|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Cuj, meni to na guit pojacalu ne pravi probleme. Odnosno, nekada obrcem fazu svesno, tragajuci za drugacijom farbom........ Ne kazem da je sve u fazi (3 mic-a - tesko)......
![]() |
![]() |
#12 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]() A sad ozbiljno... nechu tvrdit da to ne mozhe bit' komplicirano (jer nisam pokushavao) ali mi je stvarno teshko povjerovat da to mozhe bit tolika nauka. Ne vidim u chemu je kvaka.
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
NHF ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Psiho
|
![]() Quote:
![]() ps: svejedno si mi mogao objasnit u chemu je kvaka... stvarno me interesira.
![]() |
![]() |
#15 | |
banned
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
samo treba paziti da je sve fazno poravnato (milimetar pomaka mikrofona znaci PUNO) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
na kraju mi opet najjednostavnije dodje koristiti delay u inspectoru na svakom kanalu |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Psiho
|
![]() Quote:
Osim ako ja nisam neshto generalno promashio... slaganje delaya (jer to zapravno ne utjeche na fazu nego na medjufazni pomak) uopche nie komplicirano. Jednom sam vech nekome i sugerirao da kopirane take-ove agresivno komprimira i/ili pusti kroz dominion/tranzient dizajner. Tako medjufazni pomak izmedju take-ova ne bude statichan nego se mjenja sa dinamikom trake. Jasno... idealno rjeshenje je imati 3-4 jako slichna take-a... tada ne treba petljati s fazama ni s delayima, ali za to treba biti dobar i uvjezhban muzichar... and that doesn't butter the bread for the most of us ![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma ima ti jedna puno laksa fora - mici malo mikrofone!!
Ako recimo imas dva s prednje strane i jedan odozada, za pocetak tom micu odozada odma kod usnimavanja ubrni fazu. Sad prvo namjesti onaj koji ti je na samom pojacalu s prednje strane. Zatim odokativno postavi onaj drugi (isto sprijeda) di mislis da bi trebao biti. Sad ta dva signala u kompu (ili na outboardu ako si te srece) posalji na correlator. U jedan kanal correlatora posalji jedan mic na drugi kanal onaj drugi mic. Pomici poziciju drugog mica dok ti na correlatoru ne pokaze da je u pozitivnoj fazi (znaci desno od sredine). Sad tako uzmi onaj treci mic koji je otraga (vec si mu obrnuo polaritet na pultu s invertom, zar ne) i isto ga na correlatoru gledaj u odnosu na onaj prvi mic. Kad mu namjestis poziciju, to je to. Dalje je stvar estetike - jel ti pase takav zvuk ili ne. Kombiniraj. Nije uopce nenormalno potrositi i po pola sata dok se ne nadje dobar zvuk pojacala. Pa onda jos vrijeme dok se odaberu postavke na pojacalu, pickupi... Ti korektori faza nisu to. Uvijek mi bolje zvuci kad se to vec u usnimavanju sredi dobro. A komplicirano je i obicno gitarist pocne gubit zivce nakon nekog vremena, al sta ces...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Ne znam, a voleo bih da znam! (kontra-faza) | jammer | Audio Produkcija - Tehnike | 29 | 22-10-2010 07:32 PM |
Faza | idekius | Promocija radova | 24 | 04-11-2005 03:01 PM |
Obrtanje faza | SumAnuT | Razno | 26 | 02-10-2005 09:07 PM |