|
Produkcija Elektronske Muzike Sve sto vas interesuje u vezi produkcije elektronske muzike, modernih zanrova i pravaca: |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Znam da nikad necemo moci reci koji je mikrofon najbolji za snimanje rap vokala, ali zelim cuti vasa iskustva pri snimanju..
Od onoga sto sam ja probao istakao bih sE 5600 i AKG 414C, iako ni sE 2200 nije za bacit... Pozdrav
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
vidi malo poslusaj akapele rep izvodjaca mozda ti to da neku ideju , sta bi ti bilo najbolje ako dobro poznajes karakteristike mikrofona ... nije lose da probas i sa nekim dinamickim mikrofonom , zvuci glupo al' deluje (naravno zavisno od boje glasa izvodjaca)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Najbolji je onaj sa kojim snimis dobru pesmu!
Manje-vise je to danas sve "tu negde". Bukvalno sve zavisi od onoga ko je ispred i ko je iza mikrofona. I kad ovo kazem, stvarno nisam demagog, nego iz licnog iskustva kazem da sa mikrofonom koji je deset puta skuplji od prethodnog koji sam koristio, ne pravim deset puta bolje usnimke i pevaci ne pevaju deset puta bolje na njemu, nego na onom jeftinijem. Samo rad...
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
@alavuk
Slazem se, dinamicki mogu valjat itekako, cak imam par solidnih snimaka sa PG58... @Oggy Potpuno si u pravu, zato sam i naveo svoje favorite, ali cisto da vidim utiske drugih ljudi o nekim drugim mikrofonima, koje nisam probao.. Zamolio bih Shota da baci nesto, producirao je tonu rap stvari, stvorio klasike, sigurno ima izgradjeno misljenje o mikrofonima za rap vokal... Pozdrav
![]() |
#5 |
Banned
|
![]()
Ja bih voleo da znam shta je doticni Shot radio
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Produkciju kompletna tri albuma zagrebacke hip-hop grupe Elemental..
- Moj, njegov i njen svijet (2000. Kondorcomm) - Tempo velegrada/Demiurg (2002. Menart) (meni licno najbolje isproducirani hip- hop album na balkanu) - Male stvari (2004. Menart) Prije toga je izbacio mixtape (Basemental), na kojem takodjer potpisuje produkciju.. Saradjivao je sa sa puno ljudi sa balkanske hip-hop scene i drugima uradio ne znam kolko vec produkcija... Vjerujem da ima jos radova za koje ja ne znam.. Ali i ovo mi je dovoljno da njegovo misljenje uzmem za ozbiljno...
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
mada kao sto rece Oggy.. sve zavisi od pevaca. Ja recimo, koliko sam se odusevio jednim mikrofonom (SM Pro Audio) za zenske vokale, toliko sam se i razocarao za muske, veze s' mozgom i dobrim soundom... ja sam uvek imao filozofiju kod rap vokala da treba da zvuce "midlasto".. tj. da "rezi" narodski receno, da ostane prostora za budzenje bass-a i high end-a... a u takvim slucajevima uvek prvo pomislis na neumann (i Behringer ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
uh ljudi..ma za rap radi SVE , samo ako taj koji snima ima sta da kaze i ima faznon..drugo bi bilo da pitas za rnb vokale, ali repovanje definitivno ne zahtjeva neku veću priču oko mikrofona..sve osim mikrofona sa buvljaka može da posluži
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
.... ali su barem 3 puta bolji ..... vrati se na onaj stari pa ces da vidis ![]() ![]() To sam i ja pomislio kad sam presao na bolji , a onda sam se vratio na jeftin ..... ![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Rode NTK, AKG 414(mada nije za svakog jer je izrazito debeo)
I naravno tata..... U87 Neki ljudi kojima vjerujem na rijec hvale se3300 |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vest: Voxformer - Plugin za Vokale i ostalo... | dejankuki | Audio Software | 0 | 19-03-2009 11:12 AM |
mikrofon za vokale | nunuk_t2L | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 06-05-2007 12:32 AM |
Kako obraditi vokale??????? | samplemaniac | Audio Produkcija - Tehnike | 42 | 17-08-2004 10:46 AM |