Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-03-2007, 06:03 PM   #21
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Windows Vista

Quote:
Originally Posted by kejkz View Post
Ako vam sadasnji sistemi u potpunosti odgovaraju, ne vidim razlog da, do otkazivanja opreme ili gubljenja podrske od proizvodjaca, prelazite na drugi OS.
-Iiiijaoooo Pero, jel' si video sta od funkcija sve ima Cubase CX 6? Kuva kafu, chuva decu, privodi ribe, VST 4 standard, frulotubulator... :o
A jesi li probao Native Instruments Inkvizitor??? 12 oscilatora, EQ koji se steluje lupanjem kokavaca po ekranu, a zvuk mu izlazi iz zvuchnika i po potrebi vuche za ushi, cacka genitalije, deli shamare, ili mazi po kosi

-Ijjjaaaooo... a kako ja to da instaliram???

-Ma lako, radi super... jedino sto radi u Visti, a nece u XP, ali... ko da danas schljivi Win XP... Ziveo najbogatiji chovek na svetu!!!!
Old 14-03-2007, 06:18 PM   #22
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

A svemirski modulator?
Old 14-03-2007, 09:13 PM   #23
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Quote:
Originally Posted by rocket roll
Problem će biti u "nabavci" Viste - strašno je paranoična, svaki ciklus preispituje sebe je li legalna, tako te stvari... na to odlazi puuuno memorije i puuuno procesorskog vremena, a verovatno će tražiti još više kada je pravilno "razvodne".

Pa ako je legalno kupiš, a ona krene da "otkucava" onima "ozgore višlje" šta sve imaš od "softvera koji testiramo pre kupovine"...
Cuti molim te, ja imam originalni XP home. Online aktivacija vise ne radi, poslednji put kad sam ga instalirao morao sam da zovem korisnicki servis u BG-u da mi kazu kod. I ovo nije tako lose, mogu samo da zamislim sta bi bilo da nije otvoren njihov korisnicki kod nas, verovatno bih morao da zovem Hrvatski...

Ipak, ja kazem, hakeri su uvek bili korak ispred strebera poput Gejtsa...

Quote:
Originally Posted by shiva
Welcome to the Brave New World! You are free to do what we tell you!
Ma Xtra, nema sta...
Old 14-03-2007, 09:27 PM   #24
bumbar
Member

bumbar's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
He, he... ista pricha kao svojevremeno sa XP - Win 98...
Ljudi su XP u to vreme instalirali na mashine sa 128-256 ram-a i pljuvali ga...
Danas retko, reeeetko ko koristi win 98....
He,he tacno tako
Ja sam bio prvi jedan od takvih, pa sad ne mogu da zamislim zivot bez WinXP

bumbar is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2007, 09:40 PM   #25
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Jeste sve to tacno, tacno je da ce Vista biti itekako koriscena, i ja cu je verovatno sa uzivanjem koristiti, ali verujte vi meni na rec - MS CE JEDNOG DANA TAKO ZASCE DA IS*USI bas zbog te paranoje i tog ubedjenja da im niko nista ne moze. Open source programi su sve jaci i jaci, mnogi besplatni programi su DALEKO BOLJI OD SHAREWARE PROGRAMA. Linux je danas mozda bedan u odnosu na Windows, ali ce jednog dana da bude daleko jaci bas zbog toga sto su ga radili strucni amateri koji vole to sto rade, a ne namrgodjeni biznismeni kojima je najunosniji posao brojanje para...
Old 14-03-2007, 09:50 PM   #26
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Zbog svega toga mi i imamo ovakvu zimu sa prosecnom temperaturom od 15 stepeni.

Bacicemo stare mashine, kupicemo par stotina miliona ili milijardu novih, za ciju proizvodnju ce se u vazduh izbaciti jos ko zna koliko milijardi tona raznih sranja, podici prosecnu temperaturu za jos koji stepen i milina, svima lepo i TOPLO oko srca.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 14-03-2007, 10:05 PM   #27
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by idekius
EQ koji se steluje lupanjem kokavaca po ekranu
to se zove tach skriin
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2007, 01:35 PM   #28
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

ja i dan danas najvise volim win2000 ali sam nateran da radim na winxp sp2 (sa kojim sam zadovoljan ali sp1 mi je bolji nego zbog podrske za s-ata hdd sam presao na sp2 ) , ne znam za bolji operativni sistem by m$ kao sto je nekad bila (pre vise nekih 10 godina rasprava dal' je bolji win95/98 u ovom slucaju win2000 ili win xp ( a sta znaci xp????) najvise me nervira sto nema vise pravog dos-a i koji moj i dalje koristi disketu kao boot backup ? vreme flopija je odavno proslo zivela plastika

a da ... winme je najsmesniji os koji sam ikada imao prilike da koristim ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2007, 02:10 PM   #29
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
a da ... winme je najsmesniji os koji sam ikada imao prilike da koristim ...
Pa Win Me ti je u sustini nabudzena 98-mica... oni su to do duse probali da prodaju kao novi OS, ali... jasno je o chemu se radi...

S' druge strane, Win 2000 i Win XP su na istom kernelu...

A sto se Viste tiche... evo kako je kod mene izgledao prelazak na XP...
Prvo sam ga instalirao i uninstalirao... nisam imao drivere za sve... modem i tako nesto... a i za moj CPU na 900 MHz i 256 ram-a (sto je tada bila super mashinica... pre njega sam imao Celeron na 667 MHz i 128 mb sd-ram) je XP bio zahtevan.. radio je, ali... tromo...

Kasnije sam presao na XP (izashao je Athlon XP i ja kupio 1600+ i 512 mb SD RAM-a, koliko se secam), ali... imao sam dual boot jer sam za muziku koristio i dalje win 98...
Radilo sve, ja bio zadovoljan... XP za net, igrice, filmove... win 98 za muziku...
Onda je izasao tada revolucionarni Cubase SX 1... instalacija je bila moguca samo u win XP (do duse bila je i neka prebudzena verzija za win 98, ali... u sustini... zakrpa). Dosli su i novi Steinberg VST-i koji nisu mogli da se instaliraju pod win 98... zatim i potreba za NTFS fajl systemom, a Win 98 radi pod FAT32 ( ma da je i tu, koliko se secam, bilo partizanskih dosetki.. )...

Nije preostalo nista drugo nego da se Win 98 brise, a da se predje na zahtevniji, ali noviji i bolji OS... tj. Win XP...

Otprilike, tako nesto ce se desavati i za Vistu... jedno po jedno... prvo driveri, pa software... novim mashinama Vista nije nikakav problem... a XP polako odlazi u istoriju, kojoj pripadaju danas i Win 98, Win 95, Win 3.11...

Last edited by idekius; 15-03-2007 at 02:26 PM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 15-03-2007, 02:26 PM   #30
Dexxy
Pro Member

Dexxy's Avatar

@idekius
Otprilike, tako nesto ce se desavati i za Vistu... jedno po jedno... prvo driveri, pa software... novim mashinama Vista nije nikakav problem... a XP polako odlazi u istoriju, kojoj pripadaju danas i Win 98, Win 95, Win 3.11...

Tako ce i biti. Ali LINUX bi trebalo da bude ozbiljna konkurencija microsoft-u. Mada ja mislim da je i Linux u rukama Bila. Za sada je free, a kad se navucemo bice klepanje

Dexxy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules