Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-08-2006, 03:51 PM   #11
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: kucno resenje za izolaciju zvuka

Zdravo filip.

Poenta price svakog Foruma je da se znanje razmenjuje, siri i uvecava. Prva stvar koja mora da se resi je ponavljanje istih gresaka (recimo, koriscenje stiropora, tvrde poliuretanske pene, sundjera za namestaj, itd)
Kada to prebrodimo, onda mozemo reci da vise nismo u minusu nego na nuli... ali kao ZAJEDNICA, ne kao pojedinci.

Tvoje citanje je usmereno ka tvom znanju, ali i zelji da povecamo broj ljudi koji mogu na ova pitanja da odgovaraju a da to nisu samo cetiri-pet clanova Foruma, koji su uvek "mirodjija" u svakoj akustickoj supi.

Svako od nas zna ponesto, ali niko ne zna sve, ne zato sto je glup, nego zato sto je oblast presiroka i ne moze sve da se proba. U tom slucaju to sto ces ti da iscitas sta smo mi sve do sada debatovali, nece samo koristiti tebi, nego i celoj virtuelnoj zajednici, jer ce biti "pametnija" za jos jednog clana. Jedino nisam siguran sta cemo mi da radimo sa tolikom "pameti".... ali dobro... videcemo kasnije

prema tome, citaj i uzivaj... iako je sve prosarano spamom i sprdnjom, ovako sazeto stivo neces naci ni u jednoj knjizi... nekad moze biti i zabavno....

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 03:34 PM   #12
darkokgk
Junior Member

Hteo bih da uradim zvucnu izolaciju izmedju pregradnih zidova u stanu.
Zid je pregradjen blokom od 12 cm. Sa jedne strane lepim rigips umesto malteracije, a sa druge na kostrukciju srafim rigips i onda bih u tu kostrukciju stavio azmafon. I sada me interesuje da li je to dobro resenje?
Da li da azmafon lepim na zid, onda mi ostaje vazdusni prostor izmedju azmafona i rigipsa ili da azmafon lepim na rigips pa mi ostaje vazdusni prostor izmedju azmafona i zida?
Da li je ovo dobro resenje zvucne izolacije?
Azmafon od 1cm debljine 1090x920 je 144din, a od 2cm debljine 234din. Da li je dovoljna zvucna izolacija od 1cm?
darkokgk is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 03:56 PM   #13
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Tiki the Boyler
Reflexion Filter je dobio extra ocijene ?irom svijeta!
Ja sam ga probao na MusikMesse (?to će reći u prepunoj sajamskoj hali) i onaj snimak (jen dva jen dva) koji sam potom slu?ao je zvučao iznenađujuće usamljeno!
Uskoro ga očekujem kod sebe, tako da ćemo imati utiske iz prve ruke!
A bićete pozvani da probate i lično!

I da... to bi bilo jako lijepo rje?enje za sve koji imaju probleme kao @filip...

iiiiiiii ...... ????

.... je l' stiglo ???

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 04:20 PM   #14
darkokgk
Junior Member

potrebno mi je najbolje i najeftinije resenje za zvucnu izolaciju izmedju soba jer se sve cuje kao da zid ne postoji!!!
darkokgk is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2006, 08:58 PM   #15
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ne moraš da bacaš pare na azmafon, jer je značajno skuplji od staklene i mineralne vune, koja je za ove potreba skroz ok, jer će biti zazidana..
Arthur is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules