Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Dragan Ivanović

Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente)

Thread Tools Display Modes
Old 19-11-2006, 01:37 PM   #101
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: "moderna muzika" i muzika za pare

manje-više, funk se ipak pominje i tu i tamo...
balthazaar is offline  
Old 19-11-2006, 02:24 PM   #102
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

Cvrsto stojim iza izjave sto ne znaci da ne volim otici na tech-party i bio sam ih na 10000 i volim otkaciti uz gou, volim taj ritam, volim taj beat koji bukvalno "zvace" ali samo se trudim da budem realan. Ali ako posmatramo samo muziku 20-21 vijeka onda mozemo pricati o svim ovim vrstama "muzike".

Kako da to objasnim: recimo da imas curu u koju si jako zaljubljen i koja ti je najljepsa na svijetu ali znas da ipak tamo negdje postoji jedna Angelina Jolie kojoj tvoja riba nije ni do koljena
Keep it real!

osvrt na cinjenicu da je ovo forum i da je ovo moje licno misljenje na koje imam pravo. ne potcjenjujem niciji rad, nasuprot cijenim jako svako licno izrazavanje i svaki kreativni momenat svakoga. jer to nam ne mogu oduzeti, na to mozemo samo zaboraviti.

Pozdrav!

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline  
Old 19-11-2006, 03:27 PM   #103
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Lou
Kako da to objasnim: recimo da imas curu u koju si jako zaljubljen i koja ti je najljepsa na svijetu ali znas da ipak tamo negdje postoji jedna Angelina Jolie kojoj tvoja riba nije ni do koljena
Keep it real!
Ako imash devojku koja ti je najlepsha na svetu, onda ne postoji lepsha za tebe, pa bila to i angelina..zar ne? nisi ovo bash najbolje slozio hocu da kazem da, ako ''znash da ipak'', onda ne mislish da je tvoja devojka najlepsha...uh..bug..
MHz is offline  
Old 19-11-2006, 11:35 PM   #104
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

bitno da smo shvatili ?ta je htio da ka?e
bassystem is offline  
Old 20-11-2006, 12:30 AM   #105
MHz
Pro Member

MHz's Avatar

ma naravno, ja to onako - usput, iz zezanja..zaboravite i nastavite sa diskusijom
MHz is offline  
Old 20-11-2006, 12:35 AM   #106
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by bassystem
naravno, Du?ane, u pravu si, ali za?to jedan isti čovjek ne bi mogao da u?iva i u nipnotičkim plemenskim bubnjevima kao i u kompleksnosti melodija i harmonija klasike?

I ?to ne bi o tome pričali: ?ta svako od nas do?ivljava i voli u muzici. Ja u?ivam na koncertima klasične muzike i jazza, ali i na nastupima nekih tehno grupa i DJ. Međutim, uvjek mi je bitno da su neki moji kriterijumi zadovljeni...volim da osjetim da ta grupa u?iva u tome ?to radi (a ne tezgari), voilm da čujem ne?to interesantno (a ne neinventivnu sto puta isto odsviranu muziku...recimo ovo ?to rade većina dana?njih bluzera...nemoj da se opet neku uvrijedi...) itd...naravno da svako ima svoje kriterijume, ali ?to o tome ne bi pričali, meni je to interesantno
Pa nisam ja niti rekao da isti čovek ne mo?e da u?iva u ovom ili onom, niti da ne treba o tome razgovarati
Samo sam izneo utiske, čak ni nisu u pitanju utisci stečeni isključivo na osnovu onoga ?to su ljudi pisali na ovoj temi. Ja sam sva?tojed ?to se tiče muzike, tako da definitivno nemam predubeđenja, vi?e glasno razmi?ljam o tome ?ta vidim na drugima.
Quote:
ritam je jedno, melodija je drugo, harmonija je treće...zajedno čine muziku...bez ritma ne bi bilo melodije, jer bi imali samo jednu dugu harmoniju koja se ne prekida, a to ne bi bila muzika... sa druge strane, ritam moze da posotji bez melodije i harmonije, ali to je onda samo ritam, ali ne i muzika.Dakle ritam ima odedjeno prvenstvo, ali jednio u formuli ritam+melodija+harmonija čini ne?to ?to nazivamo muzika...
Jbg moram priznati da ne razumem ?ta si tačno hteo da prokomentari?e? vezano za ono ?to sam rekao? Čak su i plemenski bubnjevi na?timovani u neke tonove pa se ne radi samo o ritmu. Kad bubnjar svira takođe pokriva različite frekvencije spektra, tehnički, ritam i melodija ni ne postoje u izolaciji u stvarnosti. Ćak i sirena za uzbunu ima svoj ritmički i melodijski element.

Ako priča? manje bukvalno, e onda opet postoje kulturolo?ke razlike, pa neki daju prednost ritmu, neki melodiji, a neki harmoniji. istok je harmonski tanji a melodijski daleko bogatiji od nas na primer.
Dushan_S is offline  
Old 20-11-2006, 12:44 AM   #107
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S
Pa nisam ja niti rekao da isti čovek ne može da uživa u ovom ili onom, niti da ne treba o tome razgovarati
Samo sam izneo utiske, čak ni nisu u pitanju utisci stečeni isključivo na osnovu onoga što su ljudi pisali na ovoj temi. Ja sam svaštojed što se tiče muzike, tako da definitivno nemam predubeđenja, više glasno razmišljam o tome šta vidim na drugima.
ma nisam ja ni rekao da si ti rekao da isti čovek ne može i to...nego sam samo nastavio diskusiju. Nisam poricao tvoje tvrdnje, nego sam ih samo proširio malo...nadam se da se ne ljutiš

a ovo za harmoniju, melodiju i ritam nisam ja rekao, čak se s time nebih ni složio...može da postoji rubato muzika, kao i sam ritam....po meni je sve to muzika...to je valjda balthazaar rekao, pa neka on malo pojasni

Last edited by bassystem; 20-11-2006 at 12:47 AM.
bassystem is offline  
Old 20-11-2006, 12:52 AM   #108
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Ma samo sam quote-ovao Balthazara, nisam napisao ime I ne znam ?to bih se ljutio? Nego nisam skapirao kako si se nadovezao
Dushan_S is offline  
Old 20-11-2006, 12:54 AM   #109
bassystem
Stara Rumski Elita 2003.

bassystem's Avatar

pa jes....ja znam da budem nesistematičan
bassystem is offline  
Old 20-11-2006, 11:00 AM   #110
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

pa ja samo hoću da kažem da su ritam, melodija i harmonija esencijalni elementi muzike i da zavise jedan od drugog maksimalno.Medjutim, ritam ima odedjenu prednost jer može da postoji sam, bez harmonije i melodije.Melodija ne bi postojala da nema ritma...I moj komentar se ticao plemenskih ritmova, kojim sam ja, uzgred receno, fasciniran, ali ih je tesko nazvati muzikom u punom smislu rijeci, naravno, postoji plemenska muzika, ali to je opet kombinacija ritmova, glasova i melodicnih udaraljki.Iako ritam čini možda i najbitniju osnovu muzike, sam po sebi nije muzika.Isto kao što kafa u kesi, nije ona kafa koju mi pijemo, dakle kafa kao piće.Taj prah u kesici čini to piće, ali bez vode(ili sećera, neko pije gorču:=) nije napitak "kafa"...eto da li sam sad pojasnio...e baltazare,filozofe stari

Last edited by balthazaar; 20-11-2006 at 11:02 AM.
balthazaar is offline  

Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests)

Posting Rules