|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
mod?rateur analogue
|
![]()
najvise mi se svidjaju Nord Lead 2X, Nord Lead 3 i Virus TI. svaki iz drugih razloga..
Nord opcenito, barem sto u domeni emulacije analognih sintesajzera i kvalitete i muzikalnosti svojih oscilatora, meni totalno sisa Viruse. u tome mi je relativno najtopliji i sa naj "gladjim" filterom (tj. sa najmanje digitalnih nus-produkata) Nord Lead 2X. odlican za jednostavne analog soundove , tipa apreggio, perkusivnie sekvence, lead, analog drums, cak i malo tvrdji padovi dobro zvuce. Nord nije samo emulaicja analogoije, vec kao i Virus, ima svoj karakter, koji mi se jako svidja. Nord Lead 3 je nesto digitlaniji od 2X, ali ima puno vece mogucnosti, npr. dual filter, zatim FM itd. uglavnom jako mi se na njemu svijdaju ambient padovi, i neki kompleksniji zvukovi. fenomenalan user interface. strasno brzo se s njime radi. inspirativna sprava. u Virus C sam se moram priznat razocarao. osim par njegovih trademark zvuokova, sjvatio sam da se tesko maknuti od toga, uvijek nekako zvuci isto, vrlo taman i dosta tanasniji zvuk od norda. odlican agresivan filter, ali oscilatori ga ne htane pravim signalom. tesko je dobiti da se ponasa iole kao analogija. pojavom TI modela, sad i sa granular i wavetable oscilatora+ima, postao je puno zanimljiviji kao digitalni sint, van "VA" konteksta. na virusu volim njegove arpeggio i chord coming soundove, overdrive 303 style bass i ambient pad/sweep. to super radi. pristran nisam nijednom jer ih nemam, jer uglavnom potrosim pare na pravu analogiju, ali sam kod jednog prijatelja napravio detaljan test ove tri sprave (2x,3 i Virus C). Novatione, Yamaha AN a pogotovo Korg Ms2000/microKorg nisam bas neki ljubitelj. plastika. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Imam jedno mozda glupo pitanje... Kolika je razlika izmedju digitalnih i VA sintova? Po pitanju mogucnosti sinteze? Recimo citala sam negdje o kurzweil-u K2600 i pise da ima neke razne mogucnosti sinteze? Da li on recimo moze pokriti ono sto moze Virus? Posto su u sustini i VA i digitalni digitalni, jel tako?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Sto se k2600 tice , zaista je mocna sprava i sa velikim potencijalima. Ne spada u VA ali po arhitekturi sinteze koja je u njemu moze da radi i u tom pravcu. Naravno da VA sounds iz K2600 nisu isto sto i sounds iz Norda ili Virusa, Waldorfa...Na zalost programeri nikada nisu Kurzweila videli kao spravu koja moze da radi i VA podjednako dobro kao i namenski VA. Imao sam priliku da cujem sjajno programirane boja u VA domenu za Kurzweila i mogu da pirijavim da sam ostao zatecen koliko je to dobro zvucalo...postoji ovde par ljudi na forumu koji ti to mogu potvrditi iz prve ruke. U sustini VA sinteza je jedna forma Physical modeling sinteze buduci da emulira (matematicki) ceo proces nastajana zvuka ( oscilatori) i uticaja ostalih elektronskih kola na proizveden zvuk ( filteri, envelope, ring modulatori...itd) u analognim sintisajzerima. Sto se Digitalne sinteze tice pazi da ne upadnes u zamku jer je DIGITALNA sinteza samo jedna pod grana klasifikacije sinteza. Grubo receno postoji ANALOGNA, DIGITALNA i HIBRIDNA sinteza i u okviru svake od njih imas dalje podele.
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ogi je prodavao jedan, kao nov za 500e..kontaktiraj ga.. http://www.rumski.com/forum/showthre...highlight=8000 Last edited by MHz; 05-09-2007 at 10:57 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ajde nabavi mi ga onda za tih 365 EURa. ![]() Jel možeš? Ne možeš naravno. Na eBayu košta oko 600 EUR. Dodaj tome poštarinu i carinu i sl... Jel precjenjen? Bogami je. Ta plastika ne vredi više od 400 EUR. Sa druge strane imaš 3 puta jeftiniju AN1-x koja je dva put jača i ima dva put više mogučnosti i ima BASS. JP-8000 nema bass, več šumeću tabletu. Ne pričam napamet, imam oba uređaja kod kuće, a i znam ponešto o programiranju... Last edited by Don Solaris; 05-09-2007 at 11:19 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]()
izvini..zeznuo sam se oko vrednosti dolara.. Jel to znachi da necesh zvati Ogija?
![]() Quote:
I ne treba ceniti sint po tome da li ima bassa ili nema..koliko ima oscilatora, kakvi su mu filteri i slichno..vec po tome da li ti je sint inspirativan i da li ti se javljaju nove ideje kada sednesh (ili stanesh) da ga svirash.. Koliko sam ja imao sjajnih momenata i sjajnih svirki i jam sessiona sa jp-om.. on meni vredi duplo vishe nego shto sam ga platio.. Last edited by MHz; 05-09-2007 at 11:49 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
Sad sam citala u artikli & tutorijali one tekstove o sintezi zvuka. Super tekst. Samo da se nastavi sigurno bi mi dalo odgovore na sva pitanja
![]() Kad sam vec pitala za k2600 da pitam jos nesto: za koje oblike sinteze zvuka je najbolji, znaci kao sintisajzer a nevezano za ROM i semplove? I postoji li neki izvor demo snimaka vezan za sintezu na njemu a da nisu ovi tipicni sto se vec dugo vrte? Preslusala sam demo sa http://www.access-music.de vezano za Access Virus TI i svidjaju mi se razni cudni padovi i ti, da tako kazem, njezniji zvukovi prepuni nekih detalja... Andromeda A6 mi je uvijek djelovala mocno (izgledom) ali kad sam preslusala neke demo snimke.... Sta ja znam, nije to ono sto volim... Bar to sto sam cula...Moram jos pronaci tih stvari za preslusavanje. Znam da je ona analogna sprava. U te hibride spada Waldorf Q+? Nikako da pronadjem neki demo snimak... A po citanju postova imam blag osjecaj da to nije to sto trazim. Ali valja sve preslusati. Kakav je korg radias? Kakva je kvaliteta njegovih zvukova iz iskustva i kakve su mu mogucnosti? Last edited by hrkljus; 05-09-2007 at 12:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Last edited by silicon science; 05-09-2007 at 01:12 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Otprilike zelim nesto slicno ovom sto je prosviravao http://www.youtube.com/watch?v=FLvfRxiNXXs
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Roland V-Synth | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 13-05-2007 03:02 PM |
Big synth | Eon | Computer Hardware | 3 | 23-10-2004 09:32 AM |