|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Pitanje prvo - Kolika je brzina protoka sa harddiskova? Meni između dva IDE harddiska te?ko prelazi 20ak mb u sekundi... jedan je matori wd od 20gb a drugi je od 160 (8mb kesha,7200)... na drugoj ma?ini između dve SATA diska ne prelazi 30-35mb po sekundi..
Pitanje drugo - ?ta je potrebno za gigabitnu vezu između dva računara? Imam dve gigabitne AIRLIVE kartice ubodene, i cat5e kabl, i protok mi je oko 20ak mb u sekundi, između gorepomenutih ma?ina Pitanje treće - Čuo sam priču o tome da RAM memorija sa grafičkih karti zauzima adrese obične RAM memorije, tako da efektivno umanjuje količinu raspolo?ivog sistemskog rama. PRimera radi, GPU od 256 video RAM-a, na ma?ini od 1gb RAM-a, ostavlja 756 MB RAM-a raspolo?ivim. Ovo pitam iz razloga rada sa dve grafičke kartice |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
zdravo Arture
1. Realan protok kod IDE hard diskova nije ni blizu 133/100Mbps, kako je definisano specifikacijom. Obicno je oko 35-45Mbps max. kod novijih diskova zavisno od fragmentacije, velicine i pozicije fajla. 2. 1000Mbps ethernet je takodje oznaka specifikacije. Realan protok je nesto preko 100Mbps. Brzina transfera izmedju tvoje dve masine je ogranicena brzinom citanja/upisa podataka na hard diskovima. 3. Lose si cuo. Verovatno je rec o tzv. "graphic aperture size" tj. kolicini RAM memorije koja moze biti dodeljena za 3D teksture. U 2D-u se ovo ne koristi bez obzira na broj grafickih adaptera. pozdrav.
![]() |
#3 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
u drugom slucaju je u donjim granicama normale (vjerovatno je u pitanju neki losiji SATA kontroler) Quote:
negdje imas problem... Quote:
to se desava jedino kod grafickih kartica integriranih na maticnu plocu i bez vlastite memorije |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]() 1. Za prvu varijantu kao sto rece zvincic ogranicavajuci faktor je stari harddisk...Za drugu bi ti ipak transfer morao biti veci...makar 40-ak MB/s bez obzira na poziciju fajlova, ako se radi o kopiranju velikih fajlova...Za vise malih fajlova naravno, transfer opada...
2. zvincic takodje u pravu...trebao bi opusteno imati transfer onoliki koliko ti dozvoljavaju diskovi (ako je tih 20mb opet kopiranje u kome ucestvuje i onaj hard od 20GB, dao si sebi odgovor zasto je tako sporo) 3. zvina vec rekao poentu Poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi p.s. mada vise nemam pojma sta su vam bitovi a sta bajtovi
![]() |
![]() |
#7 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
Hvala puno, i očekivao sam ovako elokventne odgovore :P I mislio sam da je do matorog WD'a.. ok je to, a za ove sate ćemo još proveriti.. prilično su pune i mislim da nisu defragmentisane nikad
![]() Što se memorije tiče, nadam se da ste u pravu, jerbo je kolega naručio 2 grafičke sa po 256mb videoRama... nego, poskupeo RAM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
2 pitanja!!! | koki | Audio Produkcija - Tehnike | 7 | 21-04-2009 12:19 PM |
SX - dva pitanja | HeatMan | Audio Software | 15 | 23-02-2007 07:08 PM |
Par pitanja | statusband | Vlado Georgiev | 3 | 27-02-2005 11:48 AM |