo 7 ... a ima i jedan odlican film...
Inace nije mi preterano bitno kako se neko predstavlja (nick) na forumu, jer je bitnije kakvu komunikaciju imas sa nekim nego kakav nick ima, ali pretpostavljam da za javnu licnost moze biti od znacaja (kao i za bend) da ime bude zanimljivo, da privlaci paznju, da se lako pamti itd.. Mislim da retko ko gleda duboko u sebe i uzima ime koje odgovara i oslikava njegovu (njenu) licnost i sl., pre je to stvar sto boljeg i lakseg predstavljanja drugim ljudima.
Old 24-10-2007, 09:47 AM   #7
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Odlično mi je razmi?ljanje Lou-a!!! Jedino .. hm, da Danilo malo popriča s Lou-om oko pranja zubiju... sve ostalo je izvrsno!

Ali ba? me odu?evljava vidjeti da ima jo? shizofreničara ovdje.... I ja imam dvije osobe (obje skladaju, ali različitu glazbu... jedna pjeva, druga ne... jedna pazi kako izgleda, druga ne.... jedna je rođena za obitelj, druga za karijeru... jedna u?iva u tonovima orkestra... druga u ?estini ?ivog benda...)... i eto ni jedna nema ime. Sve su pod okriljem Anite, imena na koje se je?im jo? od malih nogu... jer ono nije MOJE IME...ono je rezultat lo?eg ukusa mojih roditelja i tada?nje mode. Promjenila bih ga istog trena da nađem ne?to ?to osjećam kao svoje...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 24-10-2007, 12:01 PM   #8
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

meni je to jedno divno ime.
ne znam zasto
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2007, 03:21 AM   #9
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

ja sam dobio nadimak jer sam kreten
i jos me zovu kretenTweeter
roditelji i ostali
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote
Old 25-10-2007, 08:41 PM   #10
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Umjetni?ko ime/ime benda/nadimak

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Anite, imena na koje se je?im jo? od malih nogu...
U potpunosti te razumem, i ja ne mogu da podnesem to ime, mada ne iz detinjstva, vec od nekih dvadesetih godina, preciznije od kad mi je istoimena dala korpu.

Quote:
I ja imam dvije osobe ... jedna pazi kako izgleda, druga ne...
Onoj sto ne pazi, ostavi staro ime, njoj je to ionako svejedno. Ona sto pazi, neka udari kontru onoj sto ne pazi, i uzme ime suprotno od starog.

Quote:
Promjenila bih ga istog trena da na?em ne?to ?to osje?am kao svoje...
Sad ako bas moram naglas da kazem, reci cu, a ti vidi da li mozes da dozivis kao svoje (naopacko) ime "ATINA", pa javi.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules