|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ja sam trenutno veoma zagrejan za kontroler...evo sta bih ja kao potencijalni kupac voleo da imam pred sobom,za(normalno
![]() -minimum 16 fadera (u komadu) + opcione expandere -fadere od 100mm (a ne one male igrackice od 6,7 cm) -mute,solo i panoramu po kanalu -3 ili 4 senda po kanalu -3 ili 4 senda (npr. na potovima) sa solo i mute opcijom -monitoring sa velikim lepim potenciometrom za jacinu zvuka ![]() -voleo bih neku vrstu snapshot 1 i 2 opcije...nesto na foru A i B tastera pomocu kojih bi se menjale kompletne postavke... -rewind,forward,play/stop,record i pause dugme koje bi na dupli klik pustalo sa mesta odakle je poslednji put pustano...kao nula na numpad-u u Logicu... e,sada nesto sto do sada nisam vidjao na kontrolerima (sem za PT) a ja bih licno voleo da moj kontroler poseduje.Pretpostadvljam da je zato sto bi verovatno mnogo poskupelo izradu i konacnu cenu kontrolera...ispravite me ako gresim... Voleo bih da imam 3-band parametric kontrolu Eq u Nuendu i Logic-ovom npr. Fat Eq...time bi se dobio osecaj rada na pravom mixeru i u mnogome bi se olaksao i ubrzao rad...U slucaju da je preskupo stavljati to na svaki kanal ne znam da li je moguce napraviti jedan "univerzalan" sa veoma brzim potovima koji bi pomocu neke vrste markera kanala (dugmeta kojim bi se birao zejeni kanal) prebacivao na eq settings tog kanala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
vjerujem da ne bi puno ljudi (kojima je takav kontroler namjenjen) koristilo tu funkciju...osim ako ne bi bila programabilna pa da se moze nesto drugo dodijeliti... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Pa i ja bih vise voleo da tim 3-band potovima kontrolisem npr. ssl-ov eq na stripu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Oooo!
Koristila bi kontrola nad Nuendovim EQom! Ja sam se masu puta vratio na taj EQ jer je jednostavan i za neke stvari mi uopce ne zvuci lose. Predlazem koncept koji sam vidio na SSL Scenariji (prastaroj digitalnoj krami). Ima centralnu sekciju sa EQ-om (i kompresorom, al to za Nuendo kontroler ne igra). Nesto kao glavni channel strip. Kako mijenjas kanale tako se mijenjaju postavke na tom channel stripu. To je nevjerovatno prakticno. Ujedno eliminira potrebu za bilo koje kontrole osim volume i pana na ostalih 16 kanala. Na channel stripu imas cijeli EQ, sendove i phase (obavezno!).
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
@Shot: Ovo je možda i najbolje rješenje zasada što se tiče kontrole EQ-a i na kanalu...Vjerojatno bi i smanjilo cjenu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
![]()
Izvinjavam se sto sam duplo postovao, zaboravih na ovaj thread....
Kao sto sam i najavljivao, uskoro nas kontroler... evo mali prew: ![]()
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Ovo je crtez - skica ?
Dajte malo vecu sliku .... da vidimo sta je gde .... Zna li se okvirna cena .... i jeste li ugradili audio kontrolu ??? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Domaci house :) | igormladenovic | Promocija radova | 9 | 04-11-2008 05:17 AM |
Domaci Kraftwerk!! | DaBear | Produkcija Elektronske Muzike | 5 | 02-12-2006 11:26 AM |
Domaci DnB | Dragan_skydsl | Promocija radova | 6 | 16-01-2004 01:44 PM |