|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
da li obradjujete dinamicki i(ili) ekvilizacijom fx kanal ?
Last edited by nenad; 21-12-2006 at 10:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Ako je potrebno, naravno! Kao i kod svega drugog, nema čvrstih pravila...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
maaaaaaa..... nesto sam petljao, malo se spetljao ali vidim a i cujem da zvuci o.k.
Elem, stavio sam kratki room na fx pa ga malo dao po drum grupi. E, a na izlazu fx-a ubacio sam comp. pa se malo sa njim poigrao i razlika u matrici je cujna. Nekako sve izadje svetlije. 'bem ga mozda tripujem ali meni je cujno poooodosta svetlije. @kejkz > stvarno nema pravila ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
To sto si uradio je potpuno normalno ..... cesto se desava da treba da izvadis neku frekvenciju iz reverba , dodas korus , razdvojis faze za veci stereo ili komprimujes .... mozes i da gejtujes ..... sta god ti treba ako postignes bolje nego sto si vec imao ....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Obrada fx kanala narocito kod paralelne kompresije moze itekeko spasit stvar!
![]() Recimo, na fx kanal insertiras ssl stereo bus compressor i dobro ga nakurish, pa iza njega recimo max bass. Zatim, otvoris na kanalima kicka (moze i snare-a, overheada...) i bas gitare fx kanal na sendovima i doziras pojedine komponente koliko hoces da budu tretirane u fx kanalu, a fx kanal pazljivo dodajes uz originalni i dobit ces tada mnogo vise bottoma, dok od originalnih kanala bubnja i bas gitare dobivas na definiciji. Stvar je samo u eksperimentiranju koliko cega. Isto tako, na snare-u ako imas premalo reverba (na gotovom semplu) i zelis taj isti reverb samo malo pojacati na identican nacin kompresorom na sendu "izvuces" taj reverb iz snare-a dok originalni sempl miksas sa fx kanalom dok ne dobijes dovoljno definicije i reverba (i masnoce). Last edited by FrankoPanko; 06-01-2007 at 07:35 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada vokala | lirikzg | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-06-2010 03:52 PM |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |
zavr?na obrada zvuka | Gluse | Audio Produkcija - Tehnike | 87 | 13-03-2006 03:47 PM |