Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2007, 09:06 AM   #11
nunuk_t2L
Member

nunuk_t2L's Avatar

Default Re: paralelni OS

ma slazem se ja da mi ovo oduzima previse vremena, al kad pola, ma skoro svi plug-inovi koje skinem kad ih krenem instalirat, naletim na .exe...
a za PT nisam nasao gotovo niti jedan koji se moze downloadirati u RTAS verziji, besplatan je i jos k tome radi na os x-u.
a treba mi delay unit, reverb, kompresor ne bi bio na odmet ni kakav synth...
xpand mi javlja da nemoze nac xpand.dpm dok ja tuzno i sa suzom u oku gledam xpand.dpm koji se nalazi u digidesign/plug-ins...

di su vjetrenjace?
nunuk_t2L is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 09:18 AM   #12
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
DA... samo se nadam da su vam ovi interfejsi SVE sto vam je potrebno i dovoljno za rad

Eh... mog Lynx-a L22 nema na spisku

pozdrav

bogi
ne treba ni da bude........ubodes ga u mac-a na kome je boot camp i instaliras windows drivere za lynxa.....

to samo napominju da dobijas drajvere za ove integrisane komponente macova.....

edit:
da rezimiram - boot camp funkcionise na iMacu isto kao da imas PC takvih hardverskih specifikacija.......bilo koju spravu mozes koristiti pod uslovom da ima Windows drajvere.....
Old 11-06-2007, 09:44 AM   #13
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe View Post
ne treba ni da bude........ubodes ga u mac-a na kome je boot camp i instaliras windows drivere za lynxa.....
Jesi li to probao? Ne mora lynx, moze bilo koja druga pro-audio PCI karta (NE USB)
Quote:
Originally Posted by puRe View Post
to samo napominju da dobijas drajvere za ove integrisane komponente macova.....

edit:
da rezimiram - boot camp funkcionise na iMacu isto kao da imas PC takvih hardverskih specifikacija.......bilo koju spravu mozes koristiti pod uslovom da ima Windows drajvere.....
Problem o kome pricam je dosadasnja ekskluzivnost pristupa operativnog sistema (u ovom slucaju dva!) PCI magistrali, i to nije lako napraviti da radi brzo i dobro bez ozbiljnog hardverskog arbitra (odlucuje/nadgleda/pazi na pristup, i sprecava "sudare" razlicitih operativnih sistema na magistrali)... ako se ne napravi da radi brzo, onda se to odrazava na performanse...

Da budem iskren, nisam se udubljivao u boot-camp, samo pisem ono sto znam od ranije, te ako su to resili da USPESNO radi kako ti navodis, onda je to vise nego ekstremno veliki USPEH... nevezano za pro audio....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 04:24 PM   #14
nunuk_t2L
Member

nunuk_t2L's Avatar

mhm...
ako particioniram disk i kod bootanja stavim opciju dal zelim windowse ili os x, dal ce se i u tom slucaju kresati na performansama?
kolko sam skuzio, boot camp bi mi omogucio da vrtim windowse istovremeno sa os x..

bas kako kejkz kaze, koristio bi windowse samo za komponiranje dok os x za mix i mastering...

lol, nisam to nikada radio na mac-u pa moram bit dosadan jer se ne zelim zaje* ko n puta na windowsima...pa kad taman podesim sve, nesto se zbrejka pa opet iz pocetka...

Old 11-06-2007, 05:29 PM   #15
djivan
Member

ja sam to probao na mac G5 + boot camp, moguca je virtuelizacija ali signal NE IDE kroz dva OS
djivan is offline   Reply With Quote
Old 11-06-2007, 06:07 PM   #16
paki
Banned

.....

Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:41 AM.
paki is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 07:28 AM   #17
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

http://www.parallels.com
http://www.vmware.com/beta/fusion
lesha is offline   Reply With Quote
Old 13-06-2007, 07:39 AM   #18
paki
Banned

.....

Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:40 AM.
Old 14-06-2007, 06:00 PM   #19
nunuk_t2L
Member

nunuk_t2L's Avatar

ma reko da vidim sta taj os x sve moze da mi pruzi prije nego li se upustim u kakve egzoticne krajeve ones and zeros.. dosta mi je bilo toga na windowsima..pa programe instalirat pa ne radi pa.. dobro sam upoznat s problematikom na pc-u.

a i nemam djevojku pa se nemoram opterecivat oko toga dal cu sta miksat ili se sa curom drzat za rucice i besciljno pod okriljem sumraka lutat parkom u nadi da shvati da sam nepopravljivi romantik i poeta
Old 16-06-2007, 05:04 PM   #20
paki
Banned

.....

Last edited by paki; 18-09-2007 at 10:40 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules