|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Zdravo filip.
Poenta price svakog Foruma je da se znanje razmenjuje, siri i uvecava. Prva stvar koja mora da se resi je ponavljanje istih gresaka (recimo, koriscenje stiropora, tvrde poliuretanske pene, sundjera za namestaj, itd) Kada to prebrodimo, onda mozemo reci da vise nismo u minusu nego na nuli... ali kao ZAJEDNICA, ne kao pojedinci. Tvoje citanje je usmereno ka tvom znanju, ali i zelji da povecamo broj ljudi koji mogu na ova pitanja da odgovaraju a da to nisu samo cetiri-pet clanova Foruma, koji su uvek "mirodjija" u svakoj akustickoj supi. Svako od nas zna ponesto, ali niko ne zna sve, ne zato sto je glup, nego zato sto je oblast presiroka i ne moze sve da se proba. U tom slucaju to sto ces ti da iscitas sta smo mi sve do sada debatovali, nece samo koristiti tebi, nego i celoj virtuelnoj zajednici, jer ce biti "pametnija" za jos jednog clana. Jedino nisam siguran sta cemo mi da radimo sa tolikom "pameti".... ali dobro... videcemo kasnije ![]() prema tome, citaj i uzivaj... iako je sve prosarano spamom i sprdnjom, ovako sazeto stivo neces naci ni u jednoj knjizi... nekad moze biti i zabavno.... pozdrav bogi
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
Hteo bih da uradim zvucnu izolaciju izmedju pregradnih zidova u stanu.
Zid je pregradjen blokom od 12 cm. Sa jedne strane lepim rigips umesto malteracije, a sa druge na kostrukciju srafim rigips i onda bih u tu kostrukciju stavio azmafon. I sada me interesuje da li je to dobro resenje? Da li da azmafon lepim na zid, onda mi ostaje vazdusni prostor izmedju azmafona i rigipsa ili da azmafon lepim na rigips pa mi ostaje vazdusni prostor izmedju azmafona i zida? Da li je ovo dobro resenje zvucne izolacije? Azmafon od 1cm debljine 1090x920 je 144din, a od 2cm debljine 234din. Da li je dovoljna zvucna izolacija od 1cm? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
iiiiiiii ...... ???? .... je l' stiglo ??? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
potrebno mi je najbolje i najeftinije resenje za zvucnu izolaciju izmedju soba jer se sve cuje kao da zid ne postoji!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
MAO
|
![]()
ne moraš da bacaš pare na azmafon, jer je značajno skuplji od staklene i mineralne vune, koja je za ove potreba skroz ok, jer će biti zazidana..
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucno snimanje | celist | Audio Produkcija - Tehnike | 22 | 10-07-2008 12:00 PM |
Prakticno resenje, potrebno | OFF | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 22-01-2007 05:00 PM |
Kucno snimanje gitare | vanya | Gitarska Produkcija | 2 | 20-10-2006 12:12 PM |