|
Dragan Ivanović Bas Maister, Studijski muzičar, aran?er, producent (saradjivao sa Vasil. H Bendom, Mangus, Van Gogh, Ceca, ...trenutno saradjuje sa Bala?evićem, Rambom, Sergejom Ćetkovićem i Strip...snimao bas Nevernim Bebama, Zdravku Čoliću, Van Goghu, Ceci, Regini, Vladi Georgiev, trenutno aktivan i kao DJ (projekat bassystem predstavlja perc.elemente) |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#101 |
Banned
|
![]()
manje-više, funk se ipak pominje i tu i tamo...
|
![]() |
![]() |
#102 |
Pro Member
|
![]()
Cvrsto stojim iza izjave sto ne znaci da ne volim otici na tech-party i bio sam ih na 10000 i volim otkaciti uz gou, volim taj ritam, volim taj beat koji bukvalno "zvace"
![]() Kako da to objasnim: recimo da imas curu u koju si jako zaljubljen i koja ti je najljepsa na svijetu ali znas da ipak tamo negdje postoji jedna Angelina Jolie kojoj tvoja riba nije ni do koljena ![]() Keep it real! osvrt na cinjenicu da je ovo forum i da je ovo moje licno misljenje na koje imam pravo. ne potcjenjujem niciji rad, nasuprot cijenim jako svako licno izrazavanje i svaki kreativni momenat svakoga. jer to nam ne mogu oduzeti, na to mozemo samo zaboraviti. ![]() Pozdrav! |
![]() |
![]() |
#103 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#104 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
bitno da smo shvatili ?ta je htio da ka?e
|
![]() |
![]() |
#105 |
Pro Member
|
![]()
ma naravno, ja to onako - usput, iz zezanja..zaboravite i nastavite sa diskusijom
![]() |
![]() |
![]() |
#106 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Samo sam izneo utiske, čak ni nisu u pitanju utisci stečeni isključivo na osnovu onoga ?to su ljudi pisali na ovoj temi. Ja sam sva?tojed ?to se tiče muzike, tako da definitivno nemam predubeđenja, vi?e glasno razmi?ljam o tome ?ta vidim na drugima. Quote:
Ako priča? manje bukvalno, e onda opet postoje kulturolo?ke razlike, pa neki daju prednost ritmu, neki melodiji, a neki harmoniji. istok je harmonski tanji a melodijski daleko bogatiji od nas na primer.
![]() |
#107 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() a ovo za harmoniju, melodiju i ritam nisam ja rekao, čak se s time nebih ni složio...može da postoji rubato muzika, kao i sam ritam....po meni je sve to muzika...to je valjda balthazaar rekao, pa neka on malo pojasni Last edited by bassystem; 20-11-2006 at 12:47 AM. |
|
![]() |
![]() |
#108 |
Pro Member
|
![]()
Ma samo sam quote-ovao Balthazara, nisam napisao ime
![]() ![]()
#109 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
pa jes....ja znam da budem nesistematičan
![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Banned
|
![]()
pa ja samo hoću da kažem da su ritam, melodija i harmonija esencijalni elementi muzike i da zavise jedan od drugog maksimalno.Medjutim, ritam ima odedjenu prednost jer može da postoji sam, bez harmonije i melodije.Melodija ne bi postojala da nema ritma...I moj komentar se ticao plemenskih ritmova, kojim sam ja, uzgred receno, fasciniran, ali ih je tesko nazvati muzikom u punom smislu rijeci, naravno, postoji plemenska muzika, ali to je opet kombinacija ritmova, glasova i melodicnih udaraljki.Iako ritam čini možda i najbitniju osnovu muzike, sam po sebi nije muzika.Isto kao što kafa u kesi, nije ona kafa koju mi pijemo, dakle kafa kao piće.Taj prah u kesici čini to piće, ali bez vode(ili sećera, neko pije gorču:=) nije napitak "kafa"...eto da li sam sad pojasnio...e baltazare,filozofe stari
![]() Last edited by balthazaar; 20-11-2006 at 11:02 AM. |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |