Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Slobodan Marković

Slobodan Marković Nas istaknuti umetnik, klavijaturista, aran?er i producent, radio Delta Project (with Sanja Ilić), Olivera Mandića, Dejana Petkovića, Dadu Topića ("Princeza", "Mia" ), Zdravka Čolića (Kad bi moja bila, Okano), brojne ?pice, d?inglove i najave TV i radio emisija....

Thread Tools Display Modes
Old 22-05-2007, 12:13 PM   #41
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Default Re: Malo o sebi, mada nerado...

pa sad, ne kontam zasto je sad drugacije nego ranije, globalno gledano, mislim da je muzika uvek imala tu neku drugu funkciju, oslobadjanja od stresa, indukovanja dobre volje, ili pak identifikacija kojom se muka lakse podnosi.
Protivim se svakom na silu pokusaju renoviranja starih bendova, i cast malobrojnim izuzecima koji zapravo jos uvek imaju inspiraciju da idu negde DALJE. Protivim se SVAKOM sviranju obrada, jer to dovodi do demencije i publiku i muzicare.
Euforija je kul pank bend, super su uzivo iako nisu maestralni sviraci, imaju jaako mnogo duha.. za masovnu popularnost fali im upravo HIT, iako su par puta bili jako blizu... ono sto bi englezi zvali "hook", ovde zapravo niko ni ne zna sta je.
Mora da bude mlad bend, jer se masa mora identifikovati sa njima. Ima dosta bendova 25-30 godina starosti, koji su za to neko vreme zapravo nekako naucili vladanje instrumentom, ali boze, koliko to ume da bude jalovo i bez inspiracije. I onda treba neko da se "identifikuje" sa njima? (ko je pomenuo Popecitelje, Discliplinu Kitchme)
Arthur is offline  
Old 22-05-2007, 06:14 PM   #42
fipke
Senior Member

fipke's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ehm
nisam siguran da je toliko jednostavno
mada nije ni mnogo komplikovano
iz mog ugla (rock/metal bendova), pre svega fali muzicara, koji imaju znaju sta ne znaju.. tojest, svesni su svoje nesvesti. Pa onda kad njih bude dovoljno, treba dosta onih koji su spremni da zrtvuju svoj komforni mladi zivot za vezbanje i beskonacnu samokriticnost zarad unapredjivanja sebe.
E onda sve to treba sklopiti u celinu,i dobiti MAKAR JEDAN bend, koji moze da pocepa Srbiju na pola, svojom efikasnom svirkom uzivo i hiticnim pesmama (primetio sam sindrom da je stara vestina pravljenja smislenih i kvalitetnih refrena skoro pa umrla).. e onda ce druga deca da pozele isto to, pa ce i oni da se malko poceskaju po glavi i vide sta tu smrdi (a da im prva asocijacija ne bude njihova kosa), pa se tako lagano i mukotrpno stvara neko vrzino kolo koje samo sebe hrani.
Licno verujem da je ovo moguce i da se na neki nacin vec pocelo desavati, jer apatija koja je zahvatila neke starije generacije nije dobacila do klinaca koji sada furaju po srednjim skolama, i vec sam naisao na par jako solidnih stavova i rezultata u mladjim vodama.. ako se sve to ostvari, buducnost bi mogla biti svetlija..
Naravno, mislim da je postojece medijsko stanje kriminalno, ali, scena o kojoj pricam postoji vec godinama u mraku, i mislim da se moze izvuci i bez kataklizmicnih promena medijske i drzavne kulturne politike, koju jos duugo necemo videti. Samo jedan dobar mlad bend, ljudi koji razumeju muziku i publiku i imaju inspiracije i volje da im pruze ono sto oni zele. Ovakvih bendova je bilo i do sada, i uspeli su da se pojave i na povrsini i steknu neki kultni status, ali je i njih stigla apatija i dezorijentacija sopstvene materijalne buducnosti.. nekima je cak i svetska karijera izmakla za veoma tanku dlaku...
Dakle, fali nam ljudi i njihove volje, fali nam HITOVA da motivisu siri krug ljudi i isperu gorki talog nekulture zaostalih godina. I mislim da je kljuc u najsvezijim generacijama, koje bi stariji trebali da prihvate, pomognu i dodatno motivisu, umesto sto ih guse i gaze svojim sopstvenim hiljaditim vaskrsima, pa im oduzimaju i ono malo medijskog prostora i paznje, a sve sterilno i prazno, cime najvise gubi upravo publika.. ne znajuci ni sta gubi..
ovaj covek zna sta govori
Old 22-05-2007, 07:06 PM   #43
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

e samo da dodam da su bendovi imali zadatak da bude neka obrada ... znaci ja sam pao na dupe cuvsi te obrade u nekim drugim 3povima ... takodje se protivim obradama ...

Poz !

i 100% podrzavam arturov stav

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 23-05-2007, 01:44 AM   #44
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Arthur is offline  
Old 27-05-2007, 06:53 AM   #45
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
pa sad, ne kontam zasto je sad drugacije nego ranije....

mozda zato sto danas prakticno ne postoji "srednja klasa" gledajuci imovinsko stanje (prihodi itd.) i/ili plateznu moc. "Jeftina" zabava je najpristupacnija... pa sam proceni sta tu sve spada.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 27-05-2007, 11:13 AM   #46
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

sex? droga ? nasilje ? strah ?

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline  
Old 05-07-2007, 08:38 AM   #47
Sava
Member

Slučajno sam naleteo na ovaj forum tra?eći neke informacije o mikrofonima i onda video da je Sloba Marković jedan od učesnika u radu. Izuzetno mi je drago zbog toga zato ?to ga izuzetno cenim, a i zbog toga ?to na?im forumima u svim oblastima nedostaje autoritet pa se onda pi?e sva?ta uglavnom neargumentovano.

Da dodam da sam takođe "starog kova" i da sam Pop Ma?ini radio fotografiju za jednu single ploču, davnih godina počinjao svirku sa Neletom (ex Bulevar, Instruktori), da se i danas dru?im sa nekim poznatim muzičarima najvi?e sa Dudom (Zona B, Bala?ević bend). Posle du?e pauze ponovo sviram gitaru i vrlo mi je drago zbog toga. Trudiću se da budem redovan posetilac ovog foruma.
Sava is offline  
Old 05-07-2007, 10:29 AM   #48
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Hvala na lijepim rijecima (na konto foruma), i dobrodosao !

diviner is offline  
Old 11-07-2007, 05:40 AM   #49
RAJKO
Member

RAJKO's Avatar

Slobo jedan veliki pozdrav I veliko HVALA

Rajko
RAJKO is offline  
Old 13-07-2007, 01:16 AM   #50
slowstar
Pro Member

Rajko, ako ikako mozes, vrati nam se, potreban si nam SVIMA, i kao LIK, pravi, hriscanski, entuzijasticki, human, a zatim i naravno kao VEEELIKI autoritet na PRO - AUDIO sceni. Nema ti zamene ovde, koliko ja znam, a bar o tome dosta znam...Nema potrebe da objasnjavam ko si, sta si, oni koji te znaju, znaju i o cemu pisem, a ima ih dosta...Svi smo mi zrtve naopake skale vrednosti, koju nam je nas dragi bivsi vodja ostavio, izbila su na povrsinu razna g...a, a ono sto valja i vredi je potisnuto, ili jos gore oterano,
Ja sam vec u godinama (50+) kada vise ne razmisljam mnogo o nekoj "svetloj buducnosti" ali pred tobom ima svetlosti na kraju tunela...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules